Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Εκπληκτική η Γιορτή Γιαπρακιού & Πίτας στην Κεντρική Πλατεία Σερβίων !!! (Βίντεο)

Από το kozan.gr
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Γιαπρακιού & Πίτας στην Κεντρική Πλατεία Σερβίων από τον Εμπορικό Σύλλογο, τον Σύλλογο Γυναικών, και το νεοσύστατο σύλλογο Σέρβια Εν Δράσει, παρουσία πλήθος κόσμου. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε Έκθεση Χριστουγεννιάτικων χειροποίητων συνθέσεων από τον Λαογραφικό Σύλλογο Ζευγαλατιάς στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων – Βελβεντού. Η κάμερα του kozan.gr βρέθηκε και εκεί και σας παρουσιάζει τα σημαντικότερα στιγμιότυπα στο βίντεο που ακολουθεί....


Σχόλιο ai-vreS: Τα συγχαρητήριά μας σε όλα τα μέλη των Συλλόγων που δούλεψαν για να στηθεί η όμορφη αυτή εκδήλωση. 
Στις κυρίες που μαγείρεψαν τα εκλεκτά γιαπράκια και τις πίτες, στους χορηγούς του κρασιού, στα χαριτωμένα "ξωτικά του Αη Βασίλη" που έβαφαν τα μικρά παιδιά, στους Άγιους Βασίληδες που ήταν σε όλη τη διάρκεια "μέσα" στο ρόλο και χάριζαν κέφι, στους πολιτιστικούς/μορφωτικούς συλλόγους που πλαισίωσαν με τα χορευτικά και τα ιδιαίτερα δρώμενα την εκδήλωση δίνοντας παραδοσιακό χρώμα, στους εθελοντές επιφορτισμένους με τα οργανωτικά θέματα. 
Ιδιαίτερη μνεία στο Σύλλογο Γυναικών, στον Εμπορικό Σύλλογο και στους Εθελοντές του "Σέρβια εν Δράσει", στο Λαογραφικό Σύλλογο της Ζευγαλατιάς για τις απίστευτες εργατοώρες που δαπάνησαν για τις Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, στα παιδιά του Ειδικού Σχολείου για τα καλαίσθητα χειροτεχνήματα και σε όλο τον κόσμο που παραβρέθηκε. 

Όλοι μαζί απέδειξαν ότι όμορφες γιορτές διοργανώνονται με ελάχιστα χρήματα, με μεράκι, με συμμετοχή και καλή διάθεση. 

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεκάδες συλλόγους διαθέτει η πόλη (που επιδοτούνται ή επιδοτούνταν επί χρόνια), κανένας όμως δεν πήρε την πρωτοβουλία για μια κοινή δράση αυτές τις ημέρες των Χριστουγέννων, να διοργανώσει μια εκδήλωση σαν και αυτή που πραγματοποιήθηκε χθες στα Σέρβια. Πόσο μπορεί να κοστίζουν μερικά ταψιά γιαπράκια, πίτας λίγο κρασί και καλή διάθεση για τραγούδι και χορό, προκειμένου να περάσει λίγο καλά ο κόσμος;

Έστω και τούτη τη στιγμή, προλαβαίνουν να διοργανώσουν κάτι αντίστοιχο με αυτό που συνέβη χθες στα Σέρβια και μάλιστα με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος. Φθάνει κάποιοι – επαναλαμβάνουμε – να λάβουν την πρωτοβουλία.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΕΙΑ ΗΤΑΝΕ!

Το Προφίλ μας