Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Στο άρθρο 99 η «Ελευθεροτυπία»

Του Λουκά Γερμανού 
Στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης εργοδοσίας και εργαζομένων, η εκδότρια της «Ελευθεροτυπίας», Μάνια Τεγοπούλου, έκανε σήμερα αίτηση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99.
Η αίτηση τοιχοκολλήθηκε και μοιράστηκε στους υπαλλήλους, ενώ δημοσιογραφικές πηγές μέσα από την διαδικτυακή έκδοση της «Ελευθεροτυπίας» στο www.enet.gr που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «το παράβολο υπαγωγής στο ταμείο έχει πληρωθεί και επομένως οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες καθώς αναμένεται η τελική απόφαση υπαγωγής πολύ σύντομα».

Εν τω μεταξύ, με άρθρο τους οι εργαζόμενοι ανακοινώσαν διήμερη απεργία. «Στην κήρυξη 48ωρης απεργίας, την Πέμπτη και την Παρασκευή, στην Ελευθεροτυπία προχώρησαν οι ενώσεις Τύπου, υλοποιώντας πρόταση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Αύγουστο».
Παράλληλα, οι ενώσεις έβγαλαν και αυτές ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της «Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων», της ΕΣΠΗΤ, της «Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος» και της «Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών» (όσον αφορά στην τελευταία, σε ένδειξη συμπαράστασης των λοιπών), αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους, τους συντάκτες περιοδικού τύπου, τους φωτορεπόρτερ και τους εργαζόμενους στο πρακτορείο ΑΡΓΟΣ (μόνο για τη διανομή της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ), που εργάζονται για την έκδοση και τη διανομή της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» από τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 22 Δεκεμβρίου έως τις 06.00 π.μ. του Σαββάτου, 24 Δεκεμβρίου 2011. Οι συνάδελφοι έχουν πια εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας, αφού από τα μέσα του καλοκαιριού η εργοδοσία της εφημερίδας εξακολουθεί να επιδεικνύει την ίδια παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά, μην καταβάλλοντας τις δεδουλευμένες αποδοχές τους. Τα Διοικητικά Συμβούλια ζητούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου στους εργαζόμενους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους, τεχνικούς τύπου, λιθογράφους, συντάκτες περιοδικού τύπου και φωτορεπόρτερ, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας