Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ ΟΜ Εορδαίας για το Πολυτεχντείο

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ

 Η 47η επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου συμπίπτει φέτος με μία ασυνήθιστη πραγματικότηταστην οποία όλη η ανθρωπότητα βρίσκεται

αντιμέτωπη με μία πρωτοφανή για σύγχρονα δεδομένα πανδημική κρίση.Μία κρίση που αλλάζει δραματικά τις καθημερινές συνήθειες, τις ανθρώπινες σχέσεις και τον τρόπο που έως σήμερα αντιλαμβανόμαστε τις πολιτικές και κοινωνικές δράσεις.

 

Ταυτόχρονα αποδεικνύεται ότι η πανδημία απετέλεσε και μία μοναδική ευκαιρία για τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού, που στοχεύουν για μία ακόμα φορά στη διεύρυνση των ανισοτήτων, την αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των λίγων, τη φτωχοποίηση της κοινωνίας, τη συντριβή της εργασίας, την εμπορευματοποίηση των κοινών αγαθών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους.

 

Σε αυτό το τοπίο η κυβέρνηση της Ν.Δ., έχοντας χάσει παντελώς τον έλεγχο τόσο στη διαχείριση της πανδημίας όσο και της οικονομίας, προσπαθεί με αφορμή τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο να στήσει ένα τεχνητό σκηνικό έντασης προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα από τις εγκληματικές της ευθύνες για την εξέλιξη της πανδημίας. Κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια να εμφανίσει ένα ζήτημα δημόσιας υγείας ως ζήτημα καταστολής πολιτικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

 

Κάνει όμως ένα τεράστιο λάθος.

 

Ο αδιανόητος εφησυχασμός της κυβέρνησης για τη δημόσια υγεία και η εγκληματική της αδράνεια κατά τους προηγούμενους μήνες, δεν αντικαθίστανται με το όψιμο ενδιαφέρον και τον αυταρχισμό.

 

Ιδίως όταν έχει αφήσει τα νοσοκομεία με λιγότερους εργαζόμενους, έχει αρνηθεί τη μαζική συνταγογράφηση των τεστ και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας στα σχολεία, τις συγκοινωνίες και τους εργασιακούς χώρους.

 

Είναι υποκριτικό μετά από όλα αυτά η κυβέρνηση να θυμάται την προστασία της ανθρώπινης ζωής μόνο για τις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου.Όπως επίσης είναι υποκριτικό να μιλάνε για το Πολυτεχνείο όσοι έχουν στις τάξεις τους στελέχη που έστησαν πολιτική καριέρα πάνω στην άρνηση ύπαρξης των θυμάτων της εξέγερσης.

 

Η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων σε όλη την επικράτεια δεν είναι μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας. Είναι προετοιμασία εκτροπής, ή καλύτερα, είναι η ίδια η εκτροπή.

 

Η αναστολή άρθρων του Συντάγματος με εντολή  υπουργού και η απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας είναι μια αδιανόητη πραξικοπηματική κίνηση.

 

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοΐδης εφαρμόζουν ένα χουντικής έμπνευσης μέτρο που πρέπει να βρει απέναντι του όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.

 

Σε αυτό το σημείο επισημαίνουμε την ενωτική και ιστορικής σημασίας ανακοίνωση των τριών κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, του ΚΚΕ και του ΜΕΡΑ25 που καταδικάζουν την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του εορτασμού της της φετινής επετείου και την απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη τη χώρα υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων.

 

Αυτή η απόφαση μας οδηγεί σε άλλες εποχές.

 

Είναι μία βαθιά αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση, όπως επισημαίνει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αφού πλήττει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της συνάθροισης (άρθρο 11), επιβάλλοντας συνολική ανεπίτρεπτη αναστολή της ελευθερίας συνάθροισης και όχι απλά έναν ορισμένο τοπικό περιορισμό.

 

Καμία αντισυνταγματική απαγόρευση δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα να τιμήσουμε τους αγώνες του λαού και της νεολαίας για δημοκρατία, τηρώντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης μας επιβάλλει να τιμήσουμε την εξέγερση της νεολαίας με διαφορετικούς τρόπους τηρώντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Καλούμε τα κόμματα, τους φορείς και τους δημοκρατικούς πολίτες της περιοχής μας να περιφρουρήσουν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Αλλά και να περιφρουρήσουν τη δημοκρατία και τα πολιτικά δικαιώματα.

 

Είναι αναγκαίο όλοι μας να μπούμε σε καραντίνα.

 

Όχι όμως η δημοκρατία.

 

Την Τρίτη 17/11/2020 στις 11μμ στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, η  ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Εορδαίας τιμώντας την ηρωική εξέγερση του Νοέμβρη θα καταθέσει με ολιγομελή αντιπροσωπία, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, φόρο τιμής και υπόσχεση αγώνα για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 

 

-Ο αγώνας για δημοκρατία είναι διαρκής

 

-Το Πολυτεχνείο ζει μέσα από τους αγώνες μας

 

Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική – Συμμαχία Εορδαίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας