Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοπροσδιορίζομαι στον αναρχικό χώρο - ΝΔ: Να πάρει θέση ο Τσίπρας!

- Αυτό τουλάχιστον είπε το πρωί, σε ραδιοφωνικό σταθμό ο βουλευτής Καστοριάς Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.
- Το μεσημέρι βέβαια ανασκεύασε...
- Σκληρη ανακοίνωση με 6 ερωτήματα από τη ΝΔ προς τον Αλέξη Τσίπρα
- Ο ίδιος βουλευτής είχε δηλώσει χθες στην Βουλή ότι η Βίλα Αμαλία θα είναι "το εφαλτήριο που θα πάρει και θα σηκώσει τον Κοινοβουλευτισμό".
«Αυτοπροσδιορίζομαι στον αναρχικό χώρο. Τι είναι ο αναρχικός; Ένας άμεσα δημοκράτης», δήλωσε στον Α989 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος αντέδρασε στις αστυνομικές επιχειρήσεις για την εκκένωση των καταλήψεων και υποστήριξε ότι «λέμε για κατάληψη δημοσίων κτιρίων. Μα δεν τα ιδιωτικοποιήθηκε κανείς.
Είναι χώροι που δεν ιδιωτικοποιήθηκαν αλλά υπήρχε ελεύθερη πρόσβαση σε όλους»., είπε.

Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση θέλει να πατάσσει κάθε εστία αντίστασης. Όταν τελειώνουν τα καρότα, περισσεύουν τα μαστίγια». Τέλος, ο κος Διαμαντόπουλος υποστήριξε ότι «δεν βλέπω κανέναν κόσμο έτοιμο να επαναστατήσει. Είχαμε μια εξέγερση το 2008».

Φυσικά από τις δηλώσεις του προκλήθηκε σάλος οπότε ο βουλευτής "τα μάζεψε":

"Ως βουλευτής και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στηρίζω το πρόγραμμα και τις ιδέες της ριζοσπαστικής αριστεράς και τους μαζικούς και ειρηνικούς αγώνες του ελληνικού λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτοπροσδιορίζομαι από αυτήν την ιδιότητά μου και μόνο. Για μένα απολύτως συμβατές με αυτή την ιδιότητα είναι οι αξιακές αναφορές μου στην άμεση δημοκρατία και στους κοινωνικούς χώρους", είπε σε γραπτή του δήλωση.

Ο κ. Διαμαντόπουλος χθες απείλησε τους άλλους 299 βουλευτές ότι "Οι καταλήψεις θα γίνουν εφαλτήρια και θα σας πάρουν όλους και θα σας σηκώσουν".

 Η αντίδραση της ΝΔ

«Η σημερινή παραδοχή του βουλευτή Καστοριάς του Σύριζα, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, στον ALPHA 989, ότι "ταυτίζεται με τη Βίλα Αμαλία", ότι ο ίδιος "αυτοπροσδιορίζεται στον αναρχικό χώρο", ότι το κάψιμο της Αθήνας από κουκουλοφόρους, το 2008, ήταν "εξέγερση και επανάσταση" και ότι η αναρχία "είναι η άμεση δημοκρατία" και ο αναρχικός "άμεσος δημοκράτης" εγείρει μείζον θέμα για τη δημοκρατική ομαλότητα» σχολίασε η ΝΔ, με ανακοίνωσή της.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ- και ειδικότερα ο αρχηγός του κ. Τσίπρας- οφείλει άμεσα να απαντήσει:

1ον: Αν παραμένει ακόμα μέλος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας ο εν λόγω βουλευτής.

2ον: Αν συμφωνεί με τις αντίθετες προς το Σύνταγμα και τη δημοκρατική ομαλότητα δηλώσεις του βουλευτή του ότι η "αναρχία είναι η άμεση δημοκρατία".

3ον: Αν συμφωνεί με τις δηλώσεις που έκανε μέσα στο Κοινοβούλιο, ότι η Βίλα Αμαλία θα είναι "το εφαλτήριο που θα πάρει και θα σηκώσει τον Κοινοβουλευτισμό".

4ον: Εάν και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αυτοπροσδιορίζονται στον αναρχικό χώρο.

5ον: Εάν συμφωνεί με τις δηλώσεις και άλλων βουλευτών του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μοιράζει καδρόνια, λοστάρια και μάσκες στα στελέχη του στις πορείες και ότι κάθε βουλευτής διατηρεί σπίτι του "τον τσελεμεντέ του αναρχικού".

6ον: Εάν, για τον ΣΥΡΙΖΑ, η πυρπόληση της Αθήνας, το 2008, ήταν "επανάσταση και εξέγερση".

Σήμερα, ο κ. Σκουρλέτης, επίσημος εκπρόσωπος του κ. Τσίπρα, χαρακτήρισε με λόγο που δεν αρμόζει σε κοινοβουλευτικό κόμμα, ως "χαφιεδίστικη, την ανακοίνωση της Ν.Δ." για τη διαπίστωση της κάλυψης που παρέχει το κόμμα του στους κουκουλοφόρους.
Όμως, λίγη ώρα μετά, ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν καλύπτει απλώς τους "κουκουλοφόρους", αλλά αυτοπροσδιορίζεται ως "κουκουλοφόρος".

Η Νέα Δημοκρατία περιμένει την άμεση και έμπρακτη απάντηση του κ. Τσίπρα στα ερωτήματα που θέτει…
Διαφορετικά, κάθε άλλη υπεκφυγή θα ισοδυναμεί με συνενοχή!» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

newsit.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπραβο στον Διαμαντοπουλο τα φιλαρακια φασιστακια νδ πασοκ χα στις τρυπες τους

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Μπράβο !!!!!
Αυτός θα βγάλει την Χώρα από την Κρίση !!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΗ ΒΟΪΔΟΠΟΥΤΣΑ ΣΤΟ ΞΥΔΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΒΛΑΚΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ κύριο ... ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Ανώνυμος είπε...

εσυ 9.39 δεν εισαι ουτε μια τριχα απ το δεξι... του κ. βουλευτη. μαλλον προτιμας τον παπακωνσταντινου τον ΤΙΜΙΟ

Το Προφίλ μας