Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται από την Πέμπτη 8 Ιουλίου η ηλεκτρονική ιστοσελίδα www.spoudazokozani.gr

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται από την Πέμπτη 8 Ιουλίου η ηλεκτρονική ιστοσελίδα www.spoudazokozani.gr , που δημιούργησε ο Δήμος Κοζάνης, σε συνεργασία με το ΑΕΙ και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, στα πλαίσια της προσπάθειας ανάδειξης των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, αλλά και της ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής με στόχο την προσέλκυση φοιτητών και σπουδαστών.
Η ιστοσελίδα αποτελεί μια πηγή ενημέρωσης με αναλυτικά στοιχεία για την πόλη της Κοζάνης, τις σχολές που λειτουργούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και τις επιλογές που έχει ένας φοιτητής για τον ελεύθερό του χρόνο. 
Σχόλιο ai-vreS: το δόκανο στήθηκε...
Σύγχυση 'ανάπτυξης' και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης...


Με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, με πληροφορίες για επικοινωνία με κάθε φορέα ή σύλλογο της πόλης, το spoudazokozani.gr είναι ένα εργαλείο που μπορεί τόσο να προσελκύσει φοιτητές στην Κοζάνη, αλλά και να είναι ένας καλός οδηγός για όσους επιλέξουν τελικά να περάσουν τα φοιτητικά τους χρόνια στο ΤΕΙ και το ΑΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Η ιστοσελίδα www.spoudazokozani.gr βρίσκεται και στις μηχανές αναζητήσεις του Google, όπου με λέξεις κλειδιά, όπως Κοζάνη, ΑΕΙ, ΤΕΙ, σπουδές, βάσεις κ.α., εμφανίζεται στο δεξί μέρος της οθόνης έχοντας μέχρι στιγμής δεχθεί αρκετές επισκέψεις από νέους και νέες που αυτές τις ημέρες αναζητούν πληροφορίες για τις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανά την Ελλάδα.
Επίσης το spoudazokozani.gr κάνει την εμφάνισή του και στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης «facebook» και συγκεκριμένα σε 350.000 Έλληνες χρήστες, ηλικίας 17-19 ετών.

Από σήμερα επίσης και μέχρι την κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων, από τους υποψηφίους, τηλεοπτικό σποτ θα προβάλλεται στην ΕΤ-3 ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όπως και σε Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης με εμβέλεια σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ τις επόμενες ημέρες το spoudazokozani.gr θα κάνει την εμφάνισή του και στο γνωστή ηλεκτρονική ενημερωτική ιστοσελίδα in.gr.

Στόχος του Δήμου Κοζάνης, πάντα σε συνεργασία με το ΑΕΙ και το ΤΕΙ της περιοχής, είναι να μπουν οι βάσεις για μια συνολικότερη προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, ώστε η Κοζάνη και τα Εκπαιδευτικά της ιδρύματα, να συνεχίσουν να προσελκύουν φοιτητές και σπουδαστές από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι εντάσσονται άμεσα στην τοπική κοινωνία της πόλης και γίνονται κομμάτι της, συμμετέχοντας σε αθλητικές, πολιτιστικές, εθελοντικές κ.α. δραστηριότητες.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης, κ. Λάζαρος Μαλούτας εκφράζει προσωπικά τις ευχαριστίες του στον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιάννη Μανωλόπουλο καθώς και στον Πρόεδρο του ΤΕΙ, κ. Γιώργο Χαραλαμπίδη για την άριστη συνεργασία.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άντε και καλές δουλειές στα σουβλατζίδικα και στα καφέ...Η καήμενη η παιδεία στο καναβάτσο...........

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε παιδιά μόνο τα σουβλατζίδικα της Θεσσαλονίκης έχουν δικαιώματα;

Ανώνυμος είπε...

Δέστε τους Κοζανίτες μιζέρια. Έβαλαν στη σελίδα για τους φοιτητές μόνο την Κοζάνη. Για Αιανή, Σέρβια, Βελβεντο κουβέντα. Δηλαδή οι φοιτητές πρέπει να γνωρίσουν μόνο την Κοζάνη. Τίποτα άλλο. Ούτε Καστρα Σερβίων, ούτε καταρράχτες Βελβεντού, ούτε μπουχάρια μικροβάλτου, ούτε βυαζαντινές εκκλησιές, ούτε μουσείο Αιανής, ούτε αθλητικό κέντρο Βελβεντού, ούτε Νεράιδα.
Μια ζωή ίδιοι.
Μια ζώή το εμπόριο όλο στην Κοζάνη.
Μια ζωή Κοζάνίτες.
Διαβάστε τη σελίδα που προτείνουν να σας περάσουν χίλιες σκέψεις από το μυαλό.
Η πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας.
Κασμέριααααααααααααααα

Ανώνυμος είπε...

Στις εξορμήσεις, στις λίμνες δείτε την φωτογραφία της λίμνης Πολυφύτου. Δεν φαίνεται κανένας παραλίμνιος οικισμός. Βρε παιδιά, βάλατε μικρή και μεγάλη Πρέσπα και δεν βάλατε καταρράκτες Βελβεντού, κάστρα Σερβίων, αρχοντικά Σιάτιστας, μπουχάρια Καμβουνίων. Μόνο ένα link για το μουσείο Αιανής. Αφού είστε στο ξεκίνημα της σελίδας παρακαλώ κάνετε τις παραπάνω προσθήκες. Δεν έχει να χάσει τίποτα η Κοζάνη αν μια στο τόσο οι φοιτητές της επισκέπτονται τα παραπάνω. Τουναντίον, αποκτούν μία πιο ολοκληρωμένη άποψη της ευρύτερης περιοχής.

Λ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

"ΚΟΖΑΝΗΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ"
Μόνο το όνομα νάχει, δεν καταλάβατε μετά απο 20 χρόνια,
ότι
η χάρη της είναι μεγαλύτερη?????

Τώρα καταλαβαίνετε τι εστί ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ και οι ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ της αυτού ΕΞΟΧΟΤΗΣ??????

Ανώνυμος είπε...

Ίσως από τις πιο γελοίες ιστοσελίδες της Ελλάδας.
Σελίδα για να τραβήξει κόσμο όχι το εκπαιδευτικό ίδρυμα αλλά η πόλη για σουβλάκια και νοίκια..

Ανώνυμος είπε...

Exeis dikio L.S. Kati grafei Gia thn Aianh. Alla h Aianh einai dimos Kozanis. Gia ta alla tsimoudia. DES to xarti. Den exei oute to dromo pou paei gia to Belbento. Oute leksi gia ta pieria. Koybenta Gia to Laografiko moyseio Belbentu. Tipota Gia to kentro periballontikis oute leksi Gia toys synetairismous tipota Gia topika proionta. Giortes Kai panigiria kamia leksi gia ton ai-thanasi Giotto rodakinou ralli Kai alla polla pou teriazoun sti nea genia. Kozanites kozanites kozanites

Ανώνυμος είπε...

MOLIS STATHEI KAPOIOS STH GEFYRA KAI KOITAKSEI PROS THN PERIOXH TOY DHMOU SERBION-BELBENTOU THA PROSEKSEI ENA PRAGMA AMESOS.
ARISTERA KATAPRASINOS KAMPOS ME DENTRA RODAKINIES MILIES KLP KAI STH MESH TO BELBENTO KAI LIGO PLATANOREMA. AKRIBOS STH MESH KATAKITRINOS KAMPOS STAROXORAFA KAI KALAMPOUKIA KAI POLLA AKALIERGHTA KAI STH MESH TA SERBIA ME TH LABA. DEKSIA PALI ELAFRA PRASINOS KAMPOS ME KHPEYTIKA KAI STH MESH TA KRANIDIA OI AYLES OI GOULES.
AYTH EINAI H EIKONA. BGALTE TA SYMPERASMATA SAS.

ΝΑΚ είπε...

Αγαπητοί φίλοι, γιατί όλα αυτά σας φαίνονται περίεργα? είναι γνωστό το "σχέδιο" του "πατριάρχη πάρη" και της Κοζάνης εδώ και χρόνια,
1)Απαξίωση των χωριών της λίμνης,
2)Διχόνοια στα χωριά της λίμνης,
3)Δημιουργία ενός δήμου (Σερβίων-Βελβεντού) με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτύχει πρίν ακόμη ξεκινήσει.
Μα θα μου πείτε γιατί όλα αυτά? για τον απλό λόγο ότι θέλουν μετά απο αυτές τις ενέργειες (αν τους "βγούν" βέβαια), να "προσαρτηθούμε" όλοι γονατιστοί στον τεράστιο Δήμο Κοζάνης, όπου τότε οι "εκλεκτοί" τους θα έχουν την εύκολη πρόσβαση στην "ανάπτυξη" της περιοχής.
Επίσης μπορεί να ρωτήσει κάποιος εύλογα "αυτά δέν τα ξέρουν οι σημερινοί ιθύνοντες?" μα και βέβαια τα ξέρουν αλλά ευελπιστούν να είναι οι αυριανοί "παράγοντες" του τόπου.
Δυστυχός κύριοι-ες, η Δυτική Μακεδονία ζεί κάτω απο την "δικτατορία" του "άξονα Κοζάνης - Πτολεμαϊδας".
Αυτό βέβαια που τους χαλάει τα σχέδια, είναι το μαζικό "ξεσήκωμα" του Βελβεντού, γι' αυτό ακολουθείστε το παράδειγμά μας.

Ανώνυμος είπε...

OXI SERBION-BELBENDOU ALLA BELBENDOU-SERVION HTAN TO ONOMA STHN ARXH KAI META ALLAKSE. TO PROTINE KAI O KOYKOYLOPOULOS STH BOULH LES KAI TO ONOMA HTAN TO THEMA POU APASXOLOUSE TOUS BELBENOUS.
OI BELBENOI DEN ENDIAFERTIKAN KAI AFTO FENETAI SHMERA AFU DEN THELOUN ME TIPOTA NA SYNENOTHOUN. ARA TI TOUS NIAZEI TO ONOMA?

GIATI RE NA PSHFISEI KSANA TO BELBENTO? GIATI NA EPIBRABEYSEI AYTH THN SYMPERIFORA TOUS??? OUTE STIS DHMOTIKES OUTE STIS PERIFERIAKES OUTE STIS BOULEYTIKES. POUTHENA!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 12:26 μ.μ.
Την ανάπτυξη του "άξονα Κοζάνης - Πτολεμαϊδας"
που την ΕΙΔΕΣ??????????
Συμφωνώ μαζί σου για
το "σχέδιο" του "πατριάρχη πάρη" για
1)Απαξίωση
2)Διχόνοια
και οι "εκλεκτοί" τους θα έχουν την εύκολη πρόσβαση στην "ανάπτυξη" της περιοχής

Όσο για "ανάπτυξη" και τους "ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ",
τα είδαμε εδώ και μια 20ετία!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

12 : 18
Για τον κρετινο που βρηκε ευκαιρια να βγαλει το μισος του για τα Σερβια , σε μια ενδιαφερουσα κουβεντα. Τα θελει ο κ....ς σου. Οι ομορφιες οπως ολοι παραδεχονται παραπανω, ειναι παντου γνωστες. Η εκμεταλευση ομως του καμπου, ειναι αλλο πραγμα. Η αναγκη για επιβιωση ωθει τους ανθρωπους σε διαφορετικες επαγγελματικες επιλογες. Ο καθε τοπος εχει τα δικα του πλεονεκτηματα .Φανταζεται κανενας βοσκοτοπια στο κεντρο της Ν. ΥΟΡΚΗς? Υπαρχουν στην Κοζανη διπλα απο τον πεζοδρομο η το νοσοκομειο χωραφια¨?
Τι ποσοστο εχει το δυναμικο της Κοζανης σε αγροτες κ κτηνοτροφους¨? Αφου ειναι το εμπορικο και το διοικητικο κεντρο. Σε μικροτερη φυσικα κλιμακα τα Σερβια, ειναι κατι σχεδον αντιστοιχο, στην μικρη περιοχη που γεωγραφικα αποτελει τον νεο μεγαλο Δημο. Να παρατησουν ολοι οι Σερβιωτες τα μαγαζια , τις εμπορικες εργασιες, τον τεραστιο στολο των φορτηγων αυτ/των, να κλεισουν ολες τις υπηρεσιες τους-Δημοσιες και μη- και τις επιχειρησεις τους , για να ικανοποιηθει το προβλημα του κρετινου. Για Πιο ΘΕΩΡΗΜΑ μιλαμε? Οποιος δεν ειναι ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟς "δεν ξερι απου δλια κι ινι τιμπελτς". Ημαρτον, ειναι κι αλλοι ανθρωποι εργατικοι. Αν και απ οσο ξερω , οι Σερβιωτες αγροτες με λιγοτερο κοστος και επιβαρυνση γενικοτερα, μια χαρα τα καταφερνουν με αυτες τις καλλιεργειες. Εννοω τους λιγους μεν , αλλα αυτους που κανουν αποκλειστικα αυτο το επαγγελμα. Οι αλλοι με το ζορι να παρουν την τσαπα? Αφου μαλλον τα καταφερνουν. Ε Λ Ε Ο Σ
Παρακαλω να δημοσιευτει.

Ανώνυμος είπε...

Η σελίδα www.spouzokozani.gr δεν είναι σελίδα ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής. Ως γνωστόν η σελίδα χρηματοδοτήθηκε απο τον Δήμο Κοζάνης και τους Κοζανίτες για να έλξει φοιτητές απο ολόκληρη την Ελλάδα, στην πόλη τους.

Οι θεωρίες συνομωσίας δεν βοηθούν σε εναν επικοδομητικό διάλογο που θα πρέπει να αναπτύσσεται μεταξύ των τοπικών κοινωνιών, σε όλα τα επίπεδα.

Με σεβασμό
ενας Κοζανίτης

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Κοζανίτη 12:49 π.μ.

Τιμά η ιστοσελίδα www.spouzokozani.gr τον Δήμο Κοζάνης και τους Κοζανίτες για να έλξει φοιτητές απο ολόκληρη την Ελλάδα, στην πόλη τους??????

Η Κοζάνη δεν εκπροσωπεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας?????

Με ποιές ΥΠΟΔΟΜΕΣ?????

Την ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ???????

Ανώνυμος είπε...

anaferei to oros voras kai den anaferei ta pieria mhpws o maloytas poy einai kai pneymatiko paidi toy aytokratora ths t.aytodioikhshs sto nomo den thelei na akoyei oute na vlepei gia pieria ?

ΝΑΚ είπε...

Αγαπητέ φίλε 3:30, μάλλον δέν κατάλαβες, εγώ δέν αναφέρθηκα σε "ανάπτυξη του άξονα Κοζάνης - Πτολεμαϊδας" αλλά σε "δικτατορία του άξονα Κοζάνης - Πτολεμαϊδας". Θέλω να πω οτι τα χρήματα που "πέσαν" τα τελευταία 20 χρόνια σ' αυτήν την περιοχή δέν τα αντιλαμβάνεται ανθρώπου νούς, εκ.euro σε "πλατείες" που "φτιαχτήκαν" απο κανα 10ριά φορές η κάθε μία, εκ.euro σε πολιτιστικούς συλλόγους της "Χαμένης Πατρίδας του Πόντου" και όλα αυτά βέβαια "μαϊμού".
Σκεφτείτε οτι το αυτονόητο, ο δρόμος Κοζάνης-Σερβίων σταμάτησε λέει γιατί "τελειώσαν" τα χρήματα του "προγράμματος", αλλά όταν o "Πατριάρχης", ο "Φαρμακοτρίφτης" και ο "Στρατηγός Johnny" πάνε προς τα χωριά της Εορδαίας δέν τολμούν να βγάλουν "άχνα", ως πότε θα τους αφήνουμε να διχάζουν τα χωριά της λίμνης για το δικό τους όφελος? ενωθείτε στον αγώνα του Βελβεντού, πρέπει να καταλάβουν οτι δεν έχουν να κάνουν με "ιθαγενείς"

Το Προφίλ μας