Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΠΑΜΕ: Απεργία στο Δημόσιο 9 του Ιούλη



Συνάδελφοι-συναδέλφισσες
Σε εξέλιξη είναι η «αξιολόγηση» των εργαζομένων στις περιφέρειες, στους δήμους, στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στο δημόσιο η οποία  θα οδηγήσει μεγάλο μέρος των εργαζομένων σε απόλυση και υπηρεσίες σε ιδιωτικοποίηση. Με το Ν. 4250/14 και τα ποσοστά που εισάγει, τη σύνδεση μισθού- «αποδοτικότητας» που έχει ήδη γίνει με το νέο μισθολόγιο, επιχειρείται να δοθεί από τη συγκυβένρηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ άλλοθι «αξιοκρατίας» στην αντεργατική πολιτική,  να καλλιεργηθεί ο φόβος, η υποταγή,η ρουφιανιά.

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,
Δε χωράει καμιά ολιγωρία. Πρέπει άμεσα να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας, όσο μακρύς και δύσκολος κι αν χρειαστεί να είναι, ώστε να απορριφθεί, να καταργηθεί στην πράξη στις περιφέρειες, στους δήμους και τον δημόσιο τομέα ο νόμος για τη λεγόμενη «αξιολόγηση».
Η απόκρουση αυτού του αντεργατικού νόμου, και πολύ περισσότερο η ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ, προϋποθέτει δυνατά σωματεία με ταξική γραμμή πάλης, ενότητα στη βάση των εργαζομένων, συμμαχία των εργαζομένων δημόσιου- ιδιωτικού τομέα, των αυτοαπασχολουμένων και όλων αυτών που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, κόντρα στους τεχνητούς διαχωρισμούς και την ανθρωποφαγία που καλλιεργεί η κυβέρνηση.
      Όχι στον αντιδραστικό, κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση
 -Δεν συμπληρώνουμε τα έντυπα αξιολόγησης, καταθέτουμε τα έντυπα στο σωματείο.
 -συνεχίζουμε  τη συλλογή υπογραφών κάτω από το κείμενο που υιοθέτησε η  ΑΔΕΔΥ μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ, οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση
 -Καλούμε προϊσταμένους και διευθυντές να μη γίνουν αξιολογητές, να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων τους
 -Όσοι προϊστάμενοι και διευθυντές γίνουν αξιολογητές να διαγραφούν από τα σωματεία

       Καμιά απόλυση. Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους.

      Αυξήσεις στους μισθούς ώστε να καλυφθούν οι απώλειές μας.

      Αποκλειστικά δημόσια καθολική κοινωνική Ασφάλιση.

      Όχι στη διάλυση των κοινωνικών δομών. Απρόσκοπτη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης και του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» με επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έξω οι ΜΚΟ και οι ΚΟΙΝωνικές Συνεταιριστικές ΕΠιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) από τις κοινωνικές υπηρεσίες.

    Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις σε ενέργεια-νερό-διαχείριση απορριμμάτων-σχολεία-νοσοκομεία κ.α. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία-Παιδεία για όλους και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

      Με αυτό το πλαίσιο σας καλούμε να πάρετε μέρος στη σύσκεψη

τη Δευτέρα 7 Ιουλίου και ώρα 7.30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, με θέμα: Η απάντηση των εργαζομένων στην αξιολόγηση. Η συμμετοχή στην πανδημοσιουπαλληλική απεργία 9 Ιούλη 2014

30/6/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας