Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ: Τα πρόσωπα του 7ου ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Η Ελένη Μαργαρίτη είναι Βιβλιοθηκονόμος με MSc, του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, με Ειδίκευση στη «Διαχείρηση Πληροφοριών σε Ψηφιακό Περιβάλλον, κατεύθυνση Σχεδιασμός και Διαχείρηση Ψηφιακών Βιβλιοθηκών και Καταθετήρια Δεδομένων».
Από το 1989 εργάστηκε ως υπεύθυνη της βιβλιοθήκης του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Συκεών Θεσσαλονίκης, έως το 2002, όταν μετατάχτηκε στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης (ΚΔΒΚ). Εργάστηκε στο τμήμα βιβλιοθήκης, στο τμήμα αρχείων, στο τμήμα δημοσίων σχέσεων για την οργάνωση και υλοποίηση δράσεων, όπως επίσης και ως υπεύθυνη για τις εκδόσεις της ΚΔΒΚ.
Από το 2019 είναι Αν. Προϊσταμένη του Τμήματος Αρχείων - Μουσείων και Πινακοθηκών της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης. Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοθηκονόμων Δυτ. Μακεδονίας και εκπρόσωπος στο Δ.Σ της ΚΔΒΚ από το 2014 έως το 2019. Από το 2022 είναι Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Β. Ελλάδος (ΠΕΤ) της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης.
Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε πλήθος εκδηλώσεων και ως εισηγήτρια σε επιστημονικά συνέδρια, εθνικά και διεθνή. Έχει συνεισφέρει ως συγγραφέας σε εκδόσεις συλλογικών τόμων και πρακτικά συνεδρίων. Ακόμη, ασχολήθηκε με την επιμέλεια εκδόσεων. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά και τον ημερήσιο τύπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας