Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Κλείνει το τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας της Πτολ/δας.

Η συστηματική  προσπάθεια υποβάθμισης της Πτολ/δας και της ευρύτερης περιοχής της Εορδαίας  συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.
Αντί να ενισχύονται οι υπηρεσίες και οι φορείς της πόλης μας που καθημερινά εξυπηρετούν χιλιάδες εργαζόμενους, κάποιοι έχουν βάλει στόχο την αποδυνάμωση και τελικά το κλείσιμο τους.   
            Σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου αναμόρφωσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, κλείνει το τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας της Πτολ/δας.
            Τον Φεβρουάριο του 2011 είχαμε δώσει πάλι μάχη για το συγκεκριμένο ζήτημα και την είχαμε κερδίσει λαμβάνοντας την διαβεβαίωση του ειδικού γραμματέα του ΣΕΠΕ κ. Χάλαρη Μ., ότι η επιθεώρηση εργασίας της Πτολ/δας θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, με την προϋπόθεση ότι το Εργατικό Κέντρο θα παραχωρήσει ένα γραφείο για την στέγαση της, πράγμα που έγινε και από 01/01/2012 το τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Πτολ/δας στεγάζεται στον πρώτο όροφο του Εργατικού Κέντρου χωρίς το Υπουργείο να διαθέτει πόρους του προϋπολογισμού του.
            Όπως φαίνεται όμως η πόλη της Πτολ/δας και η ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας κάθε φορά που αποφασίζονται νέες αλλαγές είναι η πρώτη που βρίσκεται στο στόχαστρο.
            Συγκεκριμένα στον πρώτο σχεδιασμό για την αναδιάρθρωση του ΣΕΠΕ καταργούνται τα τμήματα της Πτολ/δας, του Αγρινίου, της Λιβαδειάς, της Άρτας και της Αγίας Παρασκευής στην Αττική, στο δεύτερο όμως τροποποιημένο σχέδιο παραμένουν σε λειτουργία Αγρίνιο, Λιβαδειά, Άρτα και Αγία Παρασκευή ενώ το τμήμα της Πτολ/δας δεν υπάρχει πουθενά.
            Μία υπηρεσία που εξυπηρετεί περίπου 2.000 εταιρείες,  μέσα σε αυτές και τη ΔΕΗ,   που ο όγκος δουλειάς που προκύπτει από τις δραστηριότητές της αντιστοιχεί σε 500 με 600 επιχειρήσεις.
            Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας Πτολ/δας είναι από τα λίγα τμήματα της χώρας που διαθέτουν τόσο ευρύ φάσμα εργασιών και η απόφαση για το κλείσιμό του θεωρείται αδικαιολόγητη.  Δεν μπορεί μία εργατούπολη όπως η  Πτολ/δας με σχεδόν 60.000 κατοίκους να μην διαθέτει Επιθεώρηση Εργασίας σε αντίθεση με άλλες πόλεις με 10.000 και 20.000 κατοίκους.
            Το Εργατικό Κέντρο δεν θα επιτρέψει την υλοποίηση αυτής της  άδικης απόφασης που μόνο αναμορφωτική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.
              Όλος ο συνδικαλιστικός κόσμος της περιοχής θα δώσει μάχη για να συνεχίσει η λειτουργία του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας της Πτολεμαιδας και δεν θα  σταματήσουμε να διεκδικούμε την επιπλέον στελέχωσή της για την καλύτερη δυνατή λειτουργία της. 

            Θα μας βρει απέναντι κάθε προσπάθεια τέτοιου είδους που θα έχει σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση της περιοχής μας και  την περαιτέρω ταλαιπωρία των εργαζομένων και των κατοίκων της Εορδαίας.

Από το Γραφείο Τύπου του
Εργατικού Κέντρου Πτολ/δας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας