Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Την παράσταση «Άγριος Σπόρος» του Γιάννη Τσίρου, σε σκηνοθεσία Νικολέτας Σιώμου παρουσιάζει στην Κοζάνη, η θεατρική Ομάδα του Μικρασιατικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας “ΕΠΕΚΕΙΝΑ”

Την παράσταση  «Άγριος Σπόρος»  του Γιάννη Τσίρου,  σε σκηνοθεσία Νικολέτας Σιώμου παρουσιάζει στην Κοζάνη, η θεατρική Ομάδα του Μικρασιατικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας “ΕΠΕΚΕΙΝΑ”. Μετά από 6 παραστάσεις στην πόλη της Πτολεμαϊδας ο «Άγριος Σπόρος», συνεχίζει να φυτρώνει, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Απριλίου, στο Θεατροδρόμιο Κοζάνης (Αγίας Παρασκευής 14).

Λίγα λόγια για το έργο

Ο αστυνομικός της περιοχής (ο εκπρόσωπος της εξουσίας), ο Σταύρος, ιδιοκτήτης καντίνας με "SOUVLAKI STA KARVOUNA", παράνομα σταθμευμένης σε επαρχιακή παραλία, και η νεαρή κόρη του, Χαρούλα, πρωταγωνιστούν σε ένα κοινωνικό δράμα, όπου για όλα φταίνε κάποιοι άλλοι. Τοποθετώντας, για άλλη μια φορά, τον ξένο απέναντι, ως τοντίπαλο" δέος, ο Τσίρος, με έξυπνους χειρισμούς, με καλά ρυθμισμένους ελιγμούς ανάμεσα στα πάθη και τα παθήματα των ηρώων του, τις ημιτελείς προτάσεις και τις ομιχλώδεις αποδείξεις και αιτιάσεις τους, πυροδοτεί μικρές όσο και έντονες συγκρούσεις που σταδιακά πυκνώνουν, αποκαλύπτοντας στο εσωτερικό τους άπειρα καρκινώματα, που συνεχίζουν ακάθεκτα τις παραμορφωτικές μεταστάσεις τους. Καθώς εξελίσσεται η υπόθεση, ο θεατής θέλει να μάθει: Τελικά ποιος σκότωσε τον νεαρό Γερμανό; Ή μήπως δεν τον σκότωσε κανείς και απλώς εξαφανίστηκε; Ποιος θα μας πει την απόλυτη αλήθεια; Ποιος θα μας πει πού σταματά το είναι και πού το φαίνεσθαι; Πού το θέατρο και πού η πραγματικότητα;

Όπως είναι διαρθρωμένη η κοινωνία μας, "άγριος σπόρος σ' ακρογιαλιά και βράχο".

 

 

Συντελεστές

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):

Κώστας Ιωαννίδης

Αλεξάνδρα Βαλαή

Μάκης Γαβριηλίδης

Σενάριο: Γιάννης Τσίρος

Σκηνοθεσία: Νικολέτα Σιώμου

Βοηθός σκηνοθέτη-υπεύθυνος τύπου: Γλυκερία Παπαδόπουλου

Σκηνικά-Κοστούμια: Ατελιέ Ατθίς - Εύη Μιμικού, Βασιλική Παπαργύρη, Λαφίνα Επταμηνιτάκη

Επιμέλεια Μουσικής - Ηχοληψία: Κώστας Σιδηρόπουλος

Σχεδιασμός Φωτισμού: Εύη Παπαμάρκου

Τεχνική Υποστήριξη: Κώστας Λάζογλου. Ανδρέας Σολωμίδης

Φωτογραφίες Παράστασης: Χρήστος Βερίκοκος

Trailer παράστασης: Κώστας Μανουσαρίδης

Σχεδιασμός αφίσας -προγράμματος: Ατελιέ Ατθίς - Εύη Μιμίκου, Βασιλική Παπαργύρη, Λαφίνα Επταμηνιτάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας