Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Αποκατάσταση του Εκκλησιαστικού Μνημείου της Παναγίας στην Εράτυρα

Την Προγραμματική Σύμβαση της Αποκατάστασης του Εκκλησιαστικού Μνημείου της Παναγίας στην Εράτυρα ενέκρινε με ομόφωνη απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας κατά την Συνεδρίασή του, την Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου 2019.

Την Προγραμματική Σύμβαση υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, το Υπουργείο Πολιτισμού και η Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης.
Το έργο  προϋπολογισμού 305.000 € πρόκειται να υλοποιηθεί από την Αρχαιολογία, ενώ η δαπάνη του εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όπου είναι ενταγμένη και η εποπτεία-επίβλεψη από  το Υπουργείο Πολιτισμού και την Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης.
Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης «Η πλήρης αποκατάσταση του σπουδαίου αυτού εκκλησιαστικού μνημείου με τις εξαιρετικές τοιχογραφίες και τον σπάνιο εσωτερικό διάκοσμο, μαζί με το περίτεχνο τέμπλο του Αγίου Γεωργίου, το Μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου και τον Άγιο Νικόλαο αποτελούν για την περιοχή ένα πολύ σημαντικό δίκτυο εκκλησιαστικών μνημείων, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής. Σήμερα δώσαμε ένα αίσιο τέλος στην πολύχρονη ταλαιπωρία για την αποκατάσταση του σπουδαίου αυτού μνημείου, καθώς κατάφερε επιτέλους μετά από 15 χρόνια να αποκτήσει την αξία που του αρμόζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας