Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Σε Σύσκεψη στην Καστοριά η Γενική Γραμματέας

Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, αύριο Τρίτη 13 Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί την Καστοριά, όπου στις 12:00 στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου θα προεδρεύσει σε Σύσκεψη, στην οποία θα συζητηθούν θέματα που άπτονται τόσο της προστασίας και της βιώσιμης εκμετάλλευσης του δασικού πλούτου, όσο και της ενίσχυσης των δασικών συνεταιρισμών της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, τη Σύσκεψη θα απασχολήσει η εφαρμογή του Π.Δ. 126/1986 σχετικά με την παραχώρηση των λημμάτων στους δασικούς συνεταιρισμούς καθ’ έτος από τα δημόσια δάση σύμφωνα με τις ισχύουσες διαχειριστικές μελέτες, οι διατάξεις του Ν.Δ. 86/69 περί δασικού κώδικα, ο τρόπος εκμετάλλευσης των δημοτικών δασών από τους Καλικράτειους δήμους της περιοχής, ενώ θα συζητηθεί και το σχέδιο νόμου για τις δασικές συνεταιριστικές οργανώσεις.
Στη Σύσκεψη, πέρα από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους συνεταιριστές, θα παραστεί και ο δήμαρχος Νεστορίου κ. Χρήστος Γκοσλιόπουλος.
Προηγουμένως, στις 11:00 η Γ.Γ. θα επισκεφτεί την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς και θα έχει συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ για να ανταλλάξουν ευχές για τις γιορτές των Χριστουγέννων και να ενημερωθεί για το σημαντικό κοινωνικό έργο της Μητρόπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας