Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα… Ξεπερνάμε την κοινωνική αναπηρία!!!

Η Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας Βελβεντού και η ΑΡΣΙΣ-ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ, με τη συνεργασία της Κίνησης Γυναικών Βελβεντού, στο πλαίσιο της Εθνικής Ημέρας Αναπηρίας διοργανώνουν την Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 05:30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού, την εκδήλωση-ημερίδα: «Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα…Ξεπερνάμε την κοινωνική αναπηρία!!!».
Στόχος της εκδήλωσης είναι να απευθυνθεί στο ευρύ κοινό και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δίνοντας έμφαση σε θέματα ισότητας και διαφορετικότητας, εμπνέοντας για κοινό αγώνα κατά των διακρίσεων και ενθαρρύνοντας τα άτομα να αμφισβητήσουν τις ίδιες τους τις απόψεις και προκαταλήψεις.

Πόσο προκατειλημμένοι είμαστε απέναντι στον συνάνθρωπό μας; Με άτομα που τυχαίνει να έχουν άλλο χρώμα, να προέρχονται από μια άλλη χώρα, να ασπάζονται μια άλλη θρησκεία, να έχουν διαφορετικά ήθη και έθιμα, ή να παρουσιάζουν μια σωματική διαφορετικότητα; Πόσο έχουμε περιχαρακωθεί και οι ίδιοι πίσω από έναν εγωκεντρισμό; Σε ποιο βαθμό έχουμε προσδιορίσει την κοινωνική μας θέση, με βάση την καταναλωτική μας δύναμη; Τι συμβαίνει σήμερα; Η κρίση είναι απειλή ή ευκαιρία για την κοινωνική μας αναπηρία; Είναι κάποια από τα ερωτήματα που θα απασχολήσουν τους ομιλητές της ημερίδας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
17:30-19:00     Προβολή της ταινίας, για παιδιά: «Azur & Asmar».
            Ένα παραμύθι κινουμένων σχεδίων με υπέροχα χρώματα, μουσικές και ένα απλό μήνυμα: μαζί μπορούμε καλύτερα! Να ψάξουμε, ο καθένας να βρει την νεράιδα του γείτονά του, να ψάξουμε να βρούμε τι μας ενώνει και όχι τι μας χωρίζει. Μόνο τότε ο  κόσμος μας θα γίνει πιο όμορφος.
19:00-19:30     Συζήτηση με τα παιδιά για τα μηνύματα της ταινίας
19:30-21:00     Κεντρικές ομιλίες της ημερίδας
            Α΄ Μέρος: «Στερεότυπα, Προκαταλήψεις, Ρατσισμός»
            Β΄ Μέρος: «Βιώνοντας την Αναπηρία»
21:00-21:30     Κλείσιμο της εκδήλωσης με τη Χορωδία του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά στην εκδήλωση μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα της Μονάδας Κοινωνικής Μέριμνας Βελβεντού: 2464031972 και της ΑΡΣΙΣ-ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ: 2461049799.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας