Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων: «Η επικράτηση του Διεθνούς Δικαίου είναι η μόνη μορφή πολιτισμένης συμβίωσης των λαών»

Την χάραξη κοινής γραμμής για τη πιστή τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και τη διατήρηση της στενής συνεργασίας Ελλάδας-Αρμενίας, τόνισαν σε συνάντηση τους στη Βουλή των Ελλήνων, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, με την Α.Ε. Πρωθυπουργό της Αρμενίας, κ. Ν
ikol Pashinyan.

«Είμαστε δύο χώρες, που έχουν δεχθεί πλήγματα από κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου. Συνεργαζόμαστε ωστόσο και διμερώς και στο διεθνή στίβο για την επικράτηση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου, που είναι η μόνη μορφή πολιτισμένης συμβίωσης των λαών» είπε αρχικά ο Κ. Τασούλας, ο οποίος έκανε μία ιστορική αναφορά συνδέοντας την Ελλάδα, με την Αρμενία θυμίζοντας μυθολογικά το μαρτύριο του Προμηθέα, ο οποίος είχε δεθεί στον Καύκασο μέχρι να τον ελευθερώσει ο Ηρακλής:

«Σήμερα δεν υπάρχει Ηρακλής και το Διεθνές Δίκαιο δεν έχει ακόμη τη δύναμη του Ηρακλέους. Αλλά με υπομονή και προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο, στον σύγχρονο Ηρακλή, είμαι βέβαιος πως και η Αρμενία και η Ελλάδα και όλος ο πολιτισμένος κόσμος κάποια στιγμή θα πειστεί, ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουμε σε αυτή τη γη, που τόσο έχουμε ταλαιπωρήσει με τη συμπεριφορά μας, ο μόνος τρόπος είναι ακριβώς η συνεργασία και η επικράτηση του δικαίου και σχέσεις υποδειγματικές, όπως ιστορικά φωτίζουν τις δύο μας χώρες» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Από τη πλευρά του, ο Α.Ε. Πρωθυπουργός της Αρμενίας, κ. Νikol Pashinyan , ευχαρίστησε τον Κ. Τασούλα για τα θερμά του λόγια και πρόσθεσε με νόημα: «Πράγματι, σε αυτόν τον σύνθετο κόσμο που ζούμε είναι σημαντικό τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες να προασπίζονται»

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων, στον κ. Nikol Pashinyan λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ένα χρυσό νόμισμα από την Ελληνική Επανάσταση κατά της οθωμανικής αυτοκρατορίας, που επάξια το δίνω στον αρμενικό λαό μέσω των δικών σας χεριών».

Τον Αρμένιο Πρωθυπουργό Nikol Pashinyan, συνόδευαν οι Artur Martirosyan , υφυπουργός Παιδείας, Επιστήμης, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Hayk Konjoryan, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Αρμενίας-Ελλάδας, Paruyr Hovhannisyan, Υφυπουργός Εξωτερικών, Tigran Mkrtchyan, πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Αθήνα, Nazeli Baghdasaryan, εκπρόσωπος Τύπου του Πρωθυπουργού της Αρμενίας.  Από την Βουλή των Ελλήνων στην συνάντηση συμμετείχαν, οι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας Αρμενίας κύριος Σταύρος Καλαφάτης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κύριος Γεώργιος Μυλωνάκης, ο Ειδικός Γραμματέας της Βουλής κύριος Βασίλειος Μπαγιώκος, ο διπλωματικός σύμβουλος της Βουλής των Ελλήνων, Πρέσβης κύριος Κωνσταντίνος Ιωαννίδης και ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Ερεβάν κύριος Χρήστος Σοφιανόπουλος.

Μετά από την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ο  κ. Nikol Pashinyan, συμμετείχε στη συνάντηση της  Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας των δύο χωρών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Αξιοτιμος Πρωθυπουργος της Αρμενιας στην Βουλη των Ελληνων με τον Προεδρο της.Ανταλλαγη αποψεων και διαπιστωσεων για την καταφωρη παραβιαση του Διεθνους Δικαιου.Φιλοφρονησεις για τον διωκομενο Λαο της Αρμενιας.Απονομη Μεταλλιου κλπ...απο φανφαρες σκιζουμε.Τι εκαμε η Ελλας στα τεκμαινομενα στο Αρτσαχ ?τινι τροπω πηρε θεση και πρωτοβουλιες ?Αντι για Μεταλλιο να εδινε την μπομπινα και την διαδικασια της εργασιας της επιτροπης για τα Τεμπη,αν υπαρχει καταγεγραμμενη και δεν μπαζωθηκε κι αυτην.Ναβλεπε ο Αρμενιος πως παραβιαζεται ο Νομος το Συνταγμα πως καθε φορα φτανει το μαχαιρι στο κοκκαλο απο τους αθλιους υποκριτες.Πως οι Ζωες τοσων ανθρωπων ειναι για τους ταγους ενα ΤΙΠΟΤΑ μια στραβη που πρεπει να συγκαλυψουν και να συνεχισουν το θεαρεστο εργο τους.

Ανδρέας Τσιφτσιάν είπε...

Μιλούν για διεθνές δίκαιο και διεθνή νομιμότητα, ακριβώς για να καλύψουν τις ευθύνες τους. Είναι το πρόσχημα της αδράνειας και απραξίας. Η απαραίτητη "συγγνώμη" για κάλυψη της ανομίας. "Πετάμε" ένα "διεθνές δίκαιο" και ξεμπερδέψαμε.



Διεθνής νομιμότητα δεν υπάρχει διότι δεν υπάρχει διεθνές δίκαιο. Αυτό που λέμε "διεθνές δίκαιο" είναι ουσιαστικά ένας κώδικας αστικού δικαίου εκπεφρασμένος και μεταφερμένος στις σχέσεις μεταξύ κρατών. Είναι ένα "διεθνές δίκαιο", όπου η δικαιοσύνη δε μπορεί να φέρει τον παραβάτη σε δίκη και να τον καθίσει στο σκαμνί, αν πρώτα δε συμφωνήσει ο παραβάτης.


Πώς ένα τέτοιο δίκαιο, λοιπόν, παράγει νομιμότητα; Άρα με τέτοιο "διεθνές δίκαιο" πώς θα υπάρξει διεθνής νομιμότητα; Το δίκαιο από μόνο του δεν αρκεί, ειδικά τότε, όταν δεν υπάρχουν μηχανισμοί, για να το επιβάλλουν. Είναι δυο πράγματα, για μένα, ταυτόχρονα, αυτά που έχουν σημασία, το δίκαιο και η ισχύς. Ισχύς χωρίς δίκαιο είναι φασισμός, αλλά και δίκαιο χωρίς ισχύ είναι υποτέλεια, ενδοτικότητα και υποχωρητικότητα. Επιβεβαιώνεται στο παράδειγμα της Αρμενίας προς γνώση και συμμόρφωση κάποιων άλλων.





Δε σου ανήκει τίποτα, το οποίο δε μπορείς να υπερασπιστείς.


Σήμερα είναι το μνημόσυνο για τα Τέμπη. Ο Λαός πενθεί και η επιτροπή της Βουλής επιδίδεται σε ένα όργιο συγκάλυψης σε συνθήκες εκλόγιμης μοναρχίας. Η απόδοση της δικαιοσύνης περιορίζεται στην επικοινωνιακή διαχείριση προς περιορισμό της όποιας πολιτικής ζημίας για τους κυβερνώντες.


Ποιο δίκαιο; Στην δυστοπική κοινωνία θα αντικατασταθεί από τον δικαιωματισμό.


Σημαντική η επίσκεψη του Πασινιάν και για μένα προσωπικά συγκινητική. Δυστυχώς όμως η τα οικονομικά συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας που συνδέεται με τον αζέρικο αγωγό είναι μεγάλα, όπως όμως και η υποκρισία. Υποδέχονται τον Πασινιάν αυτοί που με το Αρτσάχ έκαναν γαργάρα.


Η Αρμενία είναι ένα εξωτερικό τείχος για τον Ελληνισμό. Είναι και αυτό ένα εθνικό μας θέμα.


Ακόμη και το βορειοηπειρωτικό συνδέεται με το αρμενικό. Εκκαθάριση μειονοτήτων με διαφορετικά μέσα.


Πρώτος συνδετικός παράγοντας, η Τουρκία, ως proxy-χορηγός του Αζερμπαϊτζάν και της Αλβανίας. Δεύτερος, η διεθνής γεωπολιτική και τα ίδια συμφέροντα που δείχνουν τις ίδιες "διατροφικές συνήθειες" με τα ίδια θύματα κάθε φορά (Ελληνισμός και Αρμενία) και τρίτον η διαπλεκόμενη ελληνική ολιγαρχία (βλ. αζέρικος αγωγός στην Ελλάδα) και η αποψίλωση εθνικών συμφερόντων υπέρ οικονομικών συμφερόντων κάποιων ολίγων.


Ακόμη και το Κυπριακό συνδέεται με την Αρμενία. Δεν είναι της παρούσης να το αναπτύξω, αλλά αν πέσει το ένα τείχος, θα ακολουθήσει το άλλο.


Κάποτε θα έρθει η στιγμή που θα διαμαρτυρόμαστε, επειδή οι άλλοι θα σιωπούν στην αδικία σε βάρος μας. Η καλύτερη απάντηση των εχθρών μας θα είναι, ότι κι εμείς σιωπήσαμε στην αδικία εναντίον σε βάρος άλλων.









Το Προφίλ μας