Από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ e-ptolemeos.gr
Συνέντευξη παραχώρησε στο e-ptolemeos.gr o Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου στην οποία αναφέρθηκε για τη στρατηγική του Δήμου στα ενεργειακά, τις λύσεις θέρμανσης των κατοίκων, και το θέμα του ΧΥΤΑ Αμιάντου που «δεν υπήρξε ποτέ».
Αναλυτικά τι είπε ο κ. Ελευθερίου:
Ερ.: Γνωρίζουμε και ακούμε συνεχώς το προηγούμενο διάστημα Κ. Ελευθερίου για την ομάδα που έχετε καταρτίσει με επικεφαλής τον κύριο Μπασιά με το ενεργειακό κομμάτι το οποίο είναι ένας πυλώνας ανάπτυξης για όλες τις περιοχές πόσο μάλλον για τους δήμους της Δυτικής Μακεδονίας. Ποια είναι η κεντρική στόχευση
για την κατάρτιση αυτής της ομάδας και ποιοι είναι οι πρώτοι στόχοι που θέσατε όταν αποφασίσετε να την δημιουργήσετε και και πού θα πάει αυτή η ιστορία.Χ.Ε.: Λοιπόν για μας κομβικό σημείο είναι η ενέργεια. Είναι δεδομένο ότι ήμαστε σε ένα ορεινό κατά βάση δήμο ο οποίος έχει τεράστια προβλήματα θέρμανσης. Άρα λοιπόν το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε, είναι μια οικονομία έτσι ώστε όλα τα νοικοκυριά να μπορέσουν να γλυτώσουν χρήματα από πλευράς θέρμανσης.
Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνουμε ήταν να ζητήσουμε τι δυνατότητες έχουμε. Δεν μπορεί ένα δωμάτιο π.χ. στα Σέρβια να κοστίζει 500 ευρώ για να θερμανθεί όλο το χρόνο και ένα αντίστοιχο στην Κοζάνη να κοστίζει 50.
Άρα λοιοπόν θα έπρεπε να βρούμε τρόπους για να κάνουμε οικονομία. Ποιοι είναι αυτοί. Κλασικοί. Τηλεθέρμανση, αέριο, αντλίες θερμότητας, βιοαέριο, φωτοβολταϊκά. Άρα λοιπόν θα έπρεπε να δούμε ένα κεντρικό στόχο και να δούμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να θερμάνουμε όλα τα δημοτικά και κοινοτικά διαμερίσματα. Αυτό κάνουμε, η ομάδα Μπασιά προσπαθεί να μας δείξει το δρόμο για να βρούμε τη χρυσή τομή και αν θέλετε το καλύτερο τρόπο θέρμανσης των νοικοκυριών μας. Γιατί αν κερδίσουμε σε ενέργεια τότε ο Δήμος μας θα γίνει ελκυστικός και οι δημότες θα απολαμβάνουν κάποια πράγματα τα οποία νομίζω είναι σημαντικά.
Γλυτώνοντας χρήματα από την θέρμανση αυτόματα μπορείς να επενδύσεις αλλού.
Η θερμογόνος ενέργεια είναι σημαντική και όχι μόνο να ζεστάνεις σπίτια, αλλά και για να ζεστάνεις θερμοκήπια, να δημιουργήσεις επενδύσεις, βιομηχανική ζώνη να έρχονται άνθρωποι στο τόπο μας, να επενδύουν να δημιουργούν θέσεις εργασίας και άρα αυτόματα να αναπτύσσεται η περιοχή γιατί όσο περισσότεροι μαζευόμαστε σε ένα τόπο τόσο τα έξοδα μοιράζονται σε περισσότερους ανθρώπους άρα τόσο δημιουργικοί γινόμαστε, τόσες επενδύσεις δεχόμαστε.
Αυτό το κρίσιμο, είμαστε μία περιοχή που πρέπει να πάθει ηλεκτροσόκ γιατί πάντοτε ήμασταν σε πολύ-πολύ χαμηλό επίπεδο επενδύσεων, τώρα νομίζω ότι ήρθε η ώρα να τραβήξουμε μπρος στο συγκεκριμένο τομέα. Ποια δηλαδή; Χρήμα. Πως έρχεται το χρήμα; Ενέργεια, φθηνή ενέργεια. Πρέπει λοιπόν να βρούμε τη βέλτιστη λύση.
Ερ.: Αντιλαμβάνομαι ότι είναι κοινωνιό- κεντρικό το πρόβλημα και αφορμή για να τρέξεις αυτό το ζήτημα να το πω απλά ότι προσπαθείτε να κρατήσετε τον κόσμο στα Σέρβια. θα προσπαθήστε να κρατήσετε ζωντανό το δήμο και έτσι βλέπετε τεχνολογικές λύσεις που προέρχονται από το μέλλον και με άλλες ίσως αλλά ξεκινάει από εκεί;
Χ.Ε. : Θεωρώ ότι όλες οι λύσεις είναι απλές και πάνω στην λογική πως αν χάσεις τον κόσμο σου δεν έχεις λόγο να υπάρχεις. Άρα το κύριο μέλημα μας είναι να κρατήσουμε τους δημότες μας όχι μόνο γιατί αγαπάνε το τόπο αλλά και γιατί έχουν οικονομικούς λόγους και ο πρώτιστος και σημαντικός είναι να μην ξοδεύουν πολλά σε σχέση με τη θέρμανση. Νομίζω ότι είναι κομβικό σημείο και από κει και πέρα δεν μπορεί να προτιμηθεί ο τόπος μας για να είναι κάτοικοι όταν διπλανοί ή όμοροι δήμοι έχουν πολύ-πολύ φθηνότερη θέρμανση. Νομίζω ότι ένα βασικό στοιχείο για να αυξήσει τον πληθυσμός ενός τόπου του. Άρα κομβικό σημείο, πρέπει να κάνουμε τον τόπο μας φθηνότερο σαν διαβίωση και πρέπει να επενδύσουμε με εύκολες, γρήγορες και όχι πριν 30 χρόνια λύσεις έτσι ώστε να γίνουμε δελεαστικοί στην κατοίκηση σαν Δήμος. Νομίζω ότι έχουμε πολλά στοιχεία θετικά και βιομάζα υπάρχει θα πρέπει να τη δούμε αλλά και δάση υπάρχουν τα οποία πρέπει να εκμεταλλευτούμε στην αξιοποίηση τους αλλά γενικά υπάρχει το νερό, η καρδιά του Δήμου είναι η λίμνη μας άρα και αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί ακόμα και για παραγωγή ενέργειας.
Ερ.: Επειδή μιλήσατε για τη βιομάζα σκόπευα και εγώ να το αναφέρω. Ποια η κατεύθυνση εκεί, ποια τα βήματα που έχουν γίνει και αν έχετε καταλήξει κάπου. Κάπου είχα διαβάσει ότι μιλάτε και με τη ΔΕΗ ή είναι για κάτι άλλο.
Χ.Ε: Μιλάμε και με τη ΔΕΗ. Καταρχάς προσπαθούμε να κάνουμε μια μελέτη με βάση τη βιομάζα. Όσο αναφορά τη ΔΕΗ που είπατε ήμαστε σε επαφή και με το Δ.Σ. και με τον πρόεδρο έτσι ώστε κάποιες περιοχές που βρίσκονται δίπλα στη λίμνη και ανήκουν στην ΔΕΗ με κάποιο τρόπο να μπορούσαν να παραχωρηθούν στον Δήμο.
Νομίζω ότι η αξιοποίηση συνολικά της λίμνης και κύρια με τη δημιουργία ενός δρόμου παραλίμνιου ακριβώς δίπλα στην λίμνη θα ανέβαζε όλη την περιοχή. Υπάρχουν βέβαια πράγματα της ΔΕΗ τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν, το έχω πει πολλές φορές, το αντλιοστάσιο της ΔΕΗ στη Νεράιδα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί όταν η ΔΕΗ φεύγει έχει περίσσευμα νερού, το νερό είναι ενέργεια είναι χρήσιμο άρα λοιπόν αυτόματα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το νερό το περίσσευμα της ΔΕΗ στο να αρδευτεί όλη η περιοχή, τα όμορφα χωριά μας κάτω από τη λίμνη, όπως ο Βαθύλάκος, η Μεσιανή, ο Ροδίτης τα Λεύκαρα νομίζω ότι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν πράγματα εγκαταστάσεις της ΔΕΗ τα οποία θα ήταν πάρα πολύ σημαντικά για το δήμο μας.
Πρόσφατα μάλιστα ανακοινώσαμε το αρδευτικό των Λευκάρων αρχικού προϋπολογισμού 1,2. Ήταν μια μελέτη της τεχνικής μας υπηρεσίας και θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά που δουλεύουν όλη μέρα και θέλω να πω πως αν σε περίοδο κρίσης δεν πατήσεις λάσπη και δεν πας στον πρωτογενή τομέα θα αποτύχεις. Άρα καταφέραμε να εντάξουμε το έργο σε προγράμματα της περιφέρειας και θέλω να πιστεύω ότι θα είναι πολύ μεγάλο πρώτο βήμα για τα Λεύκαρα.
Ο πρωτογενής τομέας στα Λεύκαρα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και εμείς βάζουμε το λιθαράκι μας για να ανέβει ακόμα περισσότερο.
Ερ.: Μιλώντας για ενέργεια δεν μπορούμε να μη σταθούμε στο κομμάτι το λιγνιτικό. Υπάρχουν δύο ορυχεία στο δήμο σας αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι πλήρως αρμοδιότητα δικιά σας για να χαράξετε το μέλλον στο κομμάτι αυτό, παρόλα αυτά πώς θα μπορούσε η αυτοδιοίκηση να δώσει ένα στίγμα για τη συνέχιση της λειτουργίας αυτών των ορυχείων που φυσικά συνδέεται άμεσα και με την διατήρηση η και επέκταση του αριθμού θέσεων εργασίας που είναι δημότες σας οι περισσότεροι.
Χ.Ε.: Νομίζω ότι και το ορυχείο της ΛΑΡΚΟ αλλά και το ορυχείο της ΜΕΤΕ ήταν πάντα Ζωοδόχα Πηγή για το Δήμο μας. Δυστυχώς οι πρώτες σφαλιάρες για το Δήμος μας της μεταλιγνιτικής εποχής ξεκίνησαν από εκεί.
Επειδή όμως ο λιγνίτης είναι πλούτος και επειδή είναι αποθηκευμένη ενέργεια θεωρώ ότι δεν πρέπει να το πετάξουμε ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Θα πρέπει να βρούμε τρόπους αξιοποίησης και του ενός και του άλλου ορυχείου. θεωρώ δε ότι είναι πρώτιστη ανάγκη το κράτος όταν θα αποφασίσει και θα τελειώσουμε την πώληση της ΛΑΡΚΟ να μας πει ακριβώς τι θα γίνει με το ορυχείο. Γιατί το να περνάμε από μία περιοχή να βγάζουμε τον πλούτο και στο τέλος να μείνει το κουφάρι χωρίς να ξέρουμε ποιος θα ασχοληθεί με αυτό νομίζω ότι είναι τραγικό.
Έτσι λοιπόν θα πρέπει το κράτος, η κεντρική διοίκηση να μας πει τι θα γίνει και με το ένα και τι θα γίνει και με το άλλο. Γιατί το να πας να αρμέγεις μια περιοχή και στο τέλος να αφήνεις κουφάρια το μόνο που φέρνει είναι ένα αρνητικό περιβαντολλογικό αποτύπωμα.
Θεωρώ λοιπόν ότι και είμαι σίγουρος ότι θα πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτά που ήδη υπάρχουν είτε το κάρβουνο σαν κάρβουνο μπορεί να μην μπορεί να αξιοποιηθεί μεταξύ μπορεί να αξιοποιηθεί με καύση αλλά μπορεί με άλλο τρόπο δηλαδή με οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με τον άνθρακα. Μην ξεχνάμε ότι περιέχει ενέργεια αλλά μπορεί και να έχει κι άλλες χρήσεις. Άρα ας δούμε τι μπορούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτά τα δύο ορυχεία γιατί πολύ απλά είναι και αυτά πηγές ενέργειας για το δήμο μας γιατί πάντα έδιναν δουλειά είτε στους εργαζόμενους, είτε σε όλους τους μεταφορείς που αυτή τη στιγμή δεινοπαθούν.
Ερ.: Όταν μιλάτε για άλλες χρήσεις το μυαλό μου πάει στον Δήμο Αμυνταίου όπου στο μείγμα της τηλεθέρμανσης εκτός από τη βιομάζα πλέον βάζουνε και μία ποσότητα λιγνίτη στην αναλογία του μείγματος.
Δεν ξέρω αν έχετε κάποιες σκέψεις ή μάλλον θα τις δείτε με τον καινούργιο ιδιοκτήτη της ΛΑΡΚΟ ή είναι νωρίς ακόμα.
Χ.Ε.: Νομίζω ότι είναι ακόμα νωρίς αλλά ο άνθρακας μπορεί να είναι και λίπασμα ο άνθρακας μπορεί να παράγει και άλλου είδους υλικά. Μπορεί να αξιοποιηθεί ο άνθρακας επειδή είναι πολύ καλής ποιότητας. Δεν συζητάμε μόνο τη καύση, θα μπορούσε βέβαια να είναι και με τη λογική της καύσης μαζί είναι ένα ποσοστό άνθρακα μαζί με ένα ποσοστό βιομάζας να παράγει πάλι την θερμογόνο ενέργεια η οποία απαιτείται για το δήμο.
Αυτό νομίζω θα το δείξουν οι μελέτες και από κει και πέρα δεν μας ανήκουν ούτε το ένα ορυχείο ούτε το άλλο άρα δεν μπορούμε εμείς να πούμε ακριβώς πως θα αξιοποιηθούν.
Αυτό που θέλουμε είναι να αξιοποιηθούν και να μη μείνουν τα κουφάρια στο τόπο. Γιατί νομίζω ότι άλλοι εκμεταλλεύτηκαν τον πλούτο της περιοχής και δεν μπορεί να μένει η ευθύνη σε άλλους.
Ερ.: Κλείνοντας αν και δεν έχει άμεση σχέση με τα ενεργειακά και αν δεν έχετε να πείτε κάτι άλλο για τους στόχους της ομάδας Μπασιά, να πούμε και μία κουβέντα που βρισκόμαστε με το Ζιδάνι και αν έχει τελειώσει το θέμα, που βρισκόμαστε για τα πρώην ΜΑΒΕ και την λειτουργία ΧΥΤΑ, κάτι που απασχόλησε πολύ την επικαιρότητα το προηγούμενο διάστημα.
Χ.Ε.: Νομίζω πως όλη σκόνη που σηκώθηκε ήταν αρνητική για την όλη περιοχή. Από την στιγμή που το υπουργείο αποφάσισε να ανοίξει ο χώρος εναπόθεσης μέσα στα ορυχεία της ΔΕΗ το θέμα του Ζιδανίου για μένα έχει κλείσει και το έχει κλείσει και ο περιφερειάρχης με τη λογική ότι οι 15 χιλιάδες τόνοι πλέον θα αποθηκευτούν. Αν υπήρχε οτιδήποτε άλλη επένδυση θα διαφαινόταν. Δεν βλέπω να διαφαίνεται κάτι άλλο άρα νομίζω ότι σηκώσαμε σκόνη για ένα θέμα που ουσιαστικά δεν υπήρξε ποτέ. Γιατί δεν έχει νόημα να μιλάμε για περιβαλλοντικές μολύνσεις οι οποίες θα γινόντουσαν σε ένα βάθος χρόνου. Από την στιγμή που δεν άνοιξε ποτέ το θέμα, δυστυχώς κάποιοι το μόνο που προκάλεσαν είναι κακό στην περιοχή γιατί πολύ απλά δεν σηκώνεις ένα θέμα όταν δεν έχει δημιουργηθεί.
Από εκεί και πέρα δεν είναι θέμα του Δήμου Σερβίων αλλά νομίζω ούτε της περιφέρειας αλλά του Υπουργείου. Ας κάνει αυτό οποιεσδήποτε μελέτες, ας κάνει οτιδήποτε ας μας δείξει επιτέλους τι θέλει να κάνει. Δεν ξέρουμε τι θέλει να κάνει και άρα για μας δεν υπάρχει θέμα, το έκλεισε και ο περιφερειάρχης και άρα πρέπει να σκεφτόμαστε άλλου είδους αξιοποίηση για το Ζιδάνι και εδώ έχουν τεράστια σημασία οι προτάσεις. Το μέρος ανήκει στην περιφέρεια ας μας δείξει η περιφέρεια ακριβώς πώς μπορεί να αξιοποιηθεί ένας τεράστιος χώρος και σε ποιον τομέα θα πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον εκείνης της περιοχής.
Άρα κλείνοντας αυτό το θέμα θέλω να πω ότι δεν υπήρξε ουσιαστικά ποτέ γιατί ποτέ δεν είδαμε προτάσεις. Το μόνο που είδαμε μία αντιπολίτευση και η οποία προσπάθησε να φορτώσει ένα θέμα ανύπαρκτο στην πλάτη του δήμου Σερβίων ή αν θέλετε στην πλάτη του δημάρχου.
Από κει και πέρα νομίζω ότι η απόφαση του υπουργείου έκλεισε το ζήτημα της εναπόθεσης των 15000 τόνων της ΔΕΗ και άρα νομίζω τώρα ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα Ζιδάνι. Θα δούμε βέβαια αν έχει να πει και τι ακριβώς η αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης.
Είναι εύκολο να λέμε όχι σε όλα, όχι σε έναν αόρατο εχθρό. Το θέμα είναι βλέπουμε πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε θετικά κάποια πράγματα. Το να ήμαστε αρνητικοί σε οτιδήποτε μη γνωστό σε μας νομίζω ότι δεν βοηθάει τον τόπο.
Ερ.: Κλείνοντας πείτε μας από πότε θα μπορεί ένας επισκέπτης του Δήμου Σερβίων να φορτίζει το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο.
Χ.Ε.: Κάνουμε ήδη μια μελέτη για να καταφέρουν να φτιάξουμε σημεία φόρτισης στο δήμο μας. Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε την πρόταση στο ΤΡΙΤΣΗΣ και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο δήμο μας. Υπάρχει όμως μια ιδιωτική εταιρεία η οποία προτίθεται να φτιάξει πολύ-πολύ σύντομα ένα σταθμό φόρτισης στη Νεράιδα. Προτιμήσαμε να γίνει στη Νεράιδα γιατί νομίζουμε ότι δεν μπορεί ένας τουριστικός προορισμός όπως η Νεράϊδα να μην έχει και μία πρίζα πρώτη πρίζα στο δήμο μας για να φορτίζουν και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα έχουμε και σταθμό φόρτισης στο δήμο μας από κει και πέρα το πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ μας έχει ανοίξει την πόρτα διάπλατα και περιμένουμε, είμαστε να καταθέσουμε πρόταση, είμαστε έτοιμοι να πάρουμε να καταθέσουν την πρόταση για τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο δήμο μας και νομίζω ότι εκσυγχρονιζόμαστε και σε αυτό το τομέα.
Ερ.: Η επιλογή της Νεράιδας που είναι αντισυμβατική γιατί δεν είναι στην πρωτεύουσα του δήμου δεν βάζετε είναι συμβολική δείχνοντας και λίγο το μέλλον του τουρισμού που υπό συνθήκες θα μπορούσε να διαμορφωθεί;
Χ.Ε.: Για μας δεν υπάρχει κέντρο και περιφέρεια. Για μας υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Ένα από τα θετικά του Δήμου μας είναι η ανάπτυξη του τουρισμού. Εκεί είμαστε πολύ-πολύ πίσω και νομίζω ότι η ναυαρχίδα του τουρισμού μας είναι η Νεράϊδα κα θεωρώ ότι από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε γιατί καλό είναι ένας τουρίστας που έρχεται να μπορεί να φορτίζει το αμάξι του αλλά και να απολαμβάνει τη θέα. Νομίζω ότι ήταν πολύ λογικό να ξεκινήσουμε από εκεί.
13 σχόλια:
Πόσο ψευτικος. Εκανε το μαύρο άσπρο και ο Δημοσιογράφος μιλημένος
Αερολογίες. Ο τόπος μαράζωσε και μέσα στην επόμενη 5ετια το μόνο που θα εχει μεινει στον τοπο θα είναι ηλικιες μονο 67 και ανω. Ο Δήμος δεν προσφερει τιποτα πλεον και μετά την συρρίκνωση και σταδιακο κλεισιμο ολων των μονάδων της ΔΕΗ πράγμα που είχε αντίκτυπο και στα 2 λατομεία προφανώς Μετε-Λαρκο. Ήδη πολύς νέος κόσμος έφυγε για εξωτερικό ή τα μεγάλα αστικά κέντρα. Εσύ Κιτσάρα εκεί ασχολείσαι με το πώς θα φορτίσεις ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν σε 20 χρόνια από τώρα πλήρως στην Ελλάδα όταν ο πληθυσμός θα έχει φτάσει στα Σέρβια τους 100 κατοίκους. Οσο για το Ζιδάνι αναμενόμενη κωλοτούμπα. Και κάτι τελευταίο..Σοβαρά τα πιστεύεις αυτά που λες για προιοντα άνθρακα; Χαχα τι να πω.. Πάρτε παράδειγμα από το Βελβεντό που εξάγουν προϊόντα στο εξωτερικό και έχει γίνει γνωστό για αυτά πλέον και αφήστε τα παραμύθια..
Ποια είναι η "ομάδα Μπασιά";
Πώς δημιουργήθηκε; Ποτέ βγήκαν προκηρύξεις; Ποιους επιστήμονες έχει; πως στελεχώθηκε; Τι ειδικότητες έχει; Πώς δουλεύει επιστημονικά όταν μια μελέτη που έχει κάνει ήταν αντιγραφή πτυχιακών εργασιών; και ο υπεύθυνος ζει κατά βάση στην Γαλλία; Η "επιστημονική ομάδα" συνεργάζεται και με τους "επιστήμονες αντιδημάρχους" και τους άλλους 120 αορατους επιστημονες;
Δεν υπαρχει το θέμα χυταμ; Ποιος το πρότεινε στην ΠΕΔ και στον Γεωργιάδη; Ποιο υπουργείο; Ο κασαπιδης δεν ζήτησε μελέτη μετά από πρόταση του Γρίβα; Τελικά ποια η άποψη του Ελευθερίου; Καθώς δεν θέλει να λέει όχι σε επενδύσεις γιατί λέει όχι στο πλωτό φωτοβολταϊκό;
Πόσο απέχουν αυτά που λέει ο Ελευθερίου από τα πλοιάρια με γυάλινο πάτο που έλεγε ο Γιατρός;
Όταν κάποιος δεν λέει την αλήθεια πως λέγεται;Πόσο χαζούς μας θεωρούν; Ποσο φίλος είναι ο πουγαριδης του πτολεμαιου με τον άτυπο σύμβουλο από Θεσσαλονίκη;
Τελικά με τον γιατρό τουλάχιστον γελάγαμε. Με τούτον εδώ ούτε πλάκα δεν έχουμε. Τέτοιο καλάμι! Έχει μείνει με δύο εστιατορες και τέσσερις άφωνους έναν γραματεα που κάνει διακοπές και μιλά για έναν σύμβουλο και μια επιστημονική ομάδα που ΞΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ
Το πιο μεγάλο περιουσιακό και όμορφο κτήριο είναι το τουρκικό σχολείο. Και θέλουν να το δώσουν στο πανεπιστήμιο . Το οποίο του χρόνου θα έχει τους μισούς φοιτητές και τα μισά τμήματα
Και θέλει να αγοράσει ο δήμος ανοιχτες πισίνες
Έτσι για να ξέρουμε τι αερολογιες διαβάζουμε
Και ελπίζω να κατάλαβε και ο πλεον άσχετος γιατί έχει ξευτιλιστει η δημοσιογραφία. Συνεντεύξεις που είναι ουσιαστικά δημόσιες σχέσεις με ερωτήσεις πασες για προβολη
Κιτσαρα είναι πολύ προβλεψιμος
Δεν θέλουμε ούτε χυταμ ούτε φωτοβολταϊκά κύριε να βάλετε σπίτι σας. Ανοίξτε θέσεις εργασίας κάντε το Τουρκικό μουσείο να κινείται η αγορά και όλα τα άλλα κρατήστε τα για τον εαυτό σας ή να τα μαζεύουμε και να φεύγουμε. Κοιτάξτε τα μνημια που όλα καταρρέουν. ΌΧΙ ΧΥΤΑΜ ΌΧΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΆ ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΡΕΤΗΘΕΙΤΕ
Τόσα, μνημια, εδώ...
Ποιος κάνει δρόμο μόνο για την νεράιδα; αντε ξυπναααααααααα
Αμα δεν εχεις προγραμμα και σχεδιο και δεν ξερεις τι σου γινεται αυτα λες τις αερολογιες και τα παχια τα λογια. Τα ντυνεις και με την επαρση του αυτοαποκαλουμενου αρχοντα που μαλωσε μ' ολον τον κοσμο και ζουσαν. Ουσια μηδεν μονο φανφαρες.
Ο Δήμαρχος διαφημίζει την δημιουργία σταθμού ηλεκτρικής φόρτισης αυτοκινήτων στον Δήμος. Γνωρίζουν οι πολίτες ότι όλες οι δεξαμενές πόσιμου νερού του Δήμου μας δεν έχουν εγκατάσταση Ηλεκτρικού ρεύματος από την ΔΕΗ? Ρεύμα έχουν μόνο τα αντλιοστάσια και όχι οι δεξαμενές. Με λίγα λόγια στις δεξαμενές οι αυτόματοι χλωριοποιητες δεν μπορούν να λειτουργήσου. Η χλωρίωση γίνετε χειροκίνητα για αυτό η ποσότητα χλωρίου που πέφτει μέσα είναι πέρα κάθε λογικής. Από όσο παρατηρούμε στις δεξαμενές έχουν τοποθετηθεί φωτοβολταϊκά πάνελ δήθεν για να εξασφαλίσουν ηλεκτρική αυτονομία στους αυτόματος χλωριοποιητές. Τα περισσότερα πάνελ έχουν κλαπεί και τα υπόλοιπα δεν λειτουργούν. Τι να τον κάνουμε τον ηλεκτρικό σταθμό φόρτισης αυτοκινήτων Κιτσάρα όταν δεν μπορούμε να πιούμε νερό, αλλά και όταν το πίνουμε πάμε στο νοσοκομείο με γαστρεντερίτιδες ? Γίνετε? Ναι Γίνετε ….
Απάντηση
Μιά χαρά είμασταν με τον Γιατρό,που τον βρίκαμε τον FB Ελευθερίου με τους αετούς χωρίς φτερά αντιδημάρχους;
22:15 τα είπες όλα!
Δημοσίευση σχολίου