Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

«Στην τσέπη του εφοριακού το 40% φόρου και προστίμων»...

Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ
Μόνο τα 20 από τα 100 ευρώ φόρου και προστίμων πηγαίνουν στα δημόσια ταμεία, ενώ 40 ευρώ μπαίνουν στις τσέπες των εφοριακών. Η αποκάλυψη έγινε στη χθεσινή ημερίδα «Φοροδιαφυγή και κοινωνική δικαιοσύνη» που διοργάνωσαν το ΕΛΙΑΜΕΠ, το ΙΟΒΕ, η Kantor και η Κίνηση Πολιτών.


Ο πρώην γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλλης μίλησε για το αλισβερίσι ή κοινώς το λάδωμα που κυριαρχεί μεταξύ εφοριακών και φορολογουμένων, εξηγώντας ότι από τα κάθε 100 ευρώ φόρου, το 40% είναι έκπτωση που παρέχει το Δημόσιο, το άλλο 40% πάει στην τσέπη του ελεγκτή - εφοριακού και μόλις 20% φτάνει στα δημόσια ταμεία.

Η διαρροή των εσόδων λειτουργεί και αντίστροφα, καθώς στις μεγάλες επιστροφές φόρου που πραγματοποιεί το Δημόσιο, το 8% πάλι πηγαίνει στην τσέπη του εφοριακού κατά τον κ. Σπινέλλη, ενώ σύμφωνα με το διευθυντή σχεδιασμού και ελέγχου του ΣΔΟΕ Νίκο Λέκκα το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 10%.

Κι αυτά συμβαίνουν εν μέσω μιας χαώδους κατάστασης, με τη φοροδιαφυγή να κυριαρχεί και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία να ανέρχεται σε 10-13 δισ. ευρώ ή 5-6% του ΑΕΠ. Την ίδια στιγμή, η παραοικονομία φτάνει στο 25-28% του ΑΕΠ ή 54-61 δισ. ευρώ καθιστώντας πρωταθλήτρια την Ελλάδα μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ. Οσο δε για το αποκρυπτόμενο εισόδημα κινείται στο 10% του πραγματικού ή στο 15% για το 10% των πλούσιων ή στο 24% για το 1% των πλουσιότερων, σύμφωνα με έρευνα του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Μάνου Ματσαγγάνη.

Η έξαρση του φαινομένου της φοροδιαφυγής δεν είναι τυχαία. Ο κ. Σπινέλλης μίλησε για πολιτικές παρεμβάσεις αναφερόμενος στο ηλεκτρονικό σύστημα «Ηφαιστος», για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων, και είπε ότι κοστολογήθηκε 1 εκατ. ευρώ και τελικά ανατέθηκε με 15 εκατ. ευρώ επί Ν.Δ., αλλά και για κακοδιοίκηση και γραφειοκρατία, όπως ο έλεγχος υποθέσεων που διαρκεί 20 μήνες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η καταγγελία του κ. Λέκκα για το Λιχτενστάιν της Ελλάδας, που βρίσκεται στο Κρανίδι, όπου σε μια εφορία έχουν έδρα 178 offshore.

Σήμερα συνεδριάζει η Εκτελεστική Διυπουργική Επιτροπή υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου για την έγκριση πρόσθετων δράσεων στο πλαίσιο του Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος για την Καταπολέμηση της Φοροδιαφυγής 2011-2013. *
enet.gr

2 σχόλια:

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΣ είπε...

Ο κ ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΣΠΙΝΕΛΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΩΣ ΓΓΠΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ , ΛΟΓΩ ΑΡΚΕΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ , ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΙ ΤΟΣΟ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΝΟΣ ΚΛΑΔΟΥ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
ΔΕΝ ΗΤΑΝ, ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΣ. ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΩΣ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΤΟΝ ΕΚΘΕΤΟΥΝ.
ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ, ΙΔΙΩΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΨΟΓΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΣΕΠ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ..
ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΚΑΚΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΣΕ ΚΑΤΑ 45-50% ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ κ. Δ. ΣΠ. ΓΙΑ 40-40-20 ΩΣ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ; ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ. [το 40% είναι έκπτωση που παρέχει το Δημόσιο, το άλλο 40% πάει στην τσέπη του ελεγκτή - εφοριακού και μόλις 20% φτάνει στα δημόσια ταμεία.]!
ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΣΔΟΕ ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ . ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΕΛΕΟΣ, ΝΤΡΟΠΗ!!!!!
ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ.
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ , ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΟΥΝ.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΔΙΟΜΗΔΗ ΣΠΙΝΕΛΗ , ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ , ΤΟ ΠΟΤΕ ,ΤΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ .ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ.
ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΟΝ Δ. ΣΠ. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ , ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ , ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΣ είπε...

ΝΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ:
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΟΠΩΣ:
ΑΦΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΤΕΚΝΟΥ.
ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΩΣΤΕ ΑΝ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ , ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ. ΤΑ ΜΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΕΙ ΩΣ ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΔΩΡΕΩΝ ΝΑ ΕΚΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ.
ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΣΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΥΨΟΥΣ.
ΟΝLINE ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΤΗ Γ.Γ.Π.Σ.
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50,00€..ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΡΗΤΑ.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΡΙΟ.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΜΕΣΩ Γ.Γ.Π.Σ. ΤΟΥ ΥΠ .ΟΙΚ. ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. «ΕΙΧΑ ΤΟΣΑ-ΕΙΣΕΠΡΑΞΑ ΤΟΣΑ, ΞΟΔΕΨΑ ΤΟΣΑ, ΕΠΕΝΔΥΣΑ ΤΟΣΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΑ ΤΟΣΑ….ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ».
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΜΕΣΩ Γ.Γ.Π.Σ. ΤΟΥ ΥΠ .ΟΙΚ. ΚΑΘΕ ΥΠΟΧΡΕΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ-ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.ΟΥΤΕ ΘΕΩΡΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ , ΟΥΤΕ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ , ΟΥΤΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΛΠ.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΗ ΓΓΠΣ.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕΣΩ Γ.Γ.Π.Σ. ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΟΣΟΥ. ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ.
ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΟΝ LINE ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΓΓΠΣ.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ , ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΚΛΠ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ.
ΔΥΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΦΠΑ 8% ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ 18% ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ, ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ , ΠΛΗΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ. ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΙΔΙΟ.
ΟΙ ΥΨΗΛΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΦΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ .
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΑΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΩΝ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΠΟΣΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ.
ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΙΣΟΝ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ.
ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ.
ΜΕΤΑ Ο ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ, Ο ΦΟΡΟΦΑΓΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΟΡΚΟΣ, ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΕΙΔΟΣ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Ή ΕΙΔΟΣ ΕΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΧΥΠΤΟΤΗ , ΘΑ ΑΦΟΣΙΩΘΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΘΑ ΕΥΗΜΕΡΗΣΕΙ, ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ.
Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΚΟΜΑ.
Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ.
ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ. ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

15-12-2011

Το Προφίλ μας