Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ο χριστουγεννιάτικος εφιάλτης του φερμουάρ

Δεν είναι τίτλος ταινίας αλλά η διαπίστωση ό,τι κάτι πρέπει να κάνετε για να χάσετε λίγο βάρος πριν τις γιορτές. 
Οδεύοντας προς τα Χριστούγεννα ξαφνικά διαπιστώνουμε ότι το φερμουάρ στο φόρεμα του Ρεβεγιόν αρνείται να κλείσει. Μην αγχώνεστε! Ακολουθώντας μερικά απλά βήματα, θα αποχαιρετήσετε μαζί με τον καινούργιο χρόνο και το φούσκωμα.
1) Πάντα πρωινό:
Το έχετε ακούσει, το γνωρίζετε, αλήθεια όμως το κάνετε; Ποτέ και για κανέναν λόγο μην το αμελείτε. Το πρωινό χαρίζει ενέργεια, ενώ διατηρεί το μεταβολισμό σε εγρήγορση. Στη συνέχιεα, προτιμήστε τα μικρά και συχνά γεύματα μέσα στην ημέρα και αποφύγετε σάλτσες, κρέμες γάλακτος, παχυντικά τυριά κλπ.
2) Βάλτε ρεαλιστικούς στόχους: Εάν στόχος σας είναι να κλείσει το φερμουάρ στο φόρεμά σας, καλύτερα να ξέρετε από τώρα ότι η επιτρεπόμενη απώλεια κιλών είναι μισό με 1 κιλό την εβδομάδα. Μην υποβάλλετε λοιπόν τον εαυτό σας σε εξαντλητικές δίαιτες-πειράματα με αμφίβολα και μερικές φορές επικίνδυνα αποτελέσματα. Απλά θα ταλαιπωρήσετε τον οργανισμό και το σώμα σας.
3) Μην φοβάστε τους συνδυασμούς: Δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που ν’αποδεικνύει ότι απαγορεύεται ο συνδυασμός τροφίμων, π.χ. να συνοδεύετε το κρέας με ρύζι ή πατάτες. Απλά φροντίστε να σερβίρεστε σε μικρά πιάτα, προτιμήστε μικρές μερίδες και περιορίστε το αλάτι καθώς μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών.
4) Πείτε ναι σε τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους όπως: Light γαλακτοκομικά, εσπεριδοειδή, βρώμη, φασόλια, προϊόντα ολικής άλεσης, άπαχο κρέας και ψάρι. Επιπλέον, βάλτε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τις σαλάτες. Εφοδιάζουν με θρεπτικά συστατικά τον οργανισμό και προκαλούν αίσθημα κορεσμού.
5) Προσοχή στο super market: Διαβάζετε πάντα τα στοιχεία που αναγράφονται στις συσκευασίες των τροφίμων. Επιγραφές τύπου, «χωρίς ζάχαρη» ή «χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες», σημαίνει ότι τα τρόφιμα περιέχουν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, υποκατάστατα και άλλα πρόσθετα, τα οποία αυξάνουν το αίσθημα της πείνας.
6) Μασάτε αργά: Εκτός από το ότι είναι ευγενικό, η κίνηση αυτή, σας προφυλάσσει και από την υπερκατανάλωση φαγητού. Μασάτε αργά, έχοντας υπόψη ότι το σώμα χρειάζεται περίπου 20 λεπτά προκειμένου να μας δώσει σήμα ότι έχει χορτάσει, για να βάλουμε το πιρούνι  κάτω.
 jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας