Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Skin Needling! Διώξε ραγάδες και κυτταρίτιδα...

Needling! Mια ολόφρεσκη θεραπεία της πλαστικής ιατρικής που υπόσχεται να λειάνει τις ρυτίδες, τις ραγάδες αλλά και τις ουλές που μπορεί να έχει κανείς στο σώμα! Μάλιστα, η θεραπεία αυτή δεν απαιτεί χειρουργική επέμβαση. Ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Ιωάννης Λύρας μας εξηγεί:
"Είναι ιδανική μέθοδος για βελτίωση της εικόνας φλοιού πορτοκαλιού που εμφανίζεται σε πολλά γυναικεία σώματα".



"Η μέθοδος αρχικά επινοήθηκε στην επανορθωτική χειρουργική με σκοπό τη λείανση των ουλών. Επειδή είναι μία μέθοδος λιγότερο παρεμβατική από οποιαδήποτε άλλη διαθέσιμη τεχνική, γίνεται εύκολα δημοφιλής. Ο χρόνος ανάρρωσης από το skin needling είναι εξαιρετικά σύντομος με τα εξαιρετικά αποτελέσματα να εμφανίζονται σχεδόν αμέσως".

Πώς λειτουργεί;
Το Skin Needling συνήθως εφαρμόζεται χρησιμοποιώντας έναν τύπο ρολού δέρματος (roller). Αυτό το ρολό δέρματος κάνει πολλά «τσιμπήματα» μικρού βάθους (0,3 -3,5 mm) στο δέρμα, την δεύτερη στοιβάδα του δέρματος. Όταν βελόνες μπούνε στο δέρμα, διεγείρεται ο αυξητικός παράγοντας που με τη σειρά του ενθαρρύνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από τους ινοβλάστες.

Μπορεί να μην πρόκειται για χειρουργική επέμβαση, ενδέχεται όμως να χρειάζεται ένα είδος αναισθησίας. Την απόφαση θα πάρει ο πλαστικός χειρουργός ανάλογα με τον τύπο δέρματος και την ένταση της παρέμβασης:
"Η εφαρμογή του needling μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία, όμως στις περιπτώσεις που χρειάζεται μεγαλύτερη παρέμβαση (έκταση και βάθος δέρματος) προτείνεται να γίνεται σε περιβάλλον χειρουργείου οργανωμένης κλινικής, με συνδυασμό τοπικής αναισθησίας και μέθης παρουσία έμπειρου αναισθησιολόγου" αναφέρι ο Δρ. Ιωάννης Λύρας

Σε τι μπορεί να βοηθήσει
Ο εξωραϊσμός του δέρματος είναι εμφανής μετά από μερικές θεραπείες, που να απέχουν 1-4 μήνες η μία από την άλλη. Η πρωτοποριακή αυτή θεραπεία δέρματος παρουσιάζει αποτελεσματικότητα, στις εξής περιοχές:

* Μειώνει το βάθος των ρυτίδων και σβήνει την λεπτή ρυτίδωση
* Εξωραΐζει την ποιότητα του δέρματος
* Απαλύνει και λειαίνει τις ουλές
* Βελτιώνει τις εμβυθίσεις της ακμής
* Βελτιώνει την όψη των ραγάδων
* Λειαίνει τις ουλές από παλιές χειρουργικές επεμβάσεις

Ο Δρ. Ιωάννης Λύρας εξηγεί: "Είναι ιδανική μέθοδος για βελτίωση της εικόνας φλοιού πορτοκαλιού που εμφανίζεται σε πολλά γυναικεία σώματα, η γνωστή ‘κυτταρίτιδα’ αλλά και για τις περιοχές ακτινικής κεράτωσης και ελάστωσης στην περιοχή μεταξύ στέρνου και τραχήλου (λαιμού), το γνωστό «ντεκολτέ» σημαντικό για πολλές γυναίκες που εκτίθενται στο Μεσογειακό ήλιο".

ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ;
Με το Skin Needling ο ειδικός μπορεί να αναζωογονήσει το δέρμα σε κάθε περιοχή του σώματος. Θα δεις σημαντική βελτίωση στις ρυτίδες έκφρασης του προσώπου, θα απαλλαγείς επιτέλους από τις ενοχλητικές ραγάδες και φυσικά θα βελτιώσεις την περιοχή όπου συγκεντρώνεται η κυτταρίτιδα.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΛΛΕΡΓΙΩΝ;
Η τεχνική είναι απολύτως ασφαλής όταν διεξάγεται σε αποστειρωμένο περιβάλλον. Δεν υπάρχει περίπτωση αλλεργικών αντιδράσεων ή παρενεργειών. Καθώς είναι πολύ απλή η φροντίδα που ακολουθεί τη διαδικασία, και καθώς είναι ελάχιστα παρεμβατική τεχνική (minimally invasive), η απορρέουσα πιθανότητα δυσκολιών, παρουσιάζεται απειροελάχιστη. Δεν χρειάζονται φάρμακα ή άλλα υλικά, όπως σε άλλες ενέσιμες θεραπείες. Δεν χρησιμοποιούνται προσθετικά υλικά, εκτός ίσως αντιβιωτικής αλοιφής πριν την επέμβαση.

ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΗΜΑΔΙΑ; ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ;
Τα τσιμπηματάκια της θεραπείας διατηρούν σχεδόν άθικτη την επιδερμίδα. Έτσι δεν θα πρέπει να ανησυχείς με την επούλωση και την περίοδο ανάρρωσης. Άλλωστε σε σχέση με άλλες τέτοιες παρμεβάσεις, όπως για παράδειγμα το laser, τα σημάδια στο δέρμα είνα πολύ έντονα και φτάνουν μέχρι και το έγκαυμα 2ου βαθμού. Με το Needling σε τρεις μόλις ημέρες κανείς δεν θα μπορεί να διακρίνει τίποτα επάνω στο δέρμα σου. "Η επανένταξη είναι υπόθεση «Σαββατοκύριακου», η δε επάνοδος στις συνήθεις δραστηριότητες και την εργασία είναι πλήρης μετά από 4 μέρες" εξηγεί ο Δρ. Ιωάννης Λύρας

Για τον ίδιο λόγο το skin needling είναι αποτελεσματική θεραπεία για ευαίσθητες περιοχές δέρματος για τις οποίες δεν ενδείκνυνται άλλες μέθοδοι λείανσης. Αυτό περιλαμβάνει την περιοχή γύρω από τα μάτια, ειδικά την περιοχή κάτω από αυτά, την περιοχή του λαιμού και την ράχη των χεριών.

ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Οι πιο πολλοί ενδιαφερόμενοι θα χρειαστούν πιθανώς περισσότερες από μία θεραπείες, ώστε να εκτιμήσουν την θεαματική πρόοδο που επιτυγχάνεται, ειδικά όσον αφορά την λεπτή ρυτίδωση και την βελτίωση των ουλών. Τα αποτελέσματα θα φανούν μετά από 6-8 εβδομάδες από κάθε συνεδρία.

Όταν ο χρόνος αποθεραπείας συγκριθεί με τον χρόνο αποθεραπείας άλλων παρεμβατικών μεθόδων, βλέπουμε ότι αποτελεί καταπληκτική εναλλακτική θεραπεία για το σβήσιμο των λεπτών ρυτίδων και των ουλών. Είναι εξάλλου και η πιο οικονομική από όλες τις θεραπείες αναζωογόνησης του δέρματος και βελτίωσης της υφής του.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ
Η γενική αίσθηση βελτίωσης σε όλο το σώμα, την οποία και προσφέρει το skin needling μπορεί να συνδυαστεί με επεμβάσεις σε σημεία που χρειάζονται πιο δραστικά μέτρα.
Επεμβάσεις όπως face lift,  πλαστική στο λαιμό, αποκατάσταση δυσμορφιών προσώπου,  λιποπλαστική γλουτών, μέσης, κοιλιάς, βραχιόνων, μηρών, γονάτων, ράχεως είναι μερικές από τις επεμβάσεις που μπορούν να συνδυαστούν με την μέθοδο needling.

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στο www.lifting.gr

Δρ Ιωάννης Λύρας
Πλαστικός Χειρουργός
Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Πλαστικής Χειρουργικής EAPS-ACEIP
Επίτιμος Πρόξενος της Βραζιλίας στην Ελλάδα


tlife.gr

1 σχόλιο:

Κοιλιοπλαστικη είπε...

Μια πλαστική κοιλιάς με τον ίδιο τρόπο μπορεί να γίνεται και στην κοιλιά, αποφεύγοντας το χειρουργείο.

Το Προφίλ μας