Tα τελευταία χρόνια το επιστημονικό ενδιαφέρον έχει εστιαστεί έντονα στον κρόκο Κοζάνης. Πολλαπλές αναφορές κάνουν λόγο για τα θετικά αποτελέσματά του στην υγεία.
Ο κρόκος Κοζάνης (Crocus Sativus L.) είναι γνωστός από την
αρχαιότητα και εδώ και 300 χρόνια καλλιεργείται συστηματικά στο Νομό
Κοζάνης. Οι αρχαίοι Έλληνες μάλιστα, του απέδιδαν αφροδισιακές ιδιότητες.
Ο κρόκος Κοζάνης ξεχωρίζει για την άριστη ποιότητά του. Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάζονται περίπου 150.000 άνθη κρόκου για ένα κιλό αποξηραμένων στιγμάτων του.
Ο κρόκος Κοζάνης ξεχωρίζει για την άριστη ποιότητά του. Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάζονται περίπου 150.000 άνθη κρόκου για ένα κιλό αποξηραμένων στιγμάτων του.