Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση για τη δημιουργία κέντρου υποδοχής μεταναστών στο Μαυροδένδρι.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος

Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης


Η είσοδος μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια συνεχώς αυξάνει και θα συνεχίσει να αυξάνει, όσο οι βασικότερες αιτίες που την προκαλούν θα υπάρχουν και θα διογκώνονται. Είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικων πόλεμων και οι επεμβάσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ (μαζί και της χώρας μας) και η εκμετάλλευση από τα πολυεθνικά μονοπώλια των πλουτοπαραγωγικών πηγών των αναπτυσσόμενων χωρών, ιδίως της Αφρικής και της Ασίας. Στην ίδια κατεύθυνση συντελούν επίσης οι εμφύλιοι πόλεμοι και ολιγαρχικά καθεστώτα που διώκουν τους πολίτες τους για τις ιδέες τους, την φυλή, την θρησκεία κ.λ.π.

Την ίδια στιγμή η μεταναστευτική πολιτική της χώρας μας και της ΕΕ έρχεται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του κεφαλαίου για φτηνό και άγρια εκμεταλλεύσιμο εργατικό δυναμικό ώστε οι εργαζόμενοι αυτοί χωρίς κατ’ ουσία δικαιώματα να προσφέρουν πολλαπλάσιο κέρδος. Ήταν απόφαση της ΕΕ να δημιουργηθούν στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών στα όρια της ΕΕ (Ελλάδα, Β. Αφρική, Ουκρανία κ.λ.π) και από κει να ελέγχεται η είσοδος στην ΕΕ. Αυτά και πολλά άλλα αποφάσισαν το 2008 οι ευρωπαίοι ηγέτες με το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το άσυλο, υλοποιώντας τις αποφάσεις ΣΕΝΓΚΕΝ και ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ.
Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει τους μετανάστες - πρόσφυγες που έρχονται και δουλεύουν στην Ελλάδα και την περιοχή μας σαν εργαζόμενους με ίσα δικαιώματα. Όπως και κάθε Έλληνα και ξένο εργάτη που δουλεύει στη Κοζάνη από άλλα μέρη της Ελλάδας και από χώρες της Ευρώπης (είτε είναι μέλη της ΕΕ είτε όχι) που τους χρησιμοποιούν για να σπάνε τις Συλλογικές Συμβάσεις ιδίως στον κλάδο της Οικοδομής και στις εργολαβίες της ΔΕΗ.
Καλούμε το λαό του Μαυροδενδρίου να μην υιοθετήσει και να καταδικάσει αυτούς που ξεσηκώνονται με ρατσιστικές και ξενοφοβικές διαθέσεις κατά των μεταναστών. Για την ανεργία, την υποβάθμιση της υγείας του λαού δεν φταίνε οι μετανάστες αλλά η πολιτική που στηρίζει τα κέρδη των μονοπωλίων (ιδιωτικοποίηση -  κλείσιμο της ΔΕΗ, συγχώνευση Νοσοκομείων, κλείσιμο κλινικών κ.α). Δεν φταίνε για το εμπόριο ναρκωτικών αλλά είναι και αυτοί θύματα των κυκλωμάτων.  
Να μην τσιμπήσει στο δόλωμα της τοπικής «ανάπτυξης» με θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν (security κτλ) και ότι θα βοηθηθεί η τοπική αγορά αν ο εφοδιασμός του κέντρου προέλθει από την περιοχή. Οι εκπρόσωποι του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που οδήγησαν εκατομμύρια στην ανεργία  βλέπουν ανάπτυξη μέσα από την εξαθλίωση των μεταναστών. Εκεί έφτασε η κατάντια τους,

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να μην δημιουργηθεί κέντρο υποδοχής μεταναστών στο Μαυροδένδρι.
  • Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους (Συρία, Ιραν κ.α) που ετοιμάζονται και θα δημιουργήσουν νέες στρατιές εξαθλιωμένων προσφύγων και μεταναστών. Άμεση αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από τις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε και τις δυνάμεις κατοχής σε διάφορες χώρες.(Αφγανιστάν , Κοσοβο κ.α)
  • Απειθαρχία στη νομοθεσία της Ε.Ε (Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, κανονισμός Δουβλίνο 2,  Συνθήκη Σενγκεν) που κρατά εγκλωβισμένους στη χώρα μας χιλιάδες μετανάστες. Να επιτραπεί η είσοδος τους στις χώρες που επιθυμούν με χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων. 
  • Δημιουργία ανοιχτών κέντρων με ανθρώπινους και αξιοπρεπείς κρατικούς χώρους φιλοξενίας στα σημεία που εισέρχονται οι μετανάστες πρόσφυγες, για να περιθάλπονται – σιτίζονται  - στεγάζονται μέχρι να δοθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα , για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. 
  • Αυστηρή εφαρμογή των εργασιακών δικαιωμάτων όσων μεταναστών – προσφύγων ζουν και δουλεύουν στη χώρα μας. Εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων για όσους έρχονται με εταιρίες ενοικίασης προσωπικού (δουλεμπόριο) και την οδηγία Μπολκεσταιν από την Ε.Ε.
  • Να δοθεί άσυλο η ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής η εμφυλίων πολέμων και σε όσους το δικαιούνται.
Κοζάνη 12/1/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας