Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Ανοιχτή επιστολή αναγνώστη προς το Δήμο Βελβεντού

Ενημέρωση - Αναφορά - Καταγγελία προς το Δήμο Βελβεντού
Αυτή η φρέζα χιονιού πλέον ΔΕΝ υπάρχει στο Καταφύγι, από 01/09/2019 που ανέλαβε ο νεοσύστατος δήμος Βελβεντού (εξαφανίστηκε).  Ο δήμος είναι ενημερωμένος, για την ύπαρξη της φρέζας αλλά είτε αγνοεί το θέμα ή οποιεσδήποτε ενέργειες έχει κάνει μέχρι σήμερα δεν ήταν αρκετές. Άλλωστε πώς μπορεί να εξαφανίστηκε μία φρέζα χιονιού από την τοπική κοινότητα Καταφυγίου χωρίς να παραδοθεί στην τελετή Παράδοσης – Παραλαβής, ούτε στον πρόεδρο του Καταφυγίου και ίσως ούτε στον δήμο;  Εάν ο δήμος έχει άγνοια για την ύπαρξη της φρέζας, που δεν έχει, τότε μάλλον μετά από σχεδόν 2 χρόνια που ανέλαβε τα καθήκοντά του δεν γνωρίζει τη δυναμικότητα του σε μηχανήματα και εργαλεία.
Πάντως ο Δήμος γνωρίζει και γνωρίζουμε και εμείς, ότι το παραπάνω μηχάνημα που παραχωρήθηκε στην Τοπική Κοινότητα Καταφυγίου, το έχει μία (εθελοντική ομάδα) ΜΚΟ με έδρα την Κατερίνη, παρκαρισμένο σε ιδιωτική μάνδρα (και το ξέρετε κε Δήμαρχε, είστε πολύ καλά ενημερωμένος) ίσως μαζί με άλλα μηχανήματα που ανήκουν στην Τοπική Κοινότητα Καταφυγίου, και με την ανοχή του Δήμου κάθονται και σαπίζουν, όχι μόνο εκτός των ορίων του Δήμου Βελβεντού άλλα και εκτός ορίων Περιφέρειας. Η αξία, η προσαρμογή και η τοποθέτησή της φρέζας κόστισε αρκετές χιλιάδες ευρώ!!, χρήματα που δαπάνησε η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, κρατικά δηλαδή χρήματα, που τα πλήρωσαν δημότες σας, αλλά μάλλον δεν έχει και τόση αξία , αφού δεν βγήκαν από την τσέπη σας, ζητάτε σήμερα όμως έγκριση για αγορά νέων άλλων, όπως φαίνεται στην τακτική συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής και στη συνέχεια στο απογευματινό Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 16/3/2021.  Κε Δήμαρχε Βελβεντού θέλουμε απάντηση, μπορείτε να απαντήσετε;;;;;;   και αν τελικά σας είναι αχρείαστη υπάρχουν όμοροι Δήμοι που μπορείτε να τη δώσετε και να μειώσετέ τα μεταξύ σας χρέη, εκτός αν η θέση του Δημάρχου είναι αρκετή στο να δωρίζει αγόγκιστα και αβίαστα κρατική-δημοτική ή τοπικής κοινότητας περιουσία!!!!   


Φρέζα χιονιού στην Τοπική Κοινότητα Καταφυγίου από την Περιφέρεια

Το Πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής μιας φρέζας χιονιού που παραχωρεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Τοπική Κοινότητα Καταφυγίου, υπέγραψαν την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης και ο Πρόεδρος του Καταφυγίου Ιωάννης Τζέλας.  Αρθρο https://kozanimedia.gr/archives/397040#.YDIdt3nQC1s  στις 29 Οκτ. 2018 

 

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ αναγνώστη γράψε το ονομά σου για να παρης την ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ "Ανώνυμος 17/3/21 15:15" ζητάς να σου πει το όνομα του, όταν κι εσυ ο ίδιος σχολιάζεις ως Ανώνυμος; Πολύ λογικό...

Ανώνυμος είπε...

Γράψε σωστά Ελληνικά τουλάχιστον "Ανώνυμος 17/3/21 15:15"... Είναι "για να πάρεις απάντηση" και όχι για να "πάρης". Πάρης ήταν ο αδερφός του Έκτορα που έκλεψε την ωραία Ελένη...

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ρε παιδιά θα μας πει κάποιος τί έγινε με το μηχάνημα ή εμείς οι απλοί αναγνώστες δεν πρέπει να γνωρίζουμε;

Ανώνυμος είπε...

Από ότι παρατηρώ, από το βίντεο στο οποίο παραπέμπει ο σύνδεσμος στο τέλος αυτής της δημοσίευσης, ο κύριος Καρυπίδης αναφέρεται ότι αυτή η φρέζα παραχωρείται στους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Καταφυγίου και όχι στην κοινότητα. Συνεπώς, ορθός βρίσκεται στα χέρια της συγκεκριμένης ΜΚΟ, αν συνεχίζει να βρίσκεται. Προφανώς ο συντάκτης της συγκεκριμένης επιστολής είτε δεν είναι καλά ενημερωμένος, είτε έχει άλλα στοιχειά στα χέρια του τα οποία δε μας έχει παραθέσει για να διαμορφώσουμε καλύτερη άποψη επί του θέματος, είτε προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις για να εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς.

Ανώνυμος είπε...

Όλα καλά ρε παλληκάρια για ένα μηχάνημα κοβεστε....εκεί στην πλατεία του χωριού κάποιος ένα μνημείο το κατακρεούργησε και έφραξε δημόσιο χώρο νοιάζεται κανείς; Πυροβολείτε τον δήμαρχο χωρίς να ξέρετε ακριβώς την αλήθεια.Μηπως κάτι άλλο κρύβεται πίσω από την καταγγελία σας;

Ανώνυμος είπε...

Η ΦΡΕΖΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΟΚΟΛΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝΟΙΚΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙ...... ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙ ΑΣΧΈΤΩΣ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΕ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΙΑ ΧΡΉΣΗ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ; ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Η πλατεία και το μνημείο ανοίκουν στην κοινότητα αποκλειστικά και μόνο... κάποιος τα καταστρέφει και τα καταπατει και εκβιάζει με ανούσιες καταγγελίες τον δήμαρχο.Δρόμο να πάτε στο χωριό δεν έχετε αυτά κοιτάξτε ...

Ανώνυμος είπε...

Μάθε πώς γράφεται το πρωτόκολλο και μετά θα δεις και τα υπόλοιπα!

Ανώνυμος είπε...

Ρε τι πάθαμε τι να καθαρίσετε με την φρεζα και αναστατωθηκατε τόσο ;;;τον δρόμο που έπεσε ;; Εκτός αν τα κίνητρα σας είναι άλλα.Ο δήμαρχος σας πονάει;Τι συμβαίνει;

Ανώνυμος είπε...

Εάν ξέρεις, υπάρχει κι αλλος δρομος για να πας Καταφυ εκτος απο το Βελβεντο....

Ανώνυμος είπε...

Ναι αν έχεις τζιπ ή αφού σπάσεις το αυτοκίνητο σου και μετά συνεχίσεις με τα πόδια φτάνεις και στο χωριό.Ψεμματα είναι;;; Τρία πουλάκια κάθονται..... Άντε γειά.

Ανώνυμος είπε...

Στον ανώνυμο πολίτη που έγραψε την επιστολή θα καταθέσουμε στεφάνι στις 25 Μαρτίου. Τέτιος απλός πολίτης που είναι προστάτης της κοινοτικής περιουσίας δεν ξαναπερασε απο το Καταφύ.

Ανώνυμος είπε...

Εκβιασμοί και συκοφαντίες γιατί δεν περνάει το δικό τους. Το μνημείο και η πλατεία είναι ιδιοκτησία του χωριού και αυτά πρέπει να προστατευτούν από τον δήμο.

Ανώνυμος είπε...

Πηγαίνοντας στην ιστοσελίδα https://kozanimedia.gr/archives/397040#.YDIdt3nQC1s και βλέποντας το σχετικό βίντεο γίνεται εύκολα αντιληπτό, το αναφέρει και ο Περιφερειάρχης, ότι η φρέζα παραχωρήθηκε στους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ. Ο τίτλος του δημοσιεύματος αναγράφει λανθασμένα ότι παραχωρήθηκε στην Κοινότητα. Συνεπώς ο καταγγέλλων ανώνυμος πολίτης ηθελημένα προσπαθεί να κατηγορήσει τον Δήμαρχο για αδράνεια ακόμη και για παράβαση καθήκοντος. Αναζητούνται οι λόγοι.

Ανώνυμος είπε...

Οτι να ναι είστε εσεις οι καταφιωτες... Ο δήμος σας εδωσε ηδη απαντηση. εσεις τι το παιζεται δικαστες; Αντε γεια.... και πολυ ασχοληθηκαμε με το καταφυγι σας.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος18/3/21 19:51 σου ζήτησε κανείς να ασχοληθείς με το Καταφύγι μας; Άλλαξε blog.

Ανώνυμος είπε...

Γνωστός άγνωστος ο καταγγέλων. Έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο Καταφύγι. Βασικά εκβιάζει αλλά βρήκε τοίχο.

Ανώνυμος είπε...

http://ai-vres.blogspot.com/2021/03/blog-post_427.html

Το Προφίλ μας