Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Μητροπολίτης Κοζάνης Παύλος: "Σήμερα η Εκκλησία πολεμείται με λύσσα και μανία"

Με μεγαλοπρέπεια και σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011 η Θεια Λειτουργία και η χειροτονία του Αθανασίου Γεωργιάδη εις διακονον στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους του ομώνυμου χωριού της Κοζάνης.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, μιλώντας σχετικά για τον εορτάζοντα Άγιο Σπυριδώνα, τόνισε: «Ο Άγιος δεν ήταν κάποιος που κατείχε γράμματα, θέσεις και αξιώματα, η κάποιος που ήταν μέσα στο καθημερινό και πολιτικό γίγνεσθαι. Ήταν ένας ολιγογράμματος. Όμως αυτό που είχε που τον ξεχώριζε είναι το μεγάλο και ανεπανάληπτο αξίωμα, ουκ εξ ανθρώπων αλλά εκ Θεού, της ιεροσύνης».
«Και "πλήρεις Θεού , χάριτος και σοφίας πάλι ουκ εξ ανθρώπων - αλλά όπως την σημειώνει ο Άγιος Ιάκωβος ο Αδελφόθεος στην Α' καθολική επιστολή του, την σοφία την άνωθεν κατεχόμενη δια της οποίας  κατόρθωσε να υπερασπιστή την αλήθεια περί του ομοουσίου του Ιησού Χριστού με τον Πατέρα Θεό στην Α' Οικουμενική Σύνοδο», πρόσθεσε ο κ. Παύλος.

Αυτήν την σοφία, απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονηθέντα Διάκονο,  του ευχήθηκε να καλλιεργεί μέσω της προσευχής την διακονική του διαδρομή.

Τέλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης, απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα, επεσήμανε  την αξία της ιεροσύνης και χαρακτήρισε ως "θαύμα" το γεγονός ότι ο π. Αθανάσιος εγκατέλειψε την επαγγελματική του καριέρα του ως φιλόλογος και καθηγητής για την Εκκλησία.
"Σήμερα που πολεμάτε η εκκλησία με λύσσα και μανία από τα κανάλια των τηλεοράσεων, από τις στήλες των εφημερίδων και του περιοδικού τύπου, μέσα στο κοινοβούλιο, στα σαλόνια και στους καφενέδες, σε όλους τους χώρους, και υβρίζετε με τον χειρότερο τρόπο, σαν να είναι η κακούργα για αυτόν τον λαό, σαν να είναι η μητριά για αυτό το γένος και τη φυλή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κοζάνης.
Τέλος ο κ. Παύλος πρόσθεσε: «Ένας νέος μορφωμένος αφήνει τις σπουδές του και έρχεται να σπουδάσει κάθε μέρα το μυστήριο της ζωής και της σωτηρίας και να το προσφέρει σε όλους εκείνους που θέλουν να σωθούν. Είναι λοιπόν ένα θαύμα και ένα ράπισμα, και ένας κόλαφος στους υβριστάς της εκκλησίας."

Πηγή: romfea.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΑ ΑΠ΄ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ-ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ;;(ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ ΚΕΝΟΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ;;).

Το Προφίλ μας