Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ Με καθυστέρηση ενός μήνα η έναρξη της σχολικής χρονιάς

Πραγματοποιήθηκε χτες ο αγιασμός στην Άνω Κώμη, κάτω από τις αντιδράσεις ορισμένων γονέων

Μετ’ εμποδίων και με πολλές αντιδράσεις πραγματοποιήθηκε προχτές ο αγιασμός του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Κοζάνης, το οποίο τελικώς στεγάστηκε στο Γυμνάσιο Άνω Κώμης, παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις των γονεών των παιδιών με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι ζητούσαν να παραμείνει το σχολείο στην πόλη της Κοζάνης.

Κατά την τελετή του αγιασμού, ο οποίος σηματοδοτεί την έναρξη της σχολικής χρονιάς για τους 18 μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου, μίλησαν ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κοζάνης, Κοσμάς Σαββιλωτίδης, η διευθύντρια του σχολείου Μαρία Παπαγεωργίου, ο αντιδήμαρχος Κοζάνης Βαγγέλης Καραπάτσιος, ο οποίος συντόνισε τις εργασίες μετασκευής του ισόγειου, ώστε να ολοκληρωθούν όντως σε πολύ γρήγορα κιαι να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση για την έναρξη των μαθημάτων, τα οποία ήδη καθυστέρησαν αρκετά. Ο πρώτος δέχτηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του φραστική επίθεση από ομάδα γονέων του συλλόγου του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου, καθώς τον θεωρούν υπεύθυνο για τη μετακόμιση του ειδικού σχολείου από την Κοζάνη στην Άνω Κώμη, ενώ ως γνωστόν υποψήφιο για τη στέγαση αυτών των παιδιών ήταν κάποια στιγμή και το γυμνάσιο Ποντοκώμης.
Στα εγκαίνια έφτασε με κάποια καθυστέρηση και ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο οποίος επιθεώρησε τις αίθουσες που διαμορφώθηκαν ειδικά για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο, ενώ συνομίλησε με καθηγητές και γονείς. Να σημειωθεί ότι το δημοτικό συτμβούλιο Κοζάνης έλαβε απόφαση στις 24 Σεπτεμβρίου για στέγαση του εν λόγω σχολείου στο Γυμνάσιο Άνω Κώμης. Αμέσως μετά, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Καραπάτσιος, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης έδρασε τάχιστα αξιοποιώντας τους χώρους του γυμνασίου Άνω Κώμης σύμφωνα με τις νέες λειτουργικές ανάγκες των μαθητών.
Συγκεκριμένα μέσα σε μία εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν οι παρεμβάσεις και οι εργασίες που ήταν απαραίτητες, ώστε το σχολείο να υποδεχτεί τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Κοζάνης. Τοποθετήθηκαν χωρίσματα για νέες αίθουσες, ειδικές τουαλέτες για άτομα με αναπηρία, έγιναν ελαιοχρωματισμοί, δημιουργήθηκαν δίκτυα επικοινωνίας και ότι άλλο κρίθηκε απαραίτητο, ώστε να λειτουργήσει το σχολείο». Οι χώροι που παραχωρήθηκαν στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο είναι τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα συνεδριών λογοθεραπείας και μία αίθουσα καθηγητών.
Τα μαθήματα αρχίζουν μετά τον χτεσινό αγιασμό κατ’ αρχήν με τρίωρα, ευελπιστώντας ότι την επόμενη εβδομάδα η ακαδημαϊκή χρονιά για τους μαθητές του ειδικού σχολείου θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς. Να σημειωθεί ότι τα παιδιά πηγαινοέρχονται καθημερινά με ταξί. Πάντως, ο πρόεδρος του συλλόγου «Ηλιαχτίδα», Αθανάσιος Λότσιος, τόνισε: «Θεωρούμε ότι η στέγαση στο Γυμνάσιο Άνω Κώμης είναι προσωρινή. Άλλωστε, η απόφαση ισχύει για ένα έτος. Εμείς επιμένουμε ότι το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Κοζάνης, πρέπει να επιστρέψει του χρόνου στο φυσικό του χώρο, στον βασικό ιστό της πόλης της Κοζάνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας