Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Μεγάλη κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου

από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Τεράστια κατολίσθηση σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Δεκεμβρίου στο Ορυχείο Αμυνταίου, με αποτέλεσμα να μετακινηθούν περισσότερα από 20 εκατομμύρια κυβικά μαζών της εσωτερικής απόθεσης, ευτυχώς χωρίς κανέναν τραυματισμό, χάρη στην υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία του προσωπικού.


Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ενέργειας/ΔΕΗ «Σπάρτακος» τονίζει ότι «το φαινόμενο δημιουργήθηκε από την αναγκαστική υπερσυσσώρευση μαζών στην εσωτερική απόθεση του Ορυχείου, λόγω έλλειψης αντίστοιχου χώρου απόθεσης, αφού η πολιτεία με κάθε τρόπο προσπαθεί να στραγγαλίσει την επέκταση του Ορυχείου. Πότε με την απίστευτη ολιγωρία- καθυστέρηση που επιδεικνύει, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να  ολοκληρωθούν οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις (διεκπεραίωση διαδικασιών από την Επιθεώρηση Μεταλλείων, υπό αίρεση Δικαστικές αποφάσεις) και πότε λόγω δραστηριότητας της αρχαιολογικής υπηρεσίας, η οποία ¨φρενάρει¨ την ανάπτυξη του Ορυχείου. Κατάσταση που υφίσταται (με τις όποιες συνέπειες) επί 2 μήνες τώρα και με δεδομένο ότι θα εξακολουθήσει για τουλάχιστον 2 ακόμα μήνες,  γίνονται πλέον εύκολα αντιληπτοί και ορατοί οι κίνδυνοι που δημιουργούνται όχι μόνο για την τροφοδοσία του ΑΗΣ Αμυνταίου, αλλά και του Σταθμού της Μελίτης».
Ο «Σπάρτακος» για μια ακόμα φορά συγχαίρει το προσωπικό του Ορυχείου «που αυτή τη δύσκολη ώρα -όπως άλλωστε κάνει πάντα σεβόμενο τον εαυτό του και την επιχείρηση που εργάζεται-  επιδεικνύει υψηλό αίσθημα υπευθυνότητας, συνέπειας και εργάζεται νυχθημερόν προκειμένου το Ορυχείο να  βρει, όσο το δυνατόν νωρίτερα τους ρυθμούς του, ελαχιστοποιώντας τα προβλήματα και αποκαθιστώντας την εύρυθμη λειτουργία του. Επαγγελματισμός και αυταπάρνηση που επιβάλλεται να λειτουργούν σαν παράδειγμα και προς τη Διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ, ώστε να μπορέσει να αντιληφθεί σε ποιους εργαζόμενους εφαρμόζει τις άδικες και δυσανάλογες περικοπές μισθών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας