Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

250 κιλά ινδικής κάνναβης σε φορτηγάκι Ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης στην Εγνατία οδό

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Μία μεγάλη παρτίδα ινδικής κάνναβης προερχόμενη από την Αλβανία, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από τις αστυνομικές αρχές στην Κοζάνη, εξ’ αιτίας βλάβης που υπέστη το φορτηγάκι, το οποίο ακινητοποιήθηκε στην Εγνατία οδό.
Το κόκκινο mazda με αθηναϊκές πινακίδες βρέθηκε προχτές το πρωί, ακινητοποιημένο στο 191ο χιλιόμετρο της Εγνατίας, στο ύψος της Ξηρολίμνης. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης που ερεύνησαν το όχημα, εντόπισαν στην καρότσα και στην καμπίνα 250 κιλά και 360 γραμμάρια χασίς, το οποίο και κατασχέθηκε. Η μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ήταν συσκευασμένη σε 224 νάιλον συσκευασίες, σχεδόν ισοβαρείς.

Υπάλληλοι του κλιμακίου ελέγχου και συντήρησης της Εγνατίας οδού εντόπισαν πρώτοι το εγκαταλελειμμένο φορτηγάκι και ειδοποίησαν την αστυνομία. Στο μεταξύ έφτασε στο σημείο όχημα εταιρίας οδικής βοήθειας, παρέλαβε το αυτοκίνητο και το μετέφερε σε συνεργείο της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε και προπομπός που κινούνταν με επιβατικό αυτοκίνητο τύπου ford, ο οποίος ειδοποίησε την οδική βοήθεια.
Βεβαίως, το γεμάτο με χασίς φορτηγάκι είχε τεθεί πλέον υπό την διακριτική παρακολούθηση της αστυνομίας. Αφού πέρασε μία ολόκληρη ημέρα και δεν εμφανίστηκε κανείς να το παραλάβει, η αστυνομία οδήγησε το φορτηγάκι στις εγκαταστάσεις της, προχώρησε στην καταμέτρηση του χασίς και στην κατάσχεσή του. Εκτός από την καρότσα βρέθηκε χασίς και στην καμπίνα, μέσα σε βαλίτσα.
Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, σύμφωνα με δήλωση του ιδιοκτήτη του, είχε κλαπεί τις πρώτες πρωινές ώρες της 14ης Ιανουαρίου από περιοχή της Αθήνας. Οι έρευνες για την ανακάλυψη της ταυτότητας και τον εντοπισμό του οδηγού του οχήματος, καθώς και για τον εντοπισμό πιθανών συνεργών του συνεχίζονται. Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης, το οποίο εκτιμά ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο, καθώς στο αυτοκίνητο βρέθηκαν πειστήρια που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό και στη σύλληψη των δραστών.
Επίσης, οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι του νήματος για την εξάρθρωση της ελληνοαλβανικής σπείρας που συνεργάστηκε για τη μεταφορά της μεγάλης ποσότητας. Εκτιμούν ότι το «φορτίο» φορτώθηκε από προσυμφωνημένο σημείο της ελληνοαλβανικής μεθορίου. Από την Αλβανία μέχρι το ελληνικό έδαφος έφτασε μάλλον με μουλάρια. Το γεγονός που τους οδηγεί στο συμπέρασμα αυτό είναι ότι οι σάκοι ήταν λασπωμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας