Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

«Βουνό» οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας το επόμενο έτος!

Στα ύψη θα φτάσει την επόμενη χρονιά ο δείκτης των δανειακών αναγκών της Ελλάδας, ως ποσοστό του ΑΕΠ, σύμφωνα με σχετική Έκθεση της Fitch, που κατατάσσει τη χώρα μας στη κορυφή της σχετικής λίστας των χωρών της Ευρωζώνης!
Ειδικότερα, η Ελλάδα θα χρειαστεί μέσα στο 2012 το ποσό των 76,6 δισ. ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες της, ποσό που αντιστοιχεί στο 34,9% του ΑΕΠ της, όταν η Γαλλία με τις μεγαλύτερες δανειακές ανάγκες (359,3 δισ. ευρώ) θα περιοριστεί στο 17,4% του ΑΕΠ της και η Ιταλία με τα 356,6 δισ. ευρώ στο 22,3% του ΑΕΠ της!
Στη πραγματικότητα για να ανακαλύψει κανείς τη χώρα με μεγαλύτερες δανειακές από την Ελλάδα- ως ποσοστό του ΑΕΠ της- θα πρέπει να φτάσει έως την... Άπω Ανατολή και συγκεκριμένα στην Ιαπωνία με το τεράστιο Χρέος, η οποία για να το εξυπηρετήσει θα πρέπει να βρει 2,658 τρισ ευρώ ήτοι ποσό αντίστοιχο του 56,5% του ΑΕΠ της!
Τα στοιχεία αυτά του Οίκου Αξιολόγησης ενισχύουν επί της ουσίας την άποψη όσων επισημαίνουν ότι η ομαλή έκβαση του PSI είναι στοίχημα επιβίωσης για την Ελλάδα, αφού σε διαφορετική περίπτωση το Χρέος μας θα διπλασιαστεί εντός του επόμενου έτους. Η ελληνική πλευρά προαναγγέλλει, πάντως, συμφωνία λίαν συντόμως, αισιοδοξία που δεν φαίνεται να συμμερίζεται το ΔΝΤ θεωρώντας ότι το μείζον ζήτημα που μένει να διευθετηθεί -ήτοι το επιτόκιο- θα κρίνει την επιτυχία του εγχειρήματος. Στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας ανέφερε, σύμφωνα με το πρακτορείο DOW JONES, ότι μετά από τη τελευταία τηλεδιάσκεψη φαίνεται ότι εντός των προσεχών ημερών θα υπάρχει αποτέλεσμα, θα υπάρχει η κατ' αρχήν συμφωνία, που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων εντός των προβλεπομένων χρονοδιαγραμμάτων δηλαδή έως το τέλος Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου...
http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας