Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Συνάντηση της διοίκησης του Επιμελητηρίου Κοζάνης με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη

  Η επιχειρηματικότητα και τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η διοίκηση του ΕΒΕ  Κοζάνης με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.  

Στη διαδικασία παρέστησαν ο Πρόεδρος, Νίκος Σαρρής, ο Α’ Αντιπρόεδρος Κώστας Παπανίκος, ο Γενικός Γραμματέας, Ευθύμιος Χασιώτης και ο Οικονομικός Επόπτης, Γιώργος Παντελίδης, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν αναλυτικά όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις τοπικές επιχειρήσεις, αλλά και τα ζητήματα που προκύπτουν  για τη μεταλιγνιτική περίοδο.
 Χρηματοδοτικά εργαλεία,  δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, καθώς και  Ευρωπαϊκά Προγράμματα,  τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης. Τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου παρουσίασαν την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, τα επιχειρηματικά δεδομένα και τις επενδυτικές ευκαιρίες, τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και τις ανάγκες και τα προβλήματα των τοπικών επιχειρήσεων.
Κατατέθηκε σχετικό υπόμνημα προτάσεων, ενώ στη συζήτηση που έγινε εξειδικεύτηκαν σημεία και προτάσεις που θα μπορούσαν άμεσα να προωθηθούν  στις επόμενες ενέργειες από την πλευρά του υπουργείου, σε σχέση πάντα με τον Νομό Κοζάνης και τη Δυτική Μακεδονία.
Από τον κ. Γεωργιάδη τονίστηκε η βούληση της Κυβέρνησης να ενισχυθεί η τοπική επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο ενός συνολικού και ειδικού σχεδίου για την περιοχή μας, υπογραμμίζοντας πως το μοντέλο που θα εφαρμοστεί για την μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή θα αποτελέσει πρότυπο για όλη την Ευρώπη και τις αντίστοιχες περιοχές ενώ ανέφερε ότι η δίκαιη μετάβαση δεν θα μείνει στα χαρτιά αλλά θα γίνει στην πράξη και αυτό είναι δέσμευση του πρωθυπουργού.
Μετά από πρόσκληση του ΕΒΕ ο υπουργός θα επισκεφτεί την περιοχή εντός του επόμενου μήνα και θα αναλύσει διεξοδικά το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας