Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ

-Πρώτος, στο ψηφοδέλτιο, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
-Δεύτερη, η καθηγήτρια Έλενα Παναρίτη, με σπουδές στα Πανεπιστήμια Johns Hopkins και Harvard, πολυετή εργασία στην Παγκόσμια Τράπεζα ως οικονομολόγος και σήμερα με επαγγελματική ενασχόληση σε θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας και δημόσιας πολιτικής για υποβαθμισμένες περιοχές.
- Τρίτος, ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής της πολιτικής της Υγείας και σε θέματα κοινωνικού κράτους και Διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στο LSE, στην Μεγάλη Βρετανία. Επίτιμος καθηγητής σε Πανεπιστήμια διαφόρων χωρών σε ζητήματα δημόσιας υγείας, σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
- Τέταρτη, η Μάγια Τσόκλη, κοινωνιολόγος, δημοσιογράφος. Έχει εδώ και χρόνια ταυτιστεί με την ταξιδιωτική δημοσιογραφία στην Ελλάδα. Προβάλλει με το έργο της μια διαφορετική αντίληψη για τη χώρα μας.
- Πέμπτος, ο Παύλος Γερουλάνος, με μεταπτυχιακές σπουδές από τα Πανεπιστήμια Harvard και MIT, σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα, με εμπειρία και από Δημόσια Διοίκηση, έχοντας διατελέσει Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού. Σήμερα είναι Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ.
- Έκτη, η Σταυρούλα Σαλουφάκου, ιδιωτική υπάλληλος, με διαδρομή στο συνδικαλιστικό Κίνημα, σήμερα πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.
- Έβδομη, η Τατιάνα Καραπαναγιώτη, από τον χώρο του Πολιτισμού και της τηλεόρασης, παραγωγός τηλεοπτικών ταινιών και ντοκιμαντέρ, με έμφαση σε θέματα εκπαίδευσης, αρχαιολογίας, πολιτισμού αλλά και πολιτικής.
- Όγδοος, ο Δημήτρης Λάλας, με διδακτορικό από το πανεπιστήμιο Cornell των ΗΠΑ, με πλούσιο ερευνητικό έργο στα θέματα Περιβάλλοντος και Κλιματικών Αλλαγών. Έχει διατελέσει καθηγητής Μετεωρολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου.
-Ένατος, ο Κώστας Θέος, πολιτικός μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό από τη Γαλλία. Ειδικός σε θέματα αναπτυξιακής πολιτικής, έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, με αρμοδιότητες στις Δημόσιες Επενδύσεις και τα προγράμματα της Ε.Ε.
- Δέκατος, ο Αλί Μοχάμετ Χαγκ, γεννημένος στο Σουδάν, γιατρός καρδιολόγος στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου. Με αγώνες στον αντιστασιακό αγώνα κατά της δικτατορίας του Σουδάν. Απελευθερώθηκε μετά από ειδική παρέμβαση του Ανδρέα Παπανδρέου.
- Ενδέκατη, η Άννα Καφέτση, από το χώρο του πολιτισμού, με πτυχίο Φιλοσοφικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό στην Ιστορία της Τέχνης από τη Σορβόννη. Έφορος της Εθνικής Πινακοθήκης. Επιμελήτρια και συγγραφέας πολλών εκδόσεων στο χώρο του πολιτισμού.
- Τέλος, στη δωδέκατη θέση του ψηφοδελτίου, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το ΠΑΣΟΚ, η συμμετοχή μιας εμβληματικής φυσιογνωμίας του Ελληνισμού: ο Εμμανουήλ Κριαράς, φιλόλογος, νεοελληνιστής, καθηγητής φιλοσοφικής Σχολής, έχει συνδέσει το όνομά του με τη σύγχρονη πορεία τον Γραμμάτων και των Τεχνών της χώρας μας.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Oι μεγάλες ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ άρχισαν....Η συνέχεια επι της οθόνης.Το χρονοντούλαπο να ετοιμάζεται.....(και για τους πράσινους και μπλε κόκκους)

Χ.Ε.

Κυριάκος Τσολακίδης είπε...

"Μου λένε ότι η όμορφη νεαρά Ελληνίδα της Διασποράς οικονομολόγος και συγγραφέας κυρία Ελενα Παναρίτη θα είναι μία από τις «εκπλήξεις» του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠαΣοΚ. Η κυρία Παναρίτη έχει γράψει βιβλία, όπως το «Ρrosperity Unbound» (το περιμένουμε από τις εκδόσεις Λιβάνη με τον τίτλο «Απεριόριστη Ευημερία» ), έχει εργαστεί στην Παγκόσμια Τράπεζα, μιλάει έξι γλώσσες, διδάσκει χρηματοοικονομικά και δικαιώματα ιδιοκτησίας σε έγκριτα πανεπιστήμια, όπως το Τζονς Χόπκινς, έχει προκαλέσει τον θαυμασμό του Φράνσις Φουκουγιάμα, ο οποίος μάλιστα έχει προλογίσει την «Απεριόριστη Ευημερία», χορεύει τανγκό και μαγειρεύει γκουρμέ. Η κυρία Παναρίτη μίλησε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη σε μία από τις παράλληλες εκδηλώσεις της ΔΕΘ, όπου την ανακάλυψαν οι πράκτορές μου."
www.tovima.gr

Εντυπωσιακή!!!!! Τέτοιους χρειάζεται η Ελλάδα στην νέα εποχή .

Ανώνυμος είπε...

Υπεροχη σύνθεση... Και προφητική...

Ανώνυμος είπε...

????? τι λέτε ρε?????

Ανώνυμος είπε...

Θα γεμίσει η βουλή "ΝΤΟΚΤΟΡΑ".Το ΠΑΣΟΚ με "ντοκτορά" και η ΝΔ με τη ΝΤΟΡΑ....Είναι καιρός στην Ελλάδα να έρθει επιτέλους η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.Και αυτό το λέω στους υποψήφιους τάζουν.Μάλλον υπολογίζουν χωρίς τον ΞΕΝΟΔΟΧΟ.

Χ.Ε.

Το Προφίλ μας