Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Αναστολή περιφρούρησης της ΔΟΥ Σερβίων

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Στον «αέρα» η τύχη της οικονομικής υπηρεσίας μαζί και η εξυπηρέτηση χιλιάδων πολιτών της περιοχής
Έληξε χτες η περιφρούρηση της ΔΟΥ Σερβίων, η οποία είχε αρχίσει εδώ και εβδομάδες με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και πρωτοβουλία φορέων της περιοχής, που διαμαρτύρονται για το κλείσιμο της οικονομικής υπηρεσίας.
Η απόφαση για αναστολή της κινητοποίησης με την οποία οι κάτοικοι που περιφρουρούσαν το κτίριο εμπόδιζαν τη μεταφορά του εξοπλισμού και των αρχείων στην Κοζάνη, πάρθηκε προχτές από το δημοτικό συμβούλιο Σερβίων - Βελβεντού, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί λύση στο θέμα της εφορείας, η οποία πλέον συγχωνεύεται στη ΔΟΥ Κοζάνης.
Η δημοτική αρχή αιτιολόγησε την απόφασή της, υποστηρίζοντας ότι επειδή ο κεντρικός server παραμένει στα Σέρβια, πλέον οι φορολογούμενοι αν και υπόκεινται στην ταλαιπωρία να πηγαίνουν στην Κοζάνη, δεν εξυπηρετούνται ούτε εκεί, καθώς δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα στοιχεία για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνονται προσαυξήσεις και πρόστιμα σε περιπτώσεις καθυστερήσεων καταβολής ΦΠΑ. Προκειμένου λοιπόν να εξυπηρετηθούν έστω και στην Κοζάνη οι φορολογούμενοι του δήμου Σερβίων – Βελβεντού, αποφασίστηκε η λήψη της απόφασης για αναστολή της περιφρούρησης της ΔΟΥ Σερβίων, ώστε να μεταφερθεί ο server στην κεντρική υπηρεσία.
Στην απόφαση για αναστολή της κινητοποίησης συνέβαλε και η εκτίμηση του δημάρχου Βασίλη Κωνσταντόπουλου, σύμφωνα με την οποία «η υπόθεση βρίσκεται σε καλό δρόμο». Αυτό προκύπτει από τις δεσμεύσεις που έχει λάβει ο δήμαρχος από το υπουργείο Οικονομικών, ότι το έγγραφο με την οποία ο δήμος και οι φορείς ζητούν να παραμείνει η ΔΟΥ Σερβίων ως Φορολογικό ΚΕΠ με τρεις υπαλλήλους για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, έχει προωθηθεί και αναμένεται θετική εξέλιξη. Βεβαίως, να σημειωθεί ότι πριν από τρεις εβδομάδες, είχε τηλεφωνήσει μπροστά στο δήμαρχο ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών κ. Καπελέρης, στον προϊστάμενο της ΔΟΥ Κοζάνης, δίνοντας ουσιαστικά εντολή να λειτουργήσει η οικονομική υπηρεσία των Σερβίων με τρία άτομα και οι άλλοι τρεις υπάλληλοι να μεταφερθούν στην Κοζάνη, πράγμα το οποίο δεν έγινε.
Υπενθυμίζεται ότι το δημοτικό συμβούλιο Σερβίων – Βελβεντού είχε εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα, το οποίο ο δήμαρχος επέδωσε στον γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών:
Εκφράζοντας το σύνολο των κατοίκων του Δήμου διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων  περί «αναστολής λειτουργίας της ΔΟΥ Σερβίων  από 1-12-2011».
Η απόφαση αναστολής δημιουργεί τεράστια προβλήματα εξυπηρέτησης των πολιτών σε ένα Δήμο με έντονο ανάγλυφο, μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των οικισμών και ανάμεσα στην έδρα του νομού  και  πολλούς ηλικιωμένους κατοίκους με αδυναμία μετακινήσεων.
Επιχειρήματα όπως η μείωση του κόστους λειτουργίας δεν ευσταθούν σε καμιά περίπτωση  γιατί  το κόστος για την τοπική οικονομία από το κλείσιμο της ΔΟΥ θα είναι πολλαπλάσιο.
Η αναστολή λειτουργίας δεν υπακούει σε έναν τεκμηριωμένο και αντικειμενικό σχεδιασμό αφού διατηρούνται σε λειτουργία στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  άλλες ΔΟΥ όπως για παράδειγμα ΔΟΥ Νεάπολης, ΔΟΥ Δεσκάτης κ.λ.π. με παρόμοια ή πολύ μικρότερα παραγωγικά και πληθυσμιακά δεδομένα.
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τι ήταν αυτό που μεσολάβησε  από τις 29-9-11 όταν εκδόθηκε η υπουργική απόφαση Δ6Α-1133106- ΕΞ 2011 μέχρι την 21-11-11 και ουσιαστικά άλλαξε το πνεύμα του νόμου;

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποια περιφρουρηση. η Δ.Ο.Υ. παρεμενε κλειστη και δε βρισκοταν κανενας εξω απ'αυτη

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ!!!
ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΔΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

gia pigene th deutera tha einai kapoios na se eksipirethsh kai istera dose vravia ston bill

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΣΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ 10 ΚΑΙ Ο ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΗΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο Χρήστο που δε μασάει τα λόγια του. Τίμιος, ξεκάθαρος και ειλικρινής όπως πάντα. Άνθρωποι σαν αυτόν έχει ανάγκη η πολιτική, πήξαμε στα λαμόγια, στην υποσχεσιολογία χωρίς αντίκρισμα, στη σοβαροφάνεια και στα λόγια χωρίς ουσία. Δάσκαλε, είμαστε όλοι δίπλα σου! Γερά!
Δήμαρχε, πάρε μάθημα από το Χρήστο, κάνε τη διαφορά, έχεις τη δύναμη του Νομάρχη. Δείξε πυγμή και απαρνήσου τους κομματικούς δεσμούς και δε θα βγεις χαμένος. Μην αφήσεις το πασοκ να σε παρασύρει στον πάτο.

Ανώνυμος είπε...

Μράβο, μπράβο σύντεκνε του ιστολογίου, πάλι δεν δημοσίευσες σχόλια για τα αφεντικά σου?

ai-vreS είπε...

Ποιο σχόλιο δεν σου βάλαμε πάλι ρε πασά μου;

Το Προφίλ μας