Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Ρασπούτιν;

Του Αντώνη Βγόντζα
Όλοι, όσοι παροικούμε στην Ιερουσαλήμ, τον ξέρουμε. Τον ξέρουμε από τότε που ήταν προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Τότε, που δεν άφηνε να προχωρήσει καμία εισαγγελική έρευνα, που θα μπορούσε να ενοχλήσει την τότε κυβέρνηση. Δεν ξέρουμε πολλά από την θητεία του ως μεγάλου αφεντικού των μυστικών υπηρεσιών της χώρας μας. Κάποτε θα μάθουμε. Αρκετά για να διαπιστώσουμε αν έχει παρεκκλίνει από την ευθύγραμμη πορεία του. Άλλωστε, είναι η πρώτη φορά, που δικαστικός λειτουργός επέλεξε και τον επέλεξαν να είναι το αφεντικό των μυστικών υπηρεσιών στη χώρα μας.
Μετά; Μας εντυπωσίασε η ταχύτατη άνοδός του στην κυβερνητική σκάλα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Από γενικός γραμματέας σε υπηρεσιακό υπουργό Δικαιοσύνης και ακολούθως σε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. Ουσιαστικά; Αυτός είναι ο αληθινός πολιτικός προϊστάμενος της Δικαιοσύνης και ουσιαστικό αφεντικό της. Για την ακρίβεια; «Αφεντικό» μιας μικρής ομάδας εισαγγελέων και δικαστών.
Που διεκπεραιώνουν τις οδηγίες του. Άλλωστε, ο ίδιος περιέγραψε τον ρόλο του στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα μετά τις εκλογές του 2015. Απευθυνόμενος στους δικαστές από το βήμα της Βουλής δήλωσε με σαφέστατο νόημα: «Σας ξέρω όλους!».
Δεν χρειάζεται να απαριθμήσουμε τις υποθέσεις στις οποίες διακρίνουμε τον ρόλο του. Σύντομα θα έρθουν και οι αποδείξεις. Κάποτε θα φύγουν όλοι αυτοί από την εξουσία. Ούτε ο Τράμπ δεν πρόκειται να καταφέρει να τους κρατήσει. Η Δημοκρατία, σε τέτοιους καιρούς και μάλιστα στην Ευρώπη, δεν γκρεμίζεται εύκολα. Η υπονόμευσή της είναι εύκολη υπόθεση. Αλλά, από μόνη της, δεν αρκεί.
Μία μόνο αναφορά αρκεί για να αναδειχθεί ο βαθύτατα αντιδημοκρατικός ρόλος του. Οι καταγγελίες που έχουν ως πηγή την Ελένη Ράϊκου, εισαγγελέα Εφετών και πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Με την λέξη «Ρασπούτιν» τον κατέταξε ιστορικά εκεί που πρέπει.
Ειλικρινά, διερωτώμαι. Δεν σκέπτεται αυτός και ο Πολάκης και οι όμοιοί τους την επόμενη ημέρα; Δεν λαμβάνουν υπόψη τους ότι από το 1982 και μετά ως εσχάτη προδοσία θεωρείται και τιμωρείται ως κακούργημα ή προσβολή της αρχής της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης;
Νέα Κρήτη, Άποψη, Τετάρτη, 24.10.2018

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κ. Βγόντζα, κάτι για τον δεύτερο στη σειρά Υπουργό - των κυβερνήσεων που στηρίζατε - επί των αμυντικών δαπανών, που πάει φυλακή; Και το όλο τότε ΣΥΣΤΗΜΑ που εξέθρεψε επίορκους και συνάμα οδήγησε τη χώρα στα οικονομικά τάρταρα, τα οποία όλοι μας πληρώνουμε σήμερα;

Το Προφίλ μας