Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Απάντηση στον Υπουργό Υγείας μετά από δημοσίευμα σε εφημερίδα

Στο «Έθνος της Κυριακής» 13-11-2011 στην σελίδα 7 αρθρογραφεί ο υπουργός υγείας με τίτλο: «Χρειαζόμαστε δουλειά όχι εκλογές». Συνοπτικά αναφέρει ότι η χώρα χρειάζεται δουλειά και το κάθε υπουργείο πρέπει να βγάλει μια συγκροτημένη ατζέντα ενεργειών που να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρόνο.
Και καταλήγει «μένει να δούμε αν διασώθηκε έστω και ένα μικρό μέρος από την σοβαρότητά μας ως πολιτικό σύστημα, όλα είναι στα χέρια μας.»
Οι κάτοικοι της ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ είχαμε μια πρόσφατη εμπειρία, με τον σχεδιασμό της υγείας στην περιφέρειά μας, ρωτούμε τα εξής:

Πόσος κόπος, εργασία και συγκροτημένες ενέργειες χρειάζονται για να μειωθούν κατά 50 κλίνες στην πιο σύγχρονη υποδομή υγείας της ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, (ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ), κατά παράβαση του ποσοστού, συγκριτικά με άλλα νοσοκομεία, και μάλιστα κατώτερων υποδομών (δεν μας έχετε δώσει μια λογική και πειστική απάντηση), γιατί το συγκεκριμένο που είναι και το αρτιότερο. Και ούτε αντιμετωπίσατε με τον τρόπο που θα έπρεπε τους εκλεγμένους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας όταν σας συνάντησαν στην Θεσσαλονίκη.
Αυτός δεν είναι σχεδιασμός, είναι τιμωρία για τους κατοίκους μιας περιοχής που στήριξε και στηρίζει ενεργειακά όλη την ΧΩΡΑ, σε βάρος της ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ.
Ο ευεργέτης της περιοχής μας (ΜΠΟΔΟΣΑΚΗΣ), θεώρησε ως ιδιώτης χρέος του, να δωρίσει αυτό το «κόσμημα», και το κράτος που έχει πάρει τόσα πολλά και παίρνει ακόμη από αυτήν, αντί να το αξιοποιήσει, το υποβαθμίζει με άστοχες ενέργειες κρατώντας σε ομηρία όλους τους κατοίκους της ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, γιατί δυστυχώς τα C-130 και τα ελικόπτερα δεν είναι διαθέσιμα σε μας.
Και εμείς κύριε Υπουργέ μένει να δούμε, έστω και ένα μικρό μέρος από την σοβαρότητά σας (όπως αναφέρεστε), ως πολιτικό σύστημα που το εκπροσωπείτε, σήμερα εσείς και οι συνάδελφοί σας που σας συμβουλεύουν κατά το δοκούν. Συμφωνούμε ότι στα χέρια σας είναι, αρκεί όμως να τα ανοίξετε και να δείτε, τι υπερτιμάτε και τι απαξιώνετε.


Η Δήμαρχος Εορδαίας που έχει την τύχη να βρίσκεται αυτή η τεράστια υποδομή στον Δήμο της, αλλά και ο κος Περιφερειάρχης στην περιφέρειά του, με τις όμορες περιφερειακές ενότητες (πρώην νομαρχίες) και Δήμους, μας επιτρέπουν να ρωτήσουμε τα εξής:
Πώς σκέπτονται άραγε να το αξιοποιήσουν προς όφελος των κατοίκων της ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ; Οι οποίοι πεθαίνουν καθ’ οδόν προς Θεσσαλονίκη χάνοντας πολύτιμο χρόνο, πληρώνοντας ποσά πέραν των δυνατοτήτων τους οι ίδιοι και οι συγγενείς τους, στις μετακινήσεις και τις ταλαιπωρίες και στα γνωστά σε όλους μας «φακελάκια»;
Από τους καρεκλοκενταύρους της εξουσίας πήραμε την απάντηση για την πτώχευση της Ελλάδας και της υγείας στην περιοχή μας. Ίσως αυτοί και οι συγγενείς τους, όπως και κάποιοι «καλοί» φίλοι τους να λύσανε το πρόβλημά τους με διαφορετικούς τρόπους.
Εάν συνεχίσετε να κλείνετε σύγχρονες υποδομές και να στοιβάζετε τους αρρώστους σε υποβαθμισμένα κτίρια του 1950, εμείς θα το αναδείξουμε ακόμη και εκτός Ελλάδας και θα απαιτήσουμε να αποδοθούν επιτέλους ευθύνες, όπου αυτές υπάρχουν, γιατί άλλαξαν πλέον οι καιροί και τα περιθώρια στενεύουν.
Ενέργειες όπως αυτές, καταδεικνύουν ότι στην Ευρώπη μπήκαμε «παρασιτικά» και όχι ανταγωνιστικά, γι’ αυτό και καταντήσαμε μια εσωστρεφής βαλκανική επαρχία υπό καθεστώς επιτήρησης και πτώχευσης.
Θα επανέλθουμε…..

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Κωτίδης Νικόλαος
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Συμεωνίδης Μάριος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας