Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

«Το δημοψήφισμα αποφασίστηκε ελλείψει συναίνεσης»

Ο Παπανδρέου υπερασπίστηκε και πάλι την απόφασή του για δημοψήφισμα
Την επιλογή του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, για τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, υπερασπίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας πριν λίγο από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνο-αμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου, με θέμα «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας».


Ο κ. Παπανδρέου αναφέρομενος στις πολιτικές εξελίξεις, όπως αυτές δρομολογήθηκαν στις αρχές Νοεμβρίου, αιτιολόγησε την απόφασή του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, για το περιεχόμενο της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, λέγοντας ότι οδηγήθηκε εκεί από την έλλειψη πολιτικής συναίνεσης. «Τελικά οι εξελίξεις έφεραν την πολιτική συναίνεση και το δημοψήφισμα δεν πραγματοποιήθηκε» δήλωσε χαρακτηριστικά.


Ο ίδιος τόνισε ότι η παρατεταμένη ύφεση επέτεινε την κρίση χρέους στην Ελλάδα και ανέδειξε τα προβλήματα ανταγωνσιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Σχολιάζοντας τα σενάρια του προηγούμενου διαστήματος, για έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ, είπε ότι αυτά χτύπησαν την πραγματική οικονομία και επηρέασαν καταναλωτές και καταθέτες.

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο κ. Παπανδρέου για τις αποφάσεις της Ντοβίλ και την συμμετοχή των ιδιωτών στις κρατικές αναδιαρθρώσεις χρεών στην Ευρωζώνη. Όπως είπε, οι αποφάσεις των κ.κ. Μέρκελ και Σαρκοζί υπονόμευσαν τα θεμέλια της Ευρωζώνης. Είναι παράλογο να φοβίζει τις αγορές τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως τελικά είναι θετικό ότι το PSI θα περιοριστεί μόνο στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, είπε πως είναι απαράδεκτο να διολισθαίνει η χώρα σε μια λογική παραίτησης. Τέλος, χαρακτήρισε παραλογισμό ενδεχόμενη πρόθεση κάποιων να αμφισβητήσουν σε μεταγενέστερο χρόνο τις αποφάσεις της κυβέρνησης συνεργασίας, στην οποία τώρα μετέχουν. 
www.newsbest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας