Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Όλοι στις ΗΠΑ θέλουν «greek yoghurt»

Πού οφείλεται η μεγάλη αύξηση των πωλήσεων;
Τεράστια αύξηση σημειώνουν οι πωλήσεις ελληνικών γιαουρτιών στις ΗΠΑ, καθώς από 60 εκατ. δολάρια το 2005, εκτινάχθηκαν σε 1,5 δισ δολάρια, σήμερα, παρά την κρίση που διανύει η αμερικανική οικονομία. Η επιτυχία αυτή έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του τύπου. Σε ένα χρακτηριστικό δημοσίευμα της εφημερίδας The Atlantic τονίζεται ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν 2.500% τα τελευταία χρόνια και παρόλο που τα ελληνικά προϊόντα τείνουν να έχουν τη διπλάσια τιμή από τα υπόλοιπα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών.


Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το 70% της αγοράς ελέγχεται από τη γνωστή - στην Ελλάδα - εταιρία ΦΑΓΕ αλλά και τη Chobani, η οποία στα προιόντα της αναφέρει ότι παράγει ελληνικό γιαούρτι, όμως ανήκει σε απόγονο γνωστής τουρκικής οικογένειας που για χρόνια ασχολούνται με την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων στην Τουρκία. Μάλιστα η Chobani είναι ο leader της αγοράς.

Ο συντάκτης του άρθρου επισημαίνει ότι η άνοδος του ελληνικού γιαουρτιού στις ΗΠΑ αντικατοπτρίζει μια μεγαλύτερη αλλαγή στην αμερικανική γαστρονομική συνείδηση: την επιθυμία για τρόφιμα που θεωρούνται πιο καθαρά, πιο απλά και πιο φυσικά. 
http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας