Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Πλήρης δικαίωση του vetonews για το πάρτι που είχαν στήσει στην περιφέρεια πολιτικά πρόσωπα και εγχώριοι επιχειρηματίες

του Σπύρου Κουταβά από το vetonews.gr 
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΡΚΟΣΤρία καυτά θέματα, η αποναρκοθετηση του Γράμμου 4,5 εκ €, το πρόγραμμα τεχνικής στήριξης του ΠΕΠ 2,291 εκ € και η προβολή του νομού Κοζάνης 150.000 € μέσα από το πρόγραμμα του τοπικού πόρου, βρίσκονται αυτήν την στιγμή στο γραφείο του Εισαγγελέα Κοζάνης. Στις δυο τελευταίες περιπτώσεις, ξεκίνησε ΕΔΕ και το απαραίτητο ξεσκόνισμα φακέλων στη Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας, μετά τις αποκαλύψεις του vetonews.gr στις 19/2/2010 και στις 3/3/2010.
Η αποκαλυπτική συνέντευξη του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Γ. Κίρκου, για το πώς σκορπίστηκε το δημόσιο χρήμα από τον Ανδρέα Λεουδη σε αναθέσεις έργων σε ντόπιους και Βορειοελλαδίτες επιχειρηματίες είναι ενδεικτικό, για το πώς αντιλαμβάνονται ορισμένοι την δημόσια περιουσία που τους έχει αναθέσει να διαχειριστούν ο ελληνικός λαός.


Από το 60% των πληρωμών του προγράμματος τεχνικής στήριξης, που συνολικά ανέρχονταν στα 2.291.000.000 €, η επιχείρηση Media cast αφοί Χατζηνικολάου Ο.Ε. που αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή όλων των συμβάσεων που εκτέλεσε η Περιφέρεια, έβαλε στα ταμεία της περίπου 700.000 €. Ο κύριος όγκος των χρημάτων διακινήθηκε μέσω της διαχειριστικής αρχής ενώ τα παραδοτέα και οι συμβάσεις που έπρεπε να ελεγχθούν από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες φαίνεται ότι δεν πραγματοποιήθηκε. Συγκεκριμένα στελέχη της περιφέρειας έκαναν τα στραβά μάτια στην αφαίμαξη του δημοσίου χρήματος. Υπέγραφαν παραδοτέα σε έργα στα οποία ο έλεγχος που ακολούθησε βρήκε σε φακέλους μόνο μερικές σελίδες χαρτιού ή κάποιες αφίσες ή το πιο χαρακτηριστικό ένα CD ή DVD με μερικές φωτογραφίες. Σε κάποιες περιπτώσεις ο φάκελος ήταν κενός αλλά τα χρήματα είχαν πληρωθεί. Πρωταγωνιστικό ρόλο στις παραπάνω περιπτώσεις είχε η εταιρία Media cast Αφοί Χατζηνικολάου Ο.Ε. Από το αποτέλεσμα της ΕΔΕ και απ’όσα είπε ο Γ. Κίρκος φαίνεται να πέφτουν στα «μαλακά» τα ανώτατα στελέχη και υπάλληλοι της Περιφέρειας, που όπως παραδέχθηκαν στη ΕΔΕ «δέχθηκαν πιέσεις από τον πολιτικό τους προϊστάμενο προκειμένου να σνενεσουν με την υπογραφή τους». Σημειωτέων ότι στα παραδοτέα και σε όλο το «party» που είχε στηθεί ,υπήρχαν συγκεκριμένα στελέχη που ανήκουν τόσο στην Ν.Δ. όσο και στο ΠΑΣΟΚ που συναίνεσαν με την υπογραφή τους στις επιλογές Λεουδη. Ο γενικός γραμματέας παρ’ολες τις επίμονες ερωτήσεις του vetonews.gr αρνηθηκε να τους κατονομάσει, παραδέχθηκε όμως ότι έχει ακούσει για κάποιους που ανήκουν και στα δυο μεγάλα κόμματα.
Η πλεονεξία και η απληστία ορισμένων δεν σταματά εδώ. Από τις 28/09/09 έως στις 01/10/09 η παραπάνω εταιρία, η Bonus- Π. Στεφανοπουλου και η εταιρία του Γ. Σαπουντζη υπέγραψαν συμβάσεις με την Περιφέρεια και σε τρεις ημέρες με την μέθοδο «ψεκάσατε, σκουπίσατε τελειώσατε» μοιράσθηκαν 150.000 €. Το περιεχόμενο των συμβάσεων είναι παραγωγή dvd, παραγωγή τηλεοπτικού spot, παραγωγή εντύπων, παραγωγή αφισών, παραγωγή ημερολογίου, παραγωγή ρ/φ spot, όλα για τη τουριστική προβολή του νομού Κοζάνης. Μάλιστα για 4 φωτογραφίες πλήρωσαν στην εταιρία αφοί Χατζηνικολάου 20.000 €!!!. Για όλα τα παραπάνω υπήρξε προγραμματική σύμβαση της Ν.Α. Κοζάνης, η οποία ανέθεσε το έργο στην Περιφέρεια ενώ τα χρήματα εκταμιεύθηκαν από τον τοπικό πόρο Ανάπτυξης. Η ημερομηνία είναι ενδεικτική μιλάμε για τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου χρονική στιγμή κατά την οποία κάποιοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πρόγραμμα προβολής του Ν Κοζάνης. Είναι πολύ πιθανό τα χρήματα από τις συμβάσεις να χρησιμοποιήθηκαν για τις προεκλογικές ανάγκες ορισμένων «εκλεκτών του Λεουδη) που ήταν υποψήφιοι στις εκλογές η για να κλείσουν τρύπες προηγουμένων συμβάσεων και υποχρεώσεων. Το ερώτημα που προκύπτει είναι, εάν η παραπάνω εταιρία και μερικές ακόμη που φέρονται να λαμβάνουν την μερίδα του λέοντος από το πρόγραμμα ήταν βιτρίνα και μεγάλο μέρος των χρημάτων να διοχετευόταν σε παρένθετα πρόσωπα. Αλλά αυτό είναι θέμα της δικαιοσύνης και οι εμπλεκόμενοι εάν καλεσθούν ίσως θα πρέπει να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΟΥΔΗΣΓια την αποναρκοθέτηση του Γράμμου έργο όπου σύμφωνα με τον Γ. Κίρκο δεν έχει ακόμη παραληφθεί, αφού δεν είχε την ολική έγκριση και εποπτεία της αρμόδιας υπηρεσίας του στρατού. Εδώ υπάρχει μέγα θέμα αδιαφάνειας και προσυμφωνημένης συνεννόησης της αναδόχου εταιρίας με την Περιφέρεια, αφού σε ανύποπτο χρόνο η ανάδοχος εταιρία κατ’εντολη του κ. Λεουδη συντάσσει την πρόταση μελέτης και υλοποίησης του έργου και λίγο αργότερα η ίδια εταιρία εμφανίζεται και ως η μοναδική συμμετάσχουσα στο διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιεί η Περιφέρεια και που στο τέλος γίνεται ο μειοδότης  του έργου ύψους 4,2 εκ €. Το συγκεκριμένο έργο παρουσιάσθηκε σε ειδική τελετή σε γνωστό ξενοδοχείο των Αθηνών με συμμετοχή ένστολων του στρατού και εκπροσώπων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αυτό ισχυρίσθηκε και ο Α. Λεουδης στις μετέπειτα συνεντεύξεις που ακολούθησαν ενώ υπήρχε βίντεο που μοιράσθηκε τότε σε τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα με το show της παρουσίασης στην Αθήνα. Όσοι παρακολούθησαν από κοντά την υπόθεση της αποναρκοθετησης του Γράμμου κάνουν λόγω για «πράσινο φως» που δόθηκε τότε από υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος προκειμένου ο Α. Λεουδης να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας