Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

"Φτερωτός" και στη.. διασπάθιση ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης!

του Κώστα Χατζίδη από το Pheme.gr

Ποινική δίωξη ασκήθηκε εναντίον του. Στον τραπεζικό του λογαριασμό εντοπίστηκε 1 εκατ. ευρώ!  Ποινική δίωξη για "ξέπλυμα χρήματος" άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης εναντίον του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.




Εκτός από τον τέως δήμαρχο, ποινική δίωξη ασκήθηκε εναντίον του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Λεμούσια, στον τραπεζικό λογαριασμό του οποίου βρέθηκαν έξι εκατομμύρια ευρώ, του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών Μιχάλη Ζορπίδη, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος, και ενός υπαλλήλου των οικονομικών υπηρεσιών!

Η υπόθεση αφορά υπεξαίρεση χρημάτων από τα ταμεία του Δήμου της Θεσσαλονίκης, το ύψος της οποίας εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ!

Στο πόρισμα των οικονομικών επιθεωρητών αναφέρεται ότι βρέθηκαν καταθέσεις στους κοινούς λογαριασμούς του τέως δημάρχου και των προαναφερόμενων προσώπων, τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα έσοδα που έχουν δηλώσει στην Εφορία.

Σε τραπεζικούς λογαριασμούς του κ. Παπαγεωργόπουλου και της συζύγου του βρέθηκε 1 εκατομμύριο ευρώ, του Μιχάλη Ζορπίδη 6 εκατομμύρια ευρώ, του Μιχάλη Λεμούσια 870.000 ευρώ και του υπαλλήλου των οικονομικών υπηρεσιών 160.000 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για το σκέλος που αφορά τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δηλαδή το "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος" σχηματίζεται νέα δικογραφία, ανεξάρτητη απ' αυτήν της υπεξαίρεσης.

Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση είναι ο πρώην υπάλληλος της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος είναι προφυλακισμένος και στους τραπεζικούς λογαριασμούς του βρέθηκαν 3.500.000 ευρώ.

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΚΑΡΙΟΛΙΔΕΣ .... ΛΑΜΟΓΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Στους Άλλους Δημάρχους και Νομάρχηδες πότε θα γίνει έλεγχος; Μήπως θέλουν να μας πουν ότι είναι ο μόνος; Θα μου πείτε, η αρχή είναι το ήμιση του παντός. Περιμένουμε.

Το Προφίλ μας