Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Ρουσφέτια Χατζηγάκη και στο Δικαιοσύνης

από ΤΟ ΒΗΜΑ
Νέα στοιχεία για παράτυπες προσλήψεις στη Θέμις Κατασκευαστική από τον πρώην υπουργό αποκαλύπτει η κυβέρνηση 
O,τι έκανε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου θήτευσε προηγουμένως ο κ. Σ. Χατζηγάκης. Σύμφωνα πάντα με την κυβέρνηση, εντοπίστηκαν και εκεί ρουσφετολογικές προσλήψεις, οι περισσότερες εκ των οποίων βόλεψαν ψηφοφόρους του Νομού Τρικάλων, όπου πολιτευόταν ο πρώην υπουργός. 
Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κυρία Κατερίνα Μπατζελή σε συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης μελετά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία υπήρξαν παράτυπες προσλήψεις και στην εταιρεία Θέμις Κατασκευαστική για την ανακαίνιση δικαστικών μεγάρων και σωφρονιστικών καταστημάτων. Ειδικότερα εξετάζονται καταγγελίες αν η πλειονότητα των νεοπροσληφθέντων προέρχεται από τη Θεσσαλία και ειδικότερα από τα Τρίκαλα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους 110 υπαλλήλους που προσλήφθηκαν το 2008 για την ανακατασκευή σωφρονιστικών καταστημάτων περίπου 80 κατάγονται από τη Θεσσαλία! 

«Εξετάζουμε όλα τα στοιχεία. Αν συνέβη αυτό, δεν θα μείνουμε βεβαίως με σταυρωμένα χέρια» δηλώνει η κυρία Μπατζελή. 
Την ίδια ώρα νέα στοιχεία που αφορούν αυτή τη φορά υπεξαίρεση 73.000 ευρώ από την ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ έρχονται στο φως. Οπως αποκαλύπτει στο «Βήμα» η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αναζητούνται στο λογιστήριο της εταιρείας 73.000 ευρώ τα οποία πουθενά δεν έχουν καταχωριστεί. Πρόκειται για χρήματα που πήρε υπάλληλος της Αγρογής ΑΕ για να διαπραγματευθεί ένα ακίνητο της εταιρείας «Λιτόχωρο Πιερίας» και έχουν κυριολεκτικά εξαφανιστεί. Στην αρχή, το 2007, η εν λόγω υπάλληλος ζήτησε 25.000 ευρώ για τη διαπραγμάτευση. Επανήλθε έναν χρόνο αργότερα ζητώντας άλλα 30.000 ευρώ και τελικά της δόθηκαν χωρίς παραστατικά, χωρίς αποδείξεις, 73.000 ευρώ. «Πρόκειται για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος. Η υπόθεση αποστέλλεται πάραυτα στον Εισαγγελέα» δηλώνει η κυρία Μπατζελή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας