Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

1ο βραβείο στον Διεθνή διαγωνισμό ”Χρώματα της Ορθοδοξίας” στην κατηγορία Άνθρωποι για τον Δημήτρη Βαβλιάρα

Οι διακρίσεις είναι η ηθική ανταμοιβή για το πνευματικό μας έργο που παίρνει μορφή μέσα από την τέχνη
“, αναφέρει ο φωτογράφος Δημήτρης Βαβλιάρας , ο οποίος απέσπασε ακόμη μία διάκριση παγκοσμίου επιπέδου στον Διεθνή διαγωνισμό “Χρώματα της Ορθοδοξίας: Ελλάδα” , στην κατηγορία ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Ο Δημήτρης Βαβλιάρας κατάγεται από την Αιανή Κοζάνη, είναι επίσημος φωτογράφος της Fuji στην Ελλάδα κι έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις για τις φωτογραφίες του και τον τρόπο που αποτυπώνει στον φακό πρόσωπα, τοπία και συναισθήματα.

Την φωτογραφία την επέλεξα, γιατί ο συγκεκριμένος μοναχός, κουβαλάει πάνω του την Αγιότητα με την μορφή της αγάπης προς το όλον, που τόσο πολύ λείπει στις μέρες μας. Για όσους τον γνωρίζουν, άσχετα με το αν πιστεύουν ή όχι, ο μοναχός Ιλαρίωνας είναι συνώνυμο της καλοσύνης.

Ο διαγωνισμός αφορά την εκκλησιαστική ζωή της Ορθόδοξης Ελλάδος και βασικός στόχος του έργου είναι η προβολή της Ελληνικής Ορθοδοξίας στην Πολωνία, την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Το έργο πραγματοποιείται εδώ και 12 χρόνια και κάθε χρόνο είναι αφιερωμένο σε μια διαφορετική χώρα: Αλβανία, Βουλγαρία, Κύπρος, Φινλανδία, Γεωργία, Πολωνία, Ρωσία, Ρουμανία, Σερβία και τους Αγίους Τόπους. Εκδόθηκαν 11 άλμπουμ και παρουσιάστηκαν πολλές εκθέσεις σε 16 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους από όλο τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες είναι ευπρόσδεκτοι να υποβάλουν έως και 6 φωτογραφίες ανά κατηγορία. Γίνονται δεκτές φωτογραφίες που απεικονίζουν χώρους λατρείας που ανήκουν σε αμοιβαία αναγνωρισμένες κανονικές Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας