Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Εκδηλώσεις για την Αγία Κυριακή στα Σέρβια

της Βάσως Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Την πολιούχο τους Αγία Κυριακή γιόρτασαν χθες Τετάρτη τα Σέρβια, με λαμπρές λατρευτικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν όπως και κάθε χρόνο με την παρουσία πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή. Η πόλη των Σερβίων γιόρτασε με κάθε μεγαλοπρέπεια την πολιούχο και προστάτιδα της πόλης Αγία Κυριακή με εκδηλώσεις που ξεκίνησαν με πανηγυρικό εσπερινό και λιτάνευση της εικόνας, το απόγευμα της Δευτέρας στον Ναό της Αγίας Κυριακής στα Σέρβια παρουσία πλήθους πιστών, ενώ την ημέρα της εορτής τα καταστήματα και οι δημόσιες υπηρεσίες των Σερβίων παρέμειναν κλειστά. 

Ανήμερα της εορτής και συγκεκριμένα το πρωί πραγματοποιήθηκε πανηγυρική Θεία λειτουργία, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου. Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσαν εκτός φυσικά του οικοδεσπότη δημάρχου Σερβίων Δημοσθένη Κοκολιού, ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής, ο αντινομάρχης Γιάννης Σόκουτης, νομαρχιακών και δημοτικών συμβούλων. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με δεξίωση των επισήμων και πιστών στην αίθουσα τελετών του ναού. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως μεγάλη επιτυχία είχαν οι λαογραφικές πολιτιστικές εκδηλώσεις με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Κυριακής που διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Μορφωτικός Όμιλος Σερβίων «τα Κάστρα». Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν ομιλίες, θεατρικές παραστάσεις και επρόκειτο να ολοκληρωθούν χθες το βράδυ με μουσική χορευτική συνάντηση από την παραδοσιακή ρεμπέτικη χορωδία του Δήμου Ορμύλιας Χαλκιδικής, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρόκου και του συλλόγου Σερβίων «Τα Κάστρα».

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ο Κοκολιός προσέλαβε για image maker Βελβεντινό; Μήπως κάποιον πρώην Δήμαρχο; Αυτός έκανε τέτοια κόλπα (Και κλάμα η κυρία του).

Ανώνυμος είπε...

περάσαμε υπέροχα.....ευχαριστούμε για τη θερμή φιλοξενία από τον ΜΟΣ "τα Κάστρα"

εκ μέρους της χορωδίας Ορμύλιας!!!

Ανώνυμος είπε...

ki emeis oi aploi SERVIWTES sas eyxaristoyme poy paravre8ikate sthn giorth ths AGIAS KYRIAKHS.
eipame h SERVIWRIKH filoksenia einai asygkrith,opos kai h SERVIWTIKH LEVENTIA.
sas perimenoyme kai pali kaloi mas filoi!
na eiste kala!

Ανώνυμος είπε...

Μια και ο λόγος περί Κοκολιού στην ανάρτηση, ο σημερινός δήμαρχος Σερβίων, κρατά ''κλειστά'' τα χαρτιά του, για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού. Δεν μιλά καθόλου για αυτό και αφήνει να εννοηθεί οτι όλα είναι ανοιχτά...
Η απόφαση του θα εξαρτηθεί απο πολλούς παράγοντες.
Οσοι τον ρωτούν ευθέως, δεν απαντά και στους Δημοτικους Συμβούλους αφήνει να εννοηθεί οτι δεν θα είναι υποψήφιος.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο σημερινό δήμαρχο, οτι του εφυγαν πολύτιμοι συνεργάτες απο την παραταξη του, που δεν επιθυμούν να είναι μαζί του, και ετσι ο δήμαρχος είναι πολύ διστακτικός να πάρει εδώ και τώρα απόφαση να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος!
Και ο ιδιος του προβληματίζεται με ποιούς θα επανδρώσει τον συνδυασμό του, αφού οι περισσότεροι εφυγαν...
Για αυτό και δεν μιλά καθόλου...
Περιμένει τι θα κάνει και η ΝΔ επίσημα...
Ποιόν θα χρίσει υποψήφιο!
Με τα σημερινά δεδομένα ο σημερινός δήμαρχος δεν προτίθεται να βάλει υποψηφιότητα!
Εκτός άν...

Ανώνυμος είπε...

Εκτός τί άν ο Κοκολιός θά είναι ξανά γιά 4 χρόνια Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ

Ανώνυμος είπε...

Ηδη ο Κοκολιός έχει έτοιμο ψηφοδέλτιο καί σέ λίγο καιρό θά άνακοινωθή

Ανώνυμος είπε...

Είστε άξιοι της μοίρας σας τελικά, τίποτε άλλο.

Ανώνυμος είπε...

O Kokolios kai i ayli tou. Kourasate pia kyrioi. Ante kai ligo sto spiti.

Το Προφίλ μας