Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Απολογισμός 2013 από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης- Για ποιό λόγο δεν έγινε φέτος καλοκαιρινή παραγωγή

του Γιάννη Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Την ικανοποίηση της για την πορεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης το 2013, εξέφρασε η Πρόεδρος του Δ.Σ. Κούλα Καλογερίδου κατά την παρουσίαση του καλλιτεχνικού και οικονομικού απολογισμού.
Οπως ανέφερε η κα Καλογερίδου “στις δύσκολες στιγμές που ζούμε, τη στιγμή που οι επιχορηγήσεις μειώνονται σταθερά, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης έχει να επιδείξει ένα σημαντικό έργο, διατηρώντας στο ακέραιο όλες τις σκηνές του, που καθιερώσαμε,  από το 2007 και μετά, δηλαδή την Παιδική- Εφηβική σκηνή, τη σκηνή του Σύγχρονου θεάτρου,
της Σύγχρονης Ηθογραφίας, την Αγονη Γραμμή, την καλοκαιρινή μας παραγωγή. Επίσης σεμινάρια για παιδιά και για ενήλικες, το Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης, συνεργασίες με φορείς της πόλης όπως το Δημοτικό Ωδείο, την Παρέμβαση και το Ωδείο Δημόπουλου, την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, το αφιέρωμα στο Βέρντι”.
Οπως πρόσθεσε η κα Καλογερίδου,  οι δράσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. την περσινή χρονιά στηρίχτηκαν κατά κύριο λόγο από τα έσοδα των παραστάσεων και ειδικά του “Αγαμέμνονα”, καθώς αυτά υπερβαίνουν, σε μεγάλο πλέον βαθμό, της κρατικής επιχορήγησης.
Οσον αφορά το λόγο που το φετινό καλοκαίρι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. δεν πραγματοποίησε μεγάλη παραγωγή, αυτό οφείλεται αφενός στο Μουντιάλ και αφετέρου στο ρευστό σκηνικό που δημιούργησαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς η παράσταση θα έπρεπε να είχε προγραμματισθεί μήνες νωρίτερα ενώ θα ολοκληρωνόταν τον Οκτώβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας