Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

7 σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχουν στην έρευνα PISA του ΟΟΣΑ

Κάθε χρόνο διεξάγεται σε 67 χώρες το Διεθνές Πρόγραμμα για την αξιολόγηση των μαθητών,  PISA 2012 (Programme for International Student Assessment), που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Το πρόγραμμα αυτό  στόχο έχει να διερευνήσει την ικανότητα εφαρμογής των γνώσεων και δεξιοτήτων που έχουν αποκτήσει στο σχολείο μαθητές και μαθήτριες 15 ετών και αφορά στην επίλυση προβλημάτων της καθημερινής ζωής. Στα προβλήματα εμπλέκονται τα γνωστικά πεδία των Μαθηματικών, των Φυσικών Επιστημών και της Κατανόησης Κειμένου.
Στην Ελλάδα την ευθύνη διεξαγωγής του Προγράμματος έχει το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας (ΚΕΕ.).
Η εν λόγω έρευνα θα πραγματοποιηθεί από τις 7/3/2012 έως και τις 6/4/2012 και θα συμμετάσχουν 217 δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και Επαγγελματικά Λύκεια επιλεγμένα με τυχαία δειγματοληψία.
Στην έρευνα συμμετέχουν και 7 σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας. Πρόκειται για τα εξής: 1ο Γ/ΣΙΟ  ΓΡΕΒΕΝΩΝ,  Γ/ΣΙΟ  ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ, 3ο  ΛΥΚΕΙΟ   ΦΛΩΡΙΝΑΣ,  4ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ,  1ο   ΛΥΚΕΙΟ  ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ,  2ο   ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ,  1ο ΕΠΑ.Λ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας