Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Η νέα κυβέρνηση τους έκανε... να ξυριστούν!

 Οι πολιτικές δυνάμεις του Βελγίου επιτέλους κατέληξαν σε συμφωνία μετά από ένα περίπου χρόνο διένεξης, κάτι που έβαλε τη χώρα στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ!
Η διένεξη ανάμεσα στους φλαμανδούς και τους βαλόνους πολιτικούς δεν επέτρεψε να σχηματιστεί κυβέρνηση επί 535 ημέρες! Αυτό το διάστημα είναι το μεγαλύτερο που παρέμεινε με υπηρεσιακή κυβέρνηση σε καιρό ειρήνης οποιαδήποτε χώρα παγκοσμίως στην ιστορία.


Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, ένας γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός, που είχε αφήσει γενειάδα εδώ και σχεδόν ένα χρόνο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ασυμφωνία των κομμάτων, ξυρίστηκε επιτέλους σήμερα.


Ο Κουν Φιλέτ και άλλοι 800 άνθρωποι είχαν αποφασίσει να λάβουν μέρος στην πρωτότυπη αυτή μορφή διαμαρτυρίας τον Ιανουάριο του 2011, ενώ οι διαπραγματεύσεις διαρκούσαν ήδη 6 μήνες.
Σε μια ειδική τελετή σε ένα αυτοσχέδιο κουρείο στα στούντιο του φλαμανδικού ραδιοφωνικού σταθμού Radio 1 στις Βρυξέλλες, ο Φιλέτ, που είχε μια εντυπωσιακή γενειάδα που του έφθανε ως το στήθος, ξυρίστηκε μπροστά σε πολλούς δημοσιογράφους με ένα πλατύ χαμόγελο.

"Είμαι ευτυχής και ανακουφισμένος που υπάρχει νέα κυβέρνηση. Θα δούμε εάν θα είναι μια καλή κυβέρνηση που θα κάνει το σωστό", πρόσθεσε, δηλώνοντας ότι δεν θα είναι διαθέσιμος για παρόμοιες μορφές διαμαρτυρίας εάν χρειαστεί στο μέλλον.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα έχει 13 υπουργούς και 6 υφυπουργούς υπό τον Ντι Ρουπό. Θα είναι μικρότερη από τη σημερινή υπηρεσιακή κυβέρνηση (15 υπουργοί, 7 υφυπουργοί) και θα υπάρξουν ορισμένες αλλαγές, με τον υπουργό Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς να αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών. Αναμένεται στο θώκο να τον διαδεχθεί ο υπηρεσιακός ΥΠΕΞ φλαμανδός χριστιανοδημοκράτης Στέφεν Βανάκερε.

Η γαλλόφωνη Σοσιαλίστρια Λορέτ Ονκελίνξ αναμένεται να αναλάβει υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Θεμάτων, ενώ ο φλαμανδός χριστιανοδημοκράτης Πίτερ ντε Κρεμ υπουργός Άμυνας.

Η συμφωνία των έξι κομμάτων για την διανομή των υπουργικών χαρτοφυλακίων επήλθε έπειτα από 20ωρες διαπραγματεύσεις και αναμενόταν να επισημοποιηθεί απόψε και η νέα κυβέρνηση να ορκιστεί ενώπιον του βασιλιά Αλβέρτου Β' από αύριο.
www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας