Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Την ποιητική ανθολογία ‘ΕΦΗΒΟΙ ΣΤΙΧΟΙ’ των μαθητών και μαθητριών της Π.Ε. Κοζάνης χάρισε η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης Ελένη Γερούση στον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρη Τσιούμαρη


Tον Αντιπεριφερειάρχη  της Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρη Τσιούμαρη επιστρέφθηκε στο γραφείο του, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης κ. Ελένη Γερούση και του χάρισε την ποιητική ανθολογία μαθητών και μαθητριών της Π.Ε. Κοζάνης, με τίτλο  ‘ΕΦΗΒΟΙ ΣΤΙΧΟΙ’ η οποία εκδόθηκε με δαπάνη της Π.Ε. Κοζάνης.


Η ποιητική ανθολογία ΕΦΗΒΟΙ ΣΤΙΧΟΙ αποτελεί το αποτέλεσμα της προσπάθειας του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης να συντονίσει τη συγγραφή, συλλογή, συγκέντρωση, διόρθωση και έκδοση των ποιημάτων, μαθητών και μαθητριών των Γυμνασίων και Λυκείων της ευρύτερης περιοχής του νομού Κοζάνης.

Η κ. Ελένη Γερούση ευχαρίστησε τον κ. Τσιούμαρη που άμεσα δέχτηκε και ενίσχυσε οικονομικά την έκδοση της ποιητικής ανθολογίας  των μαθητών και σημείωσε   «Οι μαθητές κλήθηκαν να προσεγγίσουν τον ποιητικό λόγο όχι πια ως αναγνώστες αλλά ως δημιουργοί. Τα παιδιά άφησαν τη φαντασία τους να τα οδηγήσει στην ελεύθερη δημιουργία, με αξιοπρόσεκτη ευαισθησία που σε κάποια από αυτά έφερε διακρίσεις σε ποιητικούς διαγωνισμούς. Η υποστήριξη και η ευγενική σας χορηγία αποδεικνύουν ότι η Περιφέρεια και η Π.Ε. Κοζάνης στέκονται αρωγοί  στους παιδαγωγικούς και πολιτιστικούς φορείς του τόπου μας, καθώς και σε κάθε προσπάθεια ανάδειξης της δημιουργικότητας των παιδιών».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης τόνισε «η προσπάθεια των μαθητών και μαθητριών να μεταφέρουν τους προβληματισμούς τις ανησυχίες, τις ευαισθησίες τους, για τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που μας ταλανίζουν μέσα από τα ποιήματά τους, αποδεικνύει πως η νέα γενιά οι νέοι λογοτέχνες μας έχουν μέλλον. Το Δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί  επιβραβεύουν και δίνουν βήμα στην ελεύθερη έκφρασή τους και στα όνειρά τους»

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας