Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Επέμβαση των ΜΑΤ στην κατάληψη της Δ.Ο.Υ. Δεσκάτης

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 
Δυνάμεις των ΜΑΤ κατέστειλαν χτες την κατάληψη της Δ.Ο.Υ. Δεσκάτης, ενώ πρέπει να σημειωθεί συνελήφθησαν ο δήμαρχος Νικόλαος Μίγος και ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης. Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε κατόπιν εισαγγελικής εντολής, χτες στις 10.15 το πρωί, ενώ στο χώρο κατάληψης βρισκόταν περίπου 500 κάτοικοι της Δεσκάτης, οι οποίοι για έκτη ημέρα διαμαρτύρονταν για το κλείσιμο της Οικονομικής Υπηρεσίας και γιατί αυτή δεν εξαιρέθηκε, όπως εξαιρέθηκαν άλλες περιφερειακές Δ.Ο.Υ. Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε μαζί με την πυροσβεστική, καθώς χρειάστηκε η επέμβαση της τελευταίας, η οποία έκοψε τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί για να ανοίξει την είσοδο.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του δημάρχου Δεσκάτης και του αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, ενώ στο χώρο της κατάληψης δημιουργήθηκε ένταση, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν επεισόδια. Οι Ν. Μίγγος και Γ. Δασταμάνης οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Δεσκάτης, όπου έδωσαν καταθέσεις και σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον τους. Κατόπιν αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού ορίστηκε δικάσιμος και τους αποδόθηκαν κατηγορίες για παράνομη βία και παρακώλυση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.
Μετά την καταστολή της κατάληψης, μία διμοιρία των ΜΑΤ παρέμεινε στην είσοδο της Δ.Ο.Υ. Συγχρόνως, έφτασε φορτηγό αυτοκίνητο στο οποίο φορτώθηκε όλος ο εξοπλισμός της οικονομικής εφορείας Δεσκάτης και μεταφέρθηκε στη Δ.Ο.Υ. Γρεβενών, καθώς η πρώτη συγχωνεύεται στη δεύτερη.
Μετά την αστυνομική επέμβαση και το οριστικό κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Δεσκάτης, εκπρόσωποι φορέων και συγκεντρωθέντες κάτοικοι, ζήτησαν να συγκληθεί εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο και να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους δήμαρχος δημοτικοί σύμβουλοι. Επίσης απειλούν να μην ψηφίσουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Ωστόσο, λόγω της σύλληψης του δημάρχου, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, αν και πότε θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο.
Υπενθυμίζεται ότι η κατάληψη της Δ.Ο.Υ. Δεσκάτης άρχισε την περασμένη Πέμπτη και συνοδεύτηκε κάποιες ημέρες με κλείσιμο σχολείων και καταστημάτων. Πληροφορίες για αστυνομική επέμβαση υπήρχαν από την περασμένη Παρασκευή, αλλά τελικά η επιχείρηση καταστολής έγινε χτες. Πάντως, ο αντιπεριφεριάρχης Γρεβενών, εκφράζει την απορία του για την εισαγγελική εντολή, σημειώνοντας ότι «όλες οι κατηγορίες που αναφέρονται στη δικογραφία είναι αβάσιμες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας