Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ομιλία Πάρι Κουκουλόπουλου στη Βουλή: «Ρυθμίσεις στη φορολογία εισοδήματος, ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών και λοιπές διατάξεις»

H Ελλάδα βρίσκεται σε μια νέα αφετηρία. Η αβεβαιότητα για την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ έχει απομακρυνθεί αισθητά. Πρόκειται για πολυσήμαντη εξέλιξη αφού σχετίζεται και αφορά τα ζωτικά μας συμφέροντα. Μπορεί το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης να μοιάζει σήμερα πιο μακρινό από ό,τι πριν 20 χρόνια, εκεί όμως είναι η θέση μας. Κρατήσαμε σε ευρωπαϊκή τροχιά τη χώρα γιατί εκεί μπορούμε να χτίσουμε μια νέα ευημερία σε πιο σίγουρα , πιο στερεά θεμέλια.
 Κι αυτό μας αφορά όλους και κυρίως τη νέα γενιά. Όλοι οι Έλληνες πολίτες πρώτα απ΄ όλους όμως εμείς, τα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε ότι η πατρίδα στάθηκε όρθια χάριν στις πρωτοφανείς θυσίες του Ελληνικού λαού. Είναι για αυτό που έχουμε χρέος στην αλήθεια και μόνο στην αλήθεια. Εμείς καταθέτουμε τη δική μας αλήθεια.
 
  1. Υλοποιούμε ένα πρόγραμμα που θεμελιώθηκε το Φεβρουάριο του 2012 και έχει ονοματεπώνυμο και μάλιστα απέχουμε αισθητά από το κεκτημένο εκείνης της  συμφωνίας. Οι διπλές εκλογές και άλλες αβελτηρίες  δεν ήταν  ανέξοδες, είχαν συγκεκριμένο τίμημα.
  2. Όσοι με αβάσταχτη ελαφρότητα καλλιέργησαν μύθους περί ισοδύναμων μέτρων και άλλων δρόμων έχουν διαψευστεί. Η υφή του Ελληνικού προβλήματος και οι συγκεκριμένοι συσχετισμοί στην Ευρώπη δεν χωρούσαν άλλες επιλογές, δυστυχώς.
  3. Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει ρότα και να απαλλαγεί από τους νεοφιλελεύθερους μύθους και τις λογικές των Τραπεζών. Όσοι εμφορούμαστε από αυτή την αντίληψη παλεύουμε και οικοδομούμε συμμαχίες μέσα στην Ευρώπη και όχι σε άλλες ηπείρους.
  4. Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει, αλλά και η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει. Απαιτούνται βαθιές τομές και ρήξεις με κατεστημένες νοοτροπίες και συμφέροντα προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος που οδηγεί στην εθνική μας ολοκλήρωση μέσα στην Ευρώπη. Να γίνουμε μια κανονική  χώρα. Αυτό είναι το διακύβευμα.
  5. Κρατάμε στα χέρια μας μια ελπίδα για το μέλλον και είναι καθαρό τι πρέπει να κάνουμε. Είναι μια πρόκληση για το  πολιτικό σύστημα της χώρας που πρώτα αυτό πρέπει να αλλάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας