Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Ο Μίμης Δημητριάδης για τη Σχολή Πυροσβεστικής

Ολοκληρώθηκε σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για το Σ/Ν γιά  τον Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, Αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Δυστυχώς είναι ένα σχέδιο που δημιουργεί ένα σύνολο από νέες σχολές όλες στην Αττική και για τις δύο υπάρχουσες σχολές Πυροσβεστών και Αξιωματικών επεκτείνει τον κύκλο σπουδών τους από πέντε εξάμηνα σε οκτώ.Μόνο που η επέκταση των τριών επιπλέον εξαμήνων θα μεταφερθεί πάλι στην Αττική και για το μοναχικό πλέον υποτμήμα της Πτολεμαΐδας.
Εχουμε απόλυτη υποβάθμιση της υπάρχουσας σχολής Πυροσβεστών,όπου έχουμε την μοναδική σχολή στον κόσμο να είναι μισή εδώ και μισή αλλού.
 Αλλά και ολική ανατροπή του προγγραμματισμού για δημιουργία ολοκληρωμένης εκπαιδευτικής δομής Πολιτικής Προστασίας στην Πτολεμαΐδα.
Είναι δεδομένο πως αναπτύξαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο οργάνωσης της Πολιτικής προστασίας της χώρας. Και εξ αυτού μία χωροθέτηση των αναγκαίων σχολών.
Αυτό προέβλεπε για την Πτολεμαΐδα την σχολή Πυροσβεστών που έγινε με επιτυχία,την σχολή Πολιτικής Προστασίας που την ξεκινήσαμε και  το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Πολιτικής Προστασίας που το ιδρύσαμε.Για την Αττική σχολή Αξιωματικών, Σχολή κατάρτησης στελεχών- εκπαίδευσης πολιτών και το Εθνικό κέντρο επιχειρήσεων.
Οι λόγοι που επιλέξαμε την Πτολεμαΐδα  είναι:
·         Γιατί έχει ασύγκριτες  υποδομές ,έτοιμες και δωρεάν προσφερόμενες,καθώς  και εξαιρετική κοινωνική υποστήριξη από την τοπική κοινωνία.
·         Υψηλή γεωπολιτική αξία με ορίζοντα την Βαλκανική ενδοχώρα ,η οποία δεν διαθέτει αυτού του επιπέδου τις υποδομές και άρα θα προστρέξει σε αυτές.
·         Ταυτόχρονα η Πτολεμαΐδα βρίσκεται σε φάση Μετάβασης από την οικονομία άνθρακα σε νέες οικονομίες με προϋπόθεση την γνώση και την θέλουμε Δίκαιη. Άρα δημιουργούμε οργανισμούς με αναπτυξιακή διάσταση.
Αυτήν την προσέγγιση υποστήριξε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη σήμερα στην επιτροπή, ζητώντας να έχουμε πλήρεις σχολές Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας καθώς και τον συνυπολογισμό του Πανεπιστημιακού Ιστιτούτου στον συνολικό σχεδιασμό. Ζητώντας από την κυβέρνηση να υιοθετήσει αυτές τις κρίσιμες αλλαγές για μια περιοχή σε Παραγωγική Μετάβαση.
Την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθει προς ψήφιση στην ολομέλεια και τα λόγια περιτεύουν.
ΜΙΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ  τ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΣΥΡΙΖΑ  Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας