Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

«Κανείς δεν θα γλιτώσει από την κρίση»

Σε ομιλία που έκανε σε συνέδριο στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times,  επικεφαλής του ΔΝΤ προέτρεψε τις αγορές να επιδείξουν περισσότερη υπομονή και τις χώρες τις Ευρώπης να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η κυρία Λαγκάρντ είπε ότι «χρειάζεται η συμβολή όλων των χωρών για καταφέρει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει την κλιμακούμενη κρίση χρέους».
Και προειδοποίησε ότι η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει την προοπτική υποχώρησης, αυξανόμενου προστατευτισμού, απομόνωσης και όσων συνέβησαν στην δεκαετία του 1930.


«Δεν υπάρχει καμία οικονομία στον κόσμο - είτε πρόκειται για χώρες με χαμηλό εισόδημα, αναδυόμενες αγορές, χώρες μεσαίου εισοδήματος είτε πολύ αναπτυγμένες οικονομίες - η οποία θα είναι απρόσβλητη από την κρίση που τη βλέπουμε όχι μόνο να ξεδιπλώνεται, αλλά και να κλιμακώνεται», είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ . Οπως τόνισε, η Ευρώπη δεν μπορεί να λύσει μόνη της τα προβλήματα της. «Δεν πρόκειται για μια κρίση η οποία μπορεί να επιλυθεί από μια ομάδα χωρών. Πρόκειται να επιλυθεί αισίως, αν όλες οι χώρες, απ’ όλες τις περιοχές, όλες τις κατηγορίες λάβουν ουσιαστική δράση».

Επίσης απεύθυνε προειδοποίηση προς τις αγορές ζητώντας να δώσουν χρόνο στις χώρες να προχωρήσουν τις πολιτικές διαδικασίες προκειμένου να φτάσουν σε μία λύση. «Θα ήταν ιδανικό και υπέροχο από τη σκοπιά των αγορών, αν υπογράφονταν, σφραγίζονταν και παραδίδονταν ως τελειωμένες υποθέσεις, οι αποφάσεις εν μία νυκτί. Δυστυχώς, για όσους από εσάς έχετε το προνόμιο να ανήκετε σε δημοκρατίες, τα πράγματα δεν γίνονται με αυτό τον τρόπο, χρειάζονται χρόνο και πρέπει να περάσουν από κοινοβουλευτικές διαδικασίες», συμπλήρωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.
www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας