Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Τα πλαστά

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Δεν είναι μια ούτε δύο, ούτε τρεις οι περιπτώσεις που αποκαλύφθηκαν πλαστοί τίτλοι σπουδών που εξασφάλισαν σε κάποιους λιγότερο ή περισσότερο περίοπτες κρατικές θέσεις. Και καλά να έχει διοριστεί ο άλλος σε κάποια διοικητική θέση με πλαστό πτυχίο, αλλά να χειρουργεί κιόλας;
Αν ψαχτεί καλά το σύστημα θα βρει εκατοντάδες πλαστούς τίτλους σπουδών και αναρωτιέται κανείς πόσο δύσκολο είναι να διασταυρωθεί κατά τη διαδικασία οποιασδήποτε πρόσληψης η εγκυρότητα των προσκομιζόμενων τίτλων σπουδών.
Eνα τηλέφωνο ή ένα mail είναι στη γραμματεία του τμήματος που εξέδωσε τον τίτλο με βάση τον αριθμό του πιστοποιητικού είναι αυτό που απαιτείται.
Αντ’ αυτού τόσο ο ΑΣΕΠ, όσο και κάθε φορέας πρόσληψης σπαταλάει χρόνο ζητώντας από τον υποψήφιο όλα τα δικαιολογητικά επικυρωμένα (αντί να του ζητήσει απλά μια υπεύθυνη δήλωση) και τελικά όταν προχωρά στην τελική πρόσληψη δεν κάνει διασταύρωση στοιχείων. Τώρα τελευταία μόνο οι δημόσιες υπηρεσίες άρχισαν δειλά-δειλά να κάνουν δειγματοληπτικά κάποιες διασταυρώσεις.
Αυτά με το μηχανισμό. Το τρελό του πράγματος, όμως, έχει να κάνει και με όσους προσκομίζουν τα πλαστά πτυχία και στη συνέχεια δουλεύουν με αυτά σα να μην τρέχει τίποτα. Παριστάνοντας τους διοικητές νοσοκομείων ή τους γιατρούς και κάνοντας πράξη το είσαι ότι δηλώσεις. Αυτό κι αν θέλει θράσος.

Ιωάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας