Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Ποιο είναι το ρεκόρ Γκίνες που δε θα σπάσει ποτέ;

του Κώστα Χατζίδη από το pheme.gr
Το κατέχει χαρισματικός ηγέτης της Λατινικής Αμερικής που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανείς άλλος.
Ο λόγος για τον ιστορικό ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο που επέζησε 639 δολοφονικών σχεδίων.
Τον λίντερ Μάξιμο του νησιού της Καραϊβικής, ο οποίος για περισσότερο από μισό αιώνα ήταν στο στόχαστρο της CIA με.. συχνότητα μια φορά το μήνα! Γι’ αυτό το μοναδικό στα χρονικά επίτευγμα, που θα ζήλευαν ακόμη και οι Ρωμαίοι ηγέτες, οι υπεύθυνοι των ρεκόρ Γκίνες ενέταξαν στο ευπώλητο βιβλίο τους τον Φιντέλ Κάστρο.

Σύμφωνα με γνωστή ιστοσελίδα της Κούβας, από το 1959 που οι γενειοφόροι αντάρτες από τη Σιέρα Μαέστρα, υπό τις οδηγίες των Φιντέλ Κάστρο και του Τσε Γκεβάρα, ανέτρεψαν τον δικτάτορα Μπατίστα, σε βάρος του ηγέτη της Κούβας έγιναν 639 απόπειρες δολοφονίας.
Μάλιστα, όπως επισημαίνεται σε διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης της Κούβας, έως το 2006 που ο Φιντέλ αποσύρθηκε από την εξουσία λόγω προβλημάτων υγείας, είχαν καταγραφεί 638 απόπειρες δολοφονίας από ξένους και ντόπιους πράκτορες της CIA. Μπορεί τα στοιχεία που παρέχει η κουβανική ιστοσελίδα να σταματούν στο σημείο αυτό, η είδηση όμως βρίσκεται σ' αυτό που δεν γράφτηκε με σαφήνεια..
Εφόσον έως το 2006, όπως υποστηρίζει το διαδικτυακό μέσο της Κούβας, σημειώθηκαν 638 απόπειρες δολοφονίας, η 639η παγίδα πότε στήθηκε; Αν υποθέσουμε ότι πραγματοποιήθηκε ενόσω ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας είχε αποσυρθεί από το προσκήνιο για λόγους υγείας και βρισκόταν στο κρεβάτι του πόνου, θα είμαστε λάθος;
Τι λένε άραγε επ’ αυτού στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια και στο Λευκό Οίκο; Είναι σωστή η διαπίστωση ή πρόκειται για αποκυήματα φαντασίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας