Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Καταγγελία από το Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΤΑ Δυτ. Μακεδονίας

Οι μάσκες έπεσαν και φάνηκαν τα πραγματικά πρόσωπα και οι επιδιώξεις τους. Με συρραφές λέξεων και προτάσεων από ανακοινώσεις και δελτία τύπου του Σωματείου, αποσιωπώντας πραγματικά γεγονότα και βέβαια τις βαρύτατες ευθύνες τους, ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση και την ελεύθερη έκφραση των εργαζομένων, με την υποβολή μήνυσης-αγωγής κατά του Προέδρου και του Γραμματέα του Σωματείου.
Σε αυτή την απαράδεκτη αλλά συντονισμένη κίνηση, συμπαραστάτες, υπερασπιστές και κατήγορους των εργαζομένων, βρίσκονται εκπρόσωποι του Διοικητικού Συνδικαλισμού που έχουν τη δική τους προσωπική, Παραταξιακή και κομματική ευθύνη για όσα συμβαίνουν στην Περιφερειακή Διεύθυνση και όχι μόνο.
Πιστεύουν ότι έτσι θα μπορέσουν να φιμώσουν τους εργαζόμενους, να τρομοκρατήσουν και να εκφοβίσουν τους νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους τους, για να μπορούν απερίσπαστοι να συνεχίζουν το έργο τους που οδήγησε την Περιφερειακή μας Διεύθυνση να έχει τεράστια προβλήματα;
Αλήθεια, πιστεύει ο κ. Περιφερειακός «Διευθυντής» και οι κομματικοί μυστικοσύμβουλοι του, ότι με μηνύσεις και αγωγές ή με την μετάθεση των δικών του ευθυνών στους υφισταμένους του για ότι παράτυπο-παράνομο έλαβε χώρα κατά την θητεία του, καταθέτοντας σε σχετική διοικητική έρευνα ότι… δεν είδε, δεν ήξερε, δεν γνώριζε…, μπορεί να αναβαπτιστεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ;
Οι πολιτικοί και διοικητικοί του Προϊστάμενοι, συναινούν και εγκρίνουν την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και μάλιστα τον συνδράμουν; Αποτελεί προσωπική επιλογή του η προσφυγή στον εισαγγελέα, με προφανή στόχο την τρομοκράτηση των εκπροσώπων των εργαζομένων και κατ΄ επέκταση και του συνόλου των εργαζομένων ή εντάσσεται στα πλαίσια ενός ευρύτερου πολιτικού-διοικητικού σχεδίου για τη φίμωση του συνδικαλιστικού κινήματος και των εκπροσώπων του; Πιστεύει η πολιτική ηγεσία και η Διοίκηση του ΕΛΤΑ ότι με μηνύσεις και αγωγές κατά των εκπροσώπων των εργαζομένων:
-θα υλοποιηθεί η πολιτική περί «σεμνότητας και ταπεινότητας»;
-θα ποδηγετήσει και θα φιμώσει το συνδικαλιστικό κίνημα;
-ότι μπορούν να αποσείσουν τις τεράστιες ευθύνες τους, αφού εδώ και πολύ καιρό, τόσο μέσα από τις ανακοινώσεις του Σωματείου, όσο και από τα δημοσιεύματα των τοπικών και όχι μόνο ΜΜΕ, γνώριζαν για τη λειτουργία του εν λόγω κυρίου;
Καλούμε Κυβέρνηση και Διοίκηση να πάψουν να κρύβονται πίσω από επιδερμικές διοικητικές έρευνες, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να λάβουν άμεσα ξεκάθαρη θέση. Καλούμε τη ΓΣΕΕ, την ΠΟΣΤ και τα Εργατικά Κέντρα να αντιδράσουν και να καταδικάσουν την επιχειρούμενη προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Καλούμε τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς να τοποθετηθούν και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις δικαστικές διώξεις συνδικαλιστικών στελεχών. Δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εκπρόσωποι του:
- ΔΕΝ τρομοκρατούνται
- ΔΕΝ φιμώνονται
- ΔΕΝ θα προδώσουν την εμπιστοσύνη των εργαζομένων.
Με κινηματικές, δικαστικές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα επιβάλουμε τη νομιμότητα και οι κατήγοροι θα βρεθούν στη θέση του κατηγορούμενου.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα και δεσμευόμαστε ότι οι προσπάθειες εκφοβισμού, φίμωσης, τρομοκράτησης του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων, θα αποδειχτούν μπούμερανγκ για τους εμπνευστές τους.
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας