Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Συνελήφθη ο Μαζιώτης μετά από πυροβολισμούς στο κέντρο


Στον εντοπισμό του σπιτιού - γιάφκα στην Αθήνα που χρησιμοποιούσε ο Νίκος Μαζιώτης επικεντρώνονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής, προκειμένου να το εντοπίσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται για να μην προλάβουν να το αδειάσουν οι σύντροφοί του.

Το μεσημέρι σε τραυματισμό του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη κατέληξε το σοβαρό περιστατικό ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ κακοποιών και αστυνομικών που σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας.


Ειδικότερα, ο κακοποιός φαίνεται -σύμφωνα με πληροφορίες- να εισήλθε ένοπλος σε κατάστημα στο Μοναστηράκι αλλά να έγινε αντιληπτός από την αντιτρομοκρατική οι άντρες της οποίας κάλεσαν ενισχύσεις. Εντός του καταστήματος η υπάλληλος που τον εξυπηρετούσε είδε το όπλο του σε μια απότομη κίνησή του.

Μόλις εξήλθε, οι αστυνομικοί που τον περίμεναν του ζήτησαν να παραδοθεί ενώ και η υπάλληλος έτρεξε να ειδοποιήσει τις ομάδες ΔΙΑΣ που γνώριζε ότι υπήρχαν στην περιοχή.

Ο Νίκος Μαζιώτης αρνήθηκε την παράδοσή του και αμέσως τράβηξε πιστόλι με το οποίο έριξε κατά του αστυνομικού που τον πλησίασε, ο οποίος ευτυχώς φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Τραυματίστηκε ελαφρά στον μηρό και μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Ο Μαζιώτης επιχείρησε να διαφύγει με ταξί, χωρίς όμως να τα καταφέρει καθώς σε εκείνο το σημείο ήταν πλέον περικυκλωμένος.

Ο τρομοκράτης δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών και στην ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίστηκε λίγο κάτω από τον δεξί ώμο, λόγος για τον οποίο αμέσως μετά μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν πάθει βλάβη οι αρτηρίες, ωστόσο λόγω κατάγματος στον βραχίωνα, αποφάσισαν οι γιατροί να προχωρήσουν σε ορθοπεδική επέμβαση, δυο ωρών.

Είναι χαρακτηριστικό της επικινδυνότητας της κατάστασης το γεγονός ότι αρχικά ο αρχιτρομοκράτης ήταν να μεταφερθεί στον Ερυθρό, κάτι όμως στο οποίο δεν συναίνεσε η αντιτρομοκρατική. Στον Ευαγγελισμό βρίσκεται πολύ μεγάλη αστυνομική δύναμη αποτελούμενη από άντρες της ΔΙΑΣ, της ΔΕΛΤΑ αλλά και δυο διμοιρίες των ΜΑΤ. Το χειρουργικό τμήμα, μάλιστα, εξαιρέθηκε της μεσημβρινής εφημερίας και τα άλλα περιστατικά θα μεταφέρονται σε παρακείμενα νοσοκομεία.

Στη συμπλοκή, ο Νίκος Μαζιώτης φέρεται να είχε παραποιημένα χαρακτηριστικά και να φοράει περούκα και γυαλιά ηλίου ενώ οι αστυνομικοί από το σημείο περισυνέλεξαν και ένα σακίδιο που είχε μαζί του.

Κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών, τραυματίστηκαν δύο τουρίστες που βρέθηκαν στο σημείο της συμπλοκής. Ο ένας, Γερμανός τουρίστας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επέστρεψε στο κρουαζιερόπολοιο, με το οποίο ταξιδεύει.

Ο δεύτερος τουρίστας που τραυματίστηκε, ένας νεαρός Αυστραλός, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στον Ερυθρό Σταυρό, με τραύμα στο πόδι. Όπως είπε, έτρωγε αμέριμνος όταν άκουσε πυροβολισμούς και μπήκε στο εσωτερικό του εστιατορίου όταν τον βρήκε η σφαίρα, πιθανότατα όπως είπε από αστυνομικό. Τον τραυματία επισκέφθηκαν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπ. Δημόσιας Τάξης, Βασ. Κικίλιας και ο υπ. Υγείας Μάκης Βορίδης.

Η περιοχή γύρω από το Μοναστηράκι είναι αποκλεισμένη.

Αστυνομικός ΔΙΑΣ: Πήραμε σήμα για "άκρως επικίνδυνο κακοποιό"


Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχε στην καταδίωξη και συμπλοκή με το Νίκο Μαζιώτη μίλησε στο MEGA για το περιστατικό και υπογράμμισε ότι λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι έλαβαν σήμα από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ότι "άκρως επικίνδυνος εγκληματίας" βρίσκεται στο Μοναστηράκι, όπου και κατευθύνθηκε για ενισχύσεις.

Όπως είπε ακολούθησε σκληρή καταδίωξη, με τον αρχιτρομοκράτη να επιχειρεί να διαφύγει μέσω της Ερμού, της πλατείας Μητροπόλεως πριν ακολουθήσει το μπαράζ των πυροβολισμών επί της οδού Μητροπόλεως.

Ο Νίκος Μαζιώτης φαίνεται -σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας- ότι είχε κάποιον συνεργό σε απόσταση αλλά στη συμπλοκή ήταν μόνος του. Θεωρούν όμως στην ΕΛΑΣ ότι δεν θα διακινδύνευε -αν και ένοπλος- να προβεί σε ληστεία στο κέντρο της Αθήνας και σε μια εξαιρετικά φυλασσόμενη περιοχή, αν και διασαφήνιζαν πως πέραν πάσης αμφιβολίας σκόπευε να "χτυπήσει" στόχο, πιθανότατα τράπεζα στην επαρχία. Γι' αυτό τον λόγο και είχαν ετοιμάσει ειδικό σχέδιο για τις τράπεζες της επαρχίας που βρίσκονταν σε απομονωμένα σημεία και λειτουργούσαν επί παραδείγματι μια φορά την εβδομάδα.

Εδώ και αρκετό καιρό η ΕΛΑΣ είχε εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο για τη σύλληψη του τρομοκράτη και της ομάδας του και γι' αυτό τον λόγο δεκάδες αστυνομικοί βρίσκονταν στημένοι σε πολλά σημεία της Αθήνας αναμένοντας το επόμενο χτύπημά του. Ο ίδιος ο Μαζιώτης φέρεται να γνώριζε ότι είχαν επικεντρωθεί οι έρευνες της αστυνομίας στην επαρχία και γι' αυτό τον λόγο είχε πάρει την απόφαση και το ρίσκο να επιστρέψει στην Αθήνα.

Ο Νίκος Μαζιώτης είχε επιστρέψει στην επαναστατική δράση και ως εκ τούτου ήταν ένας εκ των βασικών στόχων της αστυνομίας. Η τελευταία πληροφορία που είχε η αντιτρομοκρατική ήταν πως ο Μαζιώτης βρισκόταν στην πρωτεύουσα και γι' αυτό είχαν εντατικοποιήσει τις προσπάθειές τους για να τον εντοπίσουν.

Η αντιτρομοκρατική είχε φθάσει πολύ κοντά στη σύλληψή του -σύμφωνα με πληροφορίες- τους προηγούμενους μήνες ωστόσο οριακά πρόλαβε και αποχώρησε από το διαμέρισμα που είχε νοικιάσει.

megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας