Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ για την επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά χρησιμοποίησε την προσφιλή της μέθοδο - άμυνας για να αντιμετωπίσει τους αγώνες των εργαζομένων "ντύνοντας στο χακί" αυτή τη φορά τους εργαζόμενους της ΔΕΗ που θέλει να ξεπουλήσει ότι απόμεινε από τη περιουσία του Δημοσίου
δηλ. του λαού και να τη παραδώσει βορά στα νύχια του κεφαλαίου φορτώνοντας για άλλη μια φορά τις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων που θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο του κόστους για την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου.
Η επιστράτευση των απεργών επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά το δόγμα της κυβέρνησης "νόμος και τάξη".
Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική που προσπαθεί να βάλει εμπόδια στους δίκαιους αγώνες του λαού που άλλωστε είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι όσο υπάρχουν προβλήματα τόσο θα υπάρχουν και αγώνες.
Ο δρόμος των ναυτεργατών που αγνόησαν την πολιτική τους επιστράτευση και βρίσκονται συνέχεια στους καταπέλτες διεκδικώντας το δίκιο τους είναι ένα παράδειγμα το πώς η εργατική τάξη πρέπει να αντιμετωπίζει παρόμοιες πολιτικές.
Καλούμε τους συνταξιούχους να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΕΗ και όλοι μαζί να αγωνιστούμε ενάντια στην πολιτική που έχει αποφασίσει η Ευρ. Ένωση και οι κυβερνήσεις για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
7/7/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας